CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu – CS Universitar Politehnica Timișoara 30-26

Handbaliștii în alb-violet ai secund divizionarei CS Universitar Politehnica Timișoara au avut parte sâmbătă și de cel de-al doilea meci în deplasare tot în Oltenia din prima decadă a lunii februarie, pierzând duelul ultimelor două clasate, disputat de la ora 11 în sala sporturilor din Târgu Jiu la inaugurarea etapei a XII-a din seria sud-vestică.

”Violeții” din Divizia A au fost preluați de la începutul săptămânii trecute de un fost handbalist al Politehnicii, Victor Țîmpu, sub îndrumarea căruia au jucat în primele două deplasări din 2019, la Craiova și în Gorj.

Unde bănățenii au fost depășiți cu 30-26, rămânând pe ultimul loc, pe când CSU Constantin Brâncuși a înregistrat a treia victorie în zece apariții, toate contra lui CSU Politehnica, mai exact cu 31-25 în septembrie în Oltenia și cu 24-30 în noiembrie în sala ”Banu Sport”.

Țîmpu, retras de la ”Poli” în 1985 după ani frumoși în ”violet”, completați cu convocări în naționalele de juniori, tineret și în cantonamente ale seniorilor tricolori, iar ulterior antrenor-jucător al celor de la Unirea Sânnicolau Mare, cu care izbutea o promovare în ”A”, va împlini pe 21 februarie vârsta de 66 de ani. Unii dintre aceștia, petrecuți în zona Nurnberg, unde a continuat să antreneze dar să și joace. 

CSU Politehnica a avut câteva reveniri în repriza I, prima, de la 4-1 la 6-6, însă gorjenii au reușit o altă desprindere înaintea pauzei, de la 13-11 la 16-12, scor după 30 de minute.

CSU Constantin Brâncuși a luat un avantaj și mai mare, până la 8 goluri, în prima jumătate a părții secunde, finalul aparținând ”violeților”, și pe fondul schimbărilor efectuate în echipa gazdă.

Micle a fost principalul marcator al învinșilor, cu 6 goluri, completat de Hotca, autor a 5 goluri, Vuia, Niță și Sonohat – fiecare cu câte 3, Jurcă și Badea cu câte două respectiv Mihăilă și Bologa cu un gol.

Țîmpu i-a jucat pe toți cei 14 sportivi convocați în deplasare, portarii Mărușcă și Maiorovits, precum și cei care n-au înscris, și anume Talpoș, Crețu și Mermeze.  

Timișorenii vor sta săptămâna viitoare, în etapa a XIII-a, în care CS Unirea va juca în Oltenia, la Craiova, după care sănmiclăușenii vor primi în jurul datei de 23 februarie vizita violeților poliști. Clasamentul la zi în Seria C a Diviziei A, pe coloana datelor tehnice.

*A început șirul celor 6 etape din faza grupelor în 2018/19 Men’s EHF Cup iar reprezentanta României între cele 16 cluburi calificate la acest nivel, grupări provenind din 10 țări, a pierdut cu 29-25 (14-12) debutul în deplasare în Danemarca.

Spaniolii și nemții dețin câte 3 formații în faza grupelor, danezii și maghiarii câte două iar Croația, Franța, Macedonia, Polonia, Portugalia și România, câte una fiecare, în cazul Ligii Naționale, AHC Dobrogea Sud, care a cedat la TTH Holstebro, pe când în celălalt joc al Grupei C, un duel iberic, FC Porto a trecut acasă cu 37-26 de Liberbank Cuenca. Crnoglavac, Malinovic și Vujovic au marcat câte 4 goluri pentru constănțeni, Kevic, Mocanu și Nistor Ioniță câte 3, Nikolic două iar Buricea și Chikovani – câte unul.

Dobrogenii vor juca la Timișoara între următoarele două meciuri găzduite în cupele europene, miercuri de la ora 17:30 urmând a evolua la Steaua, sâmbătă după-amiază acasă cu FC Porto, joi 21 februarie de la 17:30 la SCM Politehnica iar luni 25 februarie pe teren propriu cu Liberbank Cuenca.

Etapa a XVIII-a în Liga Națională a început sâmbătă cu victoria acasă a campioanei Dinamo, 50-38 cu ”U” Cluj, bucureștenii urmând a juca și marți restanța cu concitadina CSM, implicată astăzi în manșa I a optimilor din Challenge Cup, în capitală cu Dukla Praga.

Programul rundei intermediare în Liga Națională, în care SCM Politehnica va juca miercuri la Baia Mare, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Handbal: