CSU Oradea, final cu 5 goluri la rând și desprindere de la egalitate: 29-24 cu CSU Universitatea de Vest Timișoara

Duelul ultimelor două clasate în seria vestică a ligii secunde de handbal feminin a fost tranșat astăzi printr-o desprindere cu 5 goluri consecutive pe final de meci pentru gazda CSU Oradea, care a obținut astfel a doua victorie succesivă după un start cu 3 înfrângeri la rând, învinsele de la CSU Universitatea de Vest Timișoara suferind și al cincilea eșec din tot atâtea apariții în noul sezon.

UVT

 

CSU Oradea – CSU Universitatea de Vest s-a jucat de la ora 11 în Sala Universitate în cadrul ultimei etape a turului din Seria D a Diviziei A, runda a cincea, cu mențiunea că în sezonul în curs, derulat cu 6 cluburi în grupa vestică, întrecerea prevede câte două tururi respectiv două retururi, în total 20 de etape de meciuri fiecare cu fiecare. S-a încheiat așadar primul sfert al parcursului iar în partida inaugurală a zilei bihorencele au învins cu 29-24 (14-13) grație unui final bun de meci, în contrast cu erorile timișorencelor, după ce izbuteau egalarea.

CSU UVT mai egala și înaintea pauzei prin a reveni de la 4 goluri diferență, 13-13, ceea ce a reușit și spre încheierea jocului, fără însă a răsturna complet situația. În schimb CSU Oradea și-a trecut o nouă victorie în cont, după notabilul succes de la Baia Mare cu formația secund divizionară a celor de la Minaur, 26-24 după reprize cu scoruri identice, 13-12.

În prealabil, în primele 3 etape, atât orădencele cât și ”universitarele” de pe Bega au pierdut pe linie, handbalistele din Bihor cu 25-33 acasă cu Crișul Chișineu Criș, la un gol diferență la Reșița și cu 17-35, drastic pe teren propriu cu CSM Târgu Mureș, pe când galben-albastrele la 12 goluri diferență la Târgu Mureș, cu 34-39 acasă cu Crișul și la 7 handicap la Baia Mare, cedând în plus și duminica trecută, 25-26 acasă cu reșițencele.

Iar duminica viitoare începe deja returul primei jumătăți a sezonului, CSU UVT urmând a primi vizita celor de la CSM Târgu Mureș, cel mai probabil după-amiaza, dat fiind că de la ora 11 se va disputa în noua sală de sport a Universității de Vest din zona Popa Șapcă duelul masculin prim divizionar SCM Politehnica Timișoara – CSA Steaua. Mai apoi, timișorencele vor juca în etapa a VII-a la Arad.

Profesorul Sorinel Voicu a început jocul de astăzi cu Brînzan – Șunei, Puta, Senciuc, Calu, Istrate, Sângiorzan, iar pe parcurs au mai intrat Răcar – Juravle, Voicu, Bobu, Sîrbu, Biro și Popa.

Golurile timișorencelor au fost înscrise de Puta, Șunei și Istrate – câte 6 fiecare, Senciuc 3, Sîrbu două și Biro, unul, pe când Maria Țanc, principala realizatoare a bihorencelor în triumful de la Baia Mare, acolo cu 6 goluri, a punctat astăzi de 7 ori, aidoma Sabrinei Lazea.

Antrenorul Voicu a spus că ”suferim la capitolul psihic, mai puțin și fizic, și în ceea ce privește știința jocului, în a pune în aplicare lucrurile simple; tindem să ne complicăm jocului, plus că n-au acel nerv, acea răutate necesară în joc… În plus am și fost dezavantajați clar la fazele problematice”.

Sălăjenii Pavel și Pențea au dictat câte 3 eliminări de fiecare parte, un avertisment gazdelor și două vizitatoarelor, respectiv 5 aruncări de la 7 metri în contul orădencelor, din care două au fost ratate, și 4 pentru bănățence, una fiind nefructificată.

Programul etapelor și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: