CSU C-tin Brâncuși Târgu Jiu – CSU Politehnica Timișoara 41-29

Handbaliștii secund-divizionari alb-violeți au pierdut clar în această seară în penultima deplasare a turului seriei vestice, pe terenul unei aspirante la promovare care ceda duminica trecută la limită în duelul fruntașelor neînvinse, CSU Politehnica Timișoara ameliorând după pauză cu un gol handicapul de 13 crescut în repriza I a jocului cădere de cortină peste runda a IX-a.

CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, care caută în acest sezon să aducă din nou handbalul masculin din capitala Gorjului în elita divizionară, unde Pandurii Lignitul avea campanii de succes în trecut, s-a reabilitat astăzi de la ora 17 după întâiul eșec de duminica trecută de la Oradea prin a dispune cu 41-29 (20-7) de politehniștii de pe Bega în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Voievod Litovoi”, teren propriu în așteptarea finalizării Sălii Sporturilor.

”Violeții”, care se impuneau pe Bega în weekend-ul anterior cu un avans de 9 goluri în fața sibienilor, n-au putut însă face față în repriza I a antepenultimei runde a turului forței și masivității secund clasatei în Divizia A – Seria B, totul pe fondul plusului de experiență competițională a formației de pe malurile Jiului.

Implicit, CSU Politehnica a suferit a treia cea mai categorică înfrângere afară din acest tur, după cele la 20 de goluri handicap la Baia Mare și 14 la Oradea, gorjenii desprinzându-se până la pauză la 20-7 dar cedând de fapt în repriza a II-a cu 21-22, aspect valabil și în privința înfrângerii la limită din derby-ul la vârf în Bihor, 32-31 (15-16).

Oaspeții au păcătuit în prima parte prin foarte multe aruncări ratate dar și prin suficiente inexactități în apărare, taxate de masiva grupare a celor din Târgu Jiu, învingătoare în acest tur pe teren propriu și cu 10 goluri avans în fața vizitatorilor din Reșița, 11 în dauna craiovenilor respectiv 6 față de CS Universitatea Cluj.

CSU Constantin Brâncuși l-a jucat în apărare pe fostul inter polist Ioan Stan, unul dintre cei mai experimentați componenți ai gorjenilor, din generația 1989, responsabili cu golurile pentru trupa lui Adrian Gorun fiind Cătălin Ion, autor a 9 reușite, Ionuț Axinia, cu 8, respectiv Dorin Dragnea, din generația 1987, cu 5 goluri.

Timișorenii, care au apelat la aceeași formulă de start și componență ca și în succesul cu HC Sibiu, au replicat prin nu mai puțin de 12 marcatori, în frunte cu interul Niță, autor a 5 goluri, urmat de Homneac și Micle cu câte 4, Vișan și Claudiu Șimicu cu câte 3 fiecare, Drăgănescu, Furak și Gurănescu cu câte două, respectiv Hotca, Szilagyi, Szentpeteri și Wokan – fiecare cu câte un gol. Homneac a realizat un joc bun pe pivot, Vuia în schimb accidentându-se fără a mai putea continua în repriza a II-a.

Pentru alb-violeți urmează duminică de la ora 14 ultimul meci acasă din tur, în Banu Sport, cu CSM Școlar Reșița, iar apoi, la încheierea sezonului de toamnă, la HCM Sighișoara, startul returului fiind programat pentru 25 februarie, în deplasare la Craiova.

Rezultatele etapei a IX-a în Divizia A – Seria B, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: