CSU de Vest, aliniere la start sub Tâmpa și succes cu 10-0 la ”masa verde” la Brașov, prin neprezentarea gazdei Național

Se mai întâmplă și din astea, să efectuezi deplasarea la sute de kilometri distanță și să câștigi la ”masa verde” printr-o simplă aliniere înainte de joc la centrul terenului, datorită neprezentării gazdelor. Caz al handbalistelor secund divizionare de la CSU de Vest Timișoara, cu ocazia ultimei lor ieșiri a stagiunii 2015/6 în Divizia A – Seria B, la Național Brașov, bănățencele intrând pe terenul Școlii Generale 11 de sub Tâmpa astăzi la ora 9 și luând cele 3 puncte printr-un 10-0 fără transpirație în penultima etapă de campionat.

Național Brașov, a șaptea în ierarhia seriei vestice în liga a doua de handbal feminin, chiar în urma timișorencelor, este gruparea divizionară a Centrului Național de Excelență, formație care însă totuși se obligă conform stipulărilor regulamentare ale FRH să se asigure că nu toate componentele lotului sunt retrimise la cluburile de proveniență în momentul solicitărilor de acest gen dinspre echipele care le-au lansat. Fiind un week-end plin cu turnee de sală la nivel juvenil, decisiv pentru intrarea în faza semifinală a Campionatului Național FRH de junioare I pentru categoria 1997/8, multe cluburi de proveniență și-au rechemat sportivele convocate la ”Centru”, ceea ce a indus o penurie de personal în efectivul Naționalului.

Chiar și așa, gruparea secund divizionară din Brașov a depășit termenul limită pentru anunțarea unei decizii în timp util, atât pe adresa FRH, la Comisia Centrală de Competiții, cât și a clubului vizitator timișorean, trimițând abia joi după-amiază un fax la FRh respectiv la Timișoara că nu se prezintă la meciul acasă de sâmbătă.

Oră la care CSU de Vest era deja cu rezervările făcute pentru orașul de sub Tâmpa dar fără absolut nici o înștiințare oficială la purtător dinspre FRH cum că meciul n-ar fi programat. Cu alte cuvinte, prezentarea la joc era necesară.

Așa încât timișorencele au efectuat o… excursie la Brașov, după un 10-0 și 3 puncte fără efort în teren. Național a propus disputarea partidei marți 12 aprilie, așadar cu amânare, dar CSU de Vest a avut acoperirea regulamentară să decline propunerea gazdelor, argumentând legat de apariția unei alte întâlniri intermediare, peste săptămână, în condițiile în care și așa colectivul bănățean își are liceenele, studentele și chiar profesoarele sale în lot.

Clar, Național trebuia să anunțe din timp Comisia de Competiții federală…

CSU de Vest ar mai avea așadar un meci din campionat, în ultima etapă, acasă cu CSU Oradea, în principiu peste două săptămâni, dar nimeni nu mai bagă mâna în foc în privința zilei și orei de disputare a jocului…

Clasamentul și programul celor două runde finale în Divizia A – Seria B, pe coloana dreaptă. La băieți, Poli II are de jucat week-end-ul viitor acasă cu U Craiova, în etapa a 22-a din 26 ale sezonului.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: