CS Unirea Sânnicolau Mare, unica din Divizia A care elimină în 16-imile Cupei României un club de ligă, CSU din Suceava

Într-o fază inaugurală a noii ediții a Cupei României la handbal masculin care a oferit mai toată gama diferențelor destul de mari între gazdele secund divizionare și oaspeții dominanți din Liga Națională, cu o extremă în cazul CSU Târgoviște – Dunărea Călărași 9-63, s-a înregistrat totuși în această seară și excepția care confirmă regula, un club din eșalonul secund, și anume CS Unirea Sânnicolau Mare, scoțând din cursă o grupare din elită, a cărei garnitură secundă doar a deschis scorul în sala ”Ioan Morar” dar n-a mai condus apoi: 37-34 (18-11) cu CSU din Suceava pentru bănățenii de pe locul 3 în seria vestică a Diviziei A.

Implicit, handbaliștii din cel mai vestic oraș al României vor mai primi tot acasă și pe 8 decembrie o altă formație cel mai probabil cotată superior, cu ocazia optimilor de finală, după ce debutul absolut al Unirii în Cupa României a fost de succes, o calificare din 16-imi.

CSU din Suceava, penultima și fără victorie înaintea mijlocului turului în Liga Zimbrilor, după un ultim 32-27 miercurea trecută pentru Minaur la Baia Mare, dar și înaintea unui dificil meci acasă sâmbătă de la ora 18 cu AHC Dobrogea Sud, a solicitat gazdelor organizatoare din Sânnicolau Mare devansarea acestui joc eliminatoriu pentru ziua de ieri, marți de la ora 13, însă CS Unirea, care acceptase să amâne în weekend-ul trecut partida acasă de campionat cu CSU Politehnica, duminica și nu sâmbătă, dat fiind că timișorenii devansaseră pe vineri primirea celor de la CSM Focșani tot în 16-imile Cupei, și tot la solicitarea prim-divizionarilor, a rămas pe poziții în a se încadra în programul regulamentar stipulat de FRH pentru aceste confruntări din întrecerea K.O., miercuri 17 octombrie fiind ziua și data oficiale de derulare a turului inaugural, cel târziu până la ora de start 19.

În consecință, sucevenii și-au menajat efectivul de bază în perspectiva meciului de campionat de sâmbătă și au trimis pe Aranca garnitura secundă, care rulează pe același palier valoric cu CS Unirea, în Divizia A, însă în grupa estică, Seria A, clasați fiind pe trei din 6 formații, după 4 etape în care au câștigat în deplasare cu 26-33 la ”satelitul” prim-divizionarilor băcăuani iar vinerea trecută cu 25-30 la Botoșani, reabilitări după înfrângeri acasă cu cei din Galați și ex-prim-divizionara Vasluiului.

Însă alinierea oaspeților cu echipa a doua nu știrbește absolut cu nimic din meritele bănățenilor, alcătuind unica grupare din Divizia A care a eliminat în 16-imile de finală un club din Liga Zimbrilor. A mai fost ce-i drept o grupare de ligă eliminată, CSM Făgăraș, dar într-un duel de primul eșalon, televizat de la ora 17:30 de la Chiajna, 28-21 (13-10) pentru CSA Steaua, vizitatoare a Timișoarei duminică de la 11 în primul eșalon. În rest, 11 din totalul de 15 partide din 16-imi au fost invariabil între gazde din liga a II-a și oaspeți din Liga Zimbrilor, câștigate de vizitatori, cu excepția care confirmă regula. În majoritate de la 10 goluri diferență în sus, mai strâns ținând CSM Școlar, 22-27 la Reșița cu AHC Potaissa Turda.

Tot în Banat, sucevenii au deschis scorul în jocul de la ora 18 de la Sânnicolau Mare, dar CS Unirea s-a desprins încă din repriza I, intrând la vestiare cu 7 goluri avans, avantaj maxim în prima parte, 18-11.

Bănățenii și-au conservat avansul și în prima jumătate a părții secunde, însă au înregistrat un nou recul, resimțit cam tot pe-atunci și în jocurile de campionat, după mijlocul reprizei a II-a, când protecția de 6-7 goluri s-a înjumătățit, fără însă ca ”universitarii” din nord să reducă handicapul sub 3 goluri… 37-34.

Joszef Roosz-Suba a abordat meciul eliminatoriu cu același 7 de start conturat în Divizia A, Dărăbuț – Vișan, Ralph Roosz-Suba, Ursu, Morar, Pascari, Parasca (Cosoi), apelând apoi pe parcurs și la Borbei, Perdei, Cristea și Hegedus în poartă.

Dintre aceștia, Ralph Roosz-Suba și-a făcut din nou datoria de golgheter, cu 10 reușite, completat de Ursu și Morar cu câte 7 goluri, Parasca 5, Vișan și Pascari câte 3 iar Cosoi și Perdei câte unul fiecare.

Cele mai multe goluri timișenii le-au primit în această seară de la interul junior de 2001 al vizitatorilor, Claudiu Lazurcă, întâlnit de Unirea și anul trecut la turneul semifinal național al juniorilor 2 de la Moreni, unde LPS Suceava se impunea, cucerind ulterior titlul pe țară, iar în plus și 7 de la pivotul Cosmin Lupu, din generația 1998. De fapt, CSU din Suceava a descins la Sânnicolau Mare cu o varietate de componenți ca grupe de vârstă, 15 fiind utilizați și cu portari mai experimentați, pe o plajă a generațiilor de la 1988 sau 1991, 1993 și 1994, până la 2000 și chiar 2002.

Alte secund divizionare care s-au calificat sunt HCM Sighișoara, 36-27 acasă cu CSU Galați, CS Universitatea Craiova, 36-31 pe teren propriu cu HC Szejke Odorhei, și CSM Vaslui, dar în deplasare, 27-37 la CSM Alexandria, așadar în dueluri strict între echipe de liga a II-a. Iar peste 7 săptămâni și jumătate, în optimi se vor alinia 4 formații din eșalonul secund și 12 din Liga Națională, printre care și liderul CSM București, calificat din oficiu, fără joc.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: