CSU de Vest, careu de victorii: succes sub Tâmpa

Handbalistele secund-divizionare de la CSU de Vest Timișoara au obținut astăzi de la prânz și a patra victorie consecutivă în seria vestică, din tot atâtea apariții în returul campionatului, învingând pentru a doua oară la rând în deplasare. Elevele lui Sorinel Voicu au câștigat și la Brașov, cu 26-25 (11-10), la capătul unui joc în care nu au fost deloc egalate după pauză.

UVTImpulsionate și însuflețite de ascendentul moral al celor 3 triumfuri succesive din februarie, cu 33-29 acasă cu fruntașa CSU Reșița pe 12 ale lunii trecute, cu 39-30 la CS Crișul Chișineu Criș duminică 19 februarie și cu 31-26 în urmă cu 5 zile, pe teren propriu cu CS Dacia Mioveni, timișorencele au trecut astăzi de la 12 de junioarele mari din ”pepiniera” de la Național Brașov, revanșându-se astfel pentru eșecul din tur de pe malurile Begăi, 29-33 pe 23 octombrie.

Victoria din Sala ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov a fost izbutită prin folosirea a numai 9 handbaliste, șaptele de start fiind Brînzan – Șunei, Puta, Senciuc, Istrate, Prundaru, Sîngiorzan iar pe parcurs intrând Țepurică și Ciubotariu.

Chiar și așa, în ciuda unui debut de meci favorabil grupării mai bine clasată, cea gazdă, care s-a desprins inițial la 4-1, CSU de Vest a revenit pe tabela de marcaj până la pauza deplasării din etapa a 18-a, a cincea a returului, conservând la reluare minimul avantaj luat după primele 30 de minute.

Astfel, fără a mai fi egalate, bănățencele s-au desprins decisiv la 15-20 și au stopat o serie de 3 victorii a centrului juvenil național de sub Tâmpa, CSU de Vest devenind a treia grupare care triumfă în acest campionat la Brașov, după Mureșul Târgu Mureș și CSM Slatina.

Principale marcatoare pe terenul formației de junioare cu sportive din generația 1998 și 5 de 1999 au fost pentru bănățence Carla Puta și Carla Senciuc – fiecare cu câte 7 goluri, urmate de Istrate – 6 goluri, Ciubotariu 4 și Țepurică – două goluri. Național a apelat în general tot doar la 2-3 rezerve.

”Au jucat foarte bine, un pic peste adversarele noastre. Fetele au reușit un meci exemplar, al dăruirii, pentru că și-au dorit enorm să aibă o bună prestație și un rezultat pe măsură. S-au sprijinit reciproc, într-o atmosferă de echipă”, a spus antrenorul Sorinel Voicu. Apostolescu, Popan, Țurlea și Martin au fost convocate însă au rămas pe banca de rezerve.

Urmează o lungă pauză până duminică 26 martie, când CSU de Vest va găzdui în etapa a 19-a meciul cu ACS Sepsi SIC, învinsă runda trecută la Sfântu Gheorghe cu 30-31 de Național Brașov. Rezultatele zilei în această etapă devansată din Divizia A – Seria B, clasamentul grupei vestice și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: