CSU Politehnica, al doilea triumf succesiv în deplasare

Handbaliștii secund-divizionari de la CSU Politehnica Timișoara au învins astăzi de la ora 12 pentru a doua oară consecutiv în deplasare, și tot la limită, de această dată pe terenul lui CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, în penultima lor ieșire din actualul campionat, contând pentru antepenultima etapă a Seriei B în eșalonul secund de seniori.

Cu puține jocuri la activ în ultima vreme dat fiind abandonurile de pe parcursul întrecerii rămase în numai 11 cluburi, motiv pentru care de exemplu și această etapă a 24-a s-a redus la doar 4 întâlniri, alte trei formații așteptând în schimb pe tușă, alb-violeții de la CSU Politehnica au repurtat însă cea de-a doua victorie la rând la limită în deplasare, 28-29 (13-16) la Târgu Jiu, împotriva ocupantei locului 7, după ce acum peste 3 săptămâni triumfau și pe Cibin, 26-27 (12-10) la HC Sibiu pe 22 aprilie.

Respectiva ieșire echivala cu doar prima apariție a timișorenilor după deplasarea de sâmbătă 18 martie la Oradea, iar de-atunci poliștii au mai disputat un singur meci, pierdut acasă cu aspiranta la podium HCM Sighișoara, pofta de joc fiind valorificată astăzi de la prânz printr-o victorie într-un duel foarte echilibrat, al unor garnituri sensibil apropiate și ca vârste, tinerești.

Dezechilibrat a fost în schimb raportul eliminărilor temporare, CSU Politehnica suferind 7 față de una singură a ”studenților” gorjeni, care au beneficiat de 9 aruncări de la 7 metri, în comparație cu cele doar două din contul bănățenilor, însă elevii lui Cosmin Zgîrdea s-au impis chiar și așa, în ciuda unui start ratat de meci.

În care CSU Constantin Brâncuși a tot luat avans, 3-1 în minutul 8, apoi 6-2 și chiar 7-3 în minutul 12, pe fondul numeroaselor ratări ale poliștilor, strângând însă totuși rândurile și revenind la 8-7 în minutul 17 și ulterior de la 11-9 în minutul 20 la 11-12 în minutul 24, în premieră la conducere.

Fortificată până la pauză, 12-15 în minutul 28 și 13-16 la intrarea la vestiare.

”Violeții” începeau mai ezitant și partea a doua, oltenii înscriind primele două goluri, dar cei de pe Bega au continuat prin 5 foarte bune minute în care s-au desprins la 15-20. Avantaj menținut până spre mijlocul reprizei secunde, 19-24 în minutul 43, după care a survenit și revirimentul gazdelor, pe fondul eliminărilor din efectivul timișorean: de la 22-24 se ajungea la 25-25 în minutul 53.

CSU Politehnica s-a ținut însă tare și nu s-a lăsat condusă, preluând de fiecare dată avantajul cu câte un gol, inclusiv la final, când Vuia l-a semnat de pe pivot pe cel decisiv, 28-29, făcând astfel uitate și cele două eliminări de care a avut parte, caz valabil și pentru Homneac.

Zgîrdea a abordat jocul pe atac cu Mărușcă – Dascaliuc, Predoi, Niță, Sonohat, Vișan, Vuia și a apelat apoi la toți componenții lotului, autori ai unui succes colectiv, de echipă.

Cu un plus pentru eficacitatea lui Dascaliuc, autor a 8 goluri, prim marcator al întâlnirii, urmat pe lista învingătorilor de Vișan cu 7 reușite, Vuia 5, Niță 4, Sonohat trei iar Jigovan și Predoi câte unul. CSU Politehnica a dispus astfel tur-retur la un gol diferență de tinerii din Târgu Jiu, după ce în sezonul de toamnă, pe 3 decembrie 2016, pe Bega era 31-30, după 14-19 la pauză.

Gazdele partidei organizate în sala de sport tip A a unei Școli Generale din Târgu Jiu cu suprafața de joc aplicată peste terenul incintei au înscris mai ales prin Sabin Constantina, inter stânga cu 7 reușite dar și multe din aruncări de la 7 metri avute după pauză, respectiv Vlad Mladin, tot cu 7 goluri, de la gorjeni mai punctând de 4 ori și produsul handbalului juvenil reșițean Raul Heimbach.

La început de weekend, vineri de la ora 11,30, CSU Politehnica susține în sala ”Constantin Jude” ultimul meci acasă din sezonul 2016/7 în Divizia A – Seria B, cu a șasea clasată CSU CNOT Brașov, care a dispus ieri cu 27-26 acasă de CS Universitatea Cluj, urmând ca violet-albii să încheie ediția în deplasare, la Baia Mare, cu Academia Minaur, a opta, pe 27 mai. Așadar tot jocuri tinerești…

Au arbitrat pe Jiu doljenii Dumitru și Ionescu. Rezultatele etapei a 24-a, clasamentul actualizat în Divizia A – Seria B și programul rundei a 25-a, penultima, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: