CSU Politehnica – CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu 24-30

După ce secund divizionara feminină a Timișoarei a pierdut în uvertura etapei din weekend a seriei vestice, 29-26 (16-13) la Reșița pentru CSU, și cea masculină a cedat la încheierea rundei, astăzi de la ora 12, în Sala Banu Sport, 24-30 (11-11) cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

Însă, dacă în întrecerea fetelor a mai rămas o singură etapă de disputat din sezonul de toamnă, în jurul datei de 20 decembrie, când ”lanterna roșie” cu 9 înfrângeri din 9 apariții CSU Universitatea de Vest Timișoara va încheia prima jumătate a campionatului printr-un meci acasă cu formația de care este devansată în ierarhia Seriei D, CSU Oradea, a cincea clasată, în schimb pe semicercul băieților mai sunt programate 3 runde în weekend-urile următoare, tot până la completarea primei jumătăți a ediției 2018-2019.

La sfârșitul acestei săptămâni, CS Universitar Politehnica va sta, dar în etapa imediat următoare va primi vizita lui CS Unirea Sânnicolau Mare iar apoi va juca la Reșița, cu CSM Școlar, ca ultimă apariție oficială în sezonul de toamnă.

”Dublă” cu colege de întrecere din Banat pe care alb-violeții de la CSU Politehnica o vor aborda de pe locul 5 și ultimul în Seria C a Diviziei A, fără victorie, cel de-al șaselea eșec fiind înregistrat astăzi în Timișoara, 24-30 (11-11) cu mult mai rutinata grupare gorjeană CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu.

”Violeții” secund divizionari au cea mai tânără garnitură dintre participantele în seria vestică, lot conturat în jurul nucleului alcătuit din exponenți ai generației de 1997 de la LPS Banatul care mai evoluau și în sezoanele trecute la echipa a doua de băieți a Timișoarei, completările venind tot dinspre LPS Banatul, prin și mai fragezi sportivi, dar și de la Sânnicolau Mare sau Baia Mare, în cazul portarului Raul Crețu, din generația 1998.

”Sezonul în curs este strict de pregătire în perspectiva celor viitoare, obiectivul de bază fiind formarea de jucători, fără ca rezultatele să aibă prioritate. Sunt câțiva sportivi care promit și pentru circa 30-40 de minute s-au reușit prestații relativ bune și cu cei din Reșița, și cu cei din Craiova, echipe pe care le-am și condus, dar nu suntem la nivelul la care să-i și învingem. Sper să mai putem completa lotul în pauza de iarnă prin aducerea a 3-4 juniori 1 de la LPS Banatul, iar cu toții să crească încet, încet”, a explicat în linii mari tendința ”violeților” de la CS Universitar Politehnica antrenorul care i-a preluat din mers după debutul campaniei în curs, Radu Bote, fost handbalist al Politehnicii Timișoara la mijlocul anilor 90.

Alb-violeții din seria vestică a Diviziei A au demarat campionatul cu profesorul Luciean Vasilache la cârmă, 34-21 la Craiova pentru CS Universitatea, care, oricum în pensie fiind deja, a lăsat ștafeta lui Radu Bote, pe bancă în etapa a doua, în manșa tur de la Târgu Jiu, 31-25 (15-8) pentru CSU Constantin Brâncuși pe 29 septembrie, diferență de goluri înregistrată și astăzi după prânz în ”Banu Sport”.

Unde timișorenii au abordat jocul din etapa a VII-a în componența Raul Crețu (născut în 1998) – Levente Szentpeteri – cel mai rutinat din lot, Victor Niță (1997), Daniel Micle (1997), Laurențiu Vuia (1999), Sebastian Sonohat (1998) și Andrei Vuia (1997), pe parcurs mai intrând în ordine și Bogdan Mermeze (1998) – sosit de la sânmiclăușeni, Daniel Jurcă (1996), Gigel Badea (1999), Luca Mihăilă (1999), Andrei Mairovits (2000) și Emanuel Hotca (1997), în vreme ce Savulov și Boanchiș, din generația 1999, au rămas pe banca de rezerve, cu mențiunea că efectivul lui Bote reunește 17 handbaliști.

Golurile învinșilor au venit din mâna lui Andrei Vuia, cu 6 reușite, Niță și Micle cu câte 4, Laurențiu Vuia 3, Jurcă și Sonohat cu câte două respectiv Mermeze, Hotca și Szentpeteri, cu câte unul fiecare.

Dintre elevii gorjeni ai lui Adi Gorun, interul dreapta Dumitru Ghișe a înscris de 10 ori, Dragoș Dumitrescu 6 goluri, Mădălin Vătafu și Claudiu Marin câte 4 goluri, Ștefan Lăcătușu 3, Bogdan Ivășchescu două iar Alex Mărgineanu un gol.

În ultimele săptămâni, ”violeții” timișoreni au mai pierdut și cu 26-25 (16-11) la Sânnicolau Mare, cu 19-27 (11-10) acasă cu liderul cu punctaj maxim CSM Școlar Reșița respectiv pe 3 noiembrie cu 27-36 (16-14) tot pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova.

Meciurile de campionat ale celor de la CS Universitar Politehnica rămân așadar în actualitate luna aceasta, pe când cel al handbalistelor de la CSU Universitatea de Vest, din Seria D a Diviziei A, ultimul din sezonul de toamnă, se va lăsa așteptat până la ora etapei a X-a, din zilele premergătoare Crăciunului, conform unei inadecvate programări federale. ”Universitarele” timișorence au pierdut în uvertura rundei din weekend în cadrul cuplajului tranșat pe teren propriu pe ambele fronturi de secund divizionarele Reșiței, pentru cărășencele de la CSU înscriind cele mai multe goluri, câte 6 fiecare în succesul cu 29-26, Cătălina Dumitrescu, Larisa Șerban și Iulia Bledea, iar Adriana Voina patru.

Ultimele rezultate din Liga Zimbrilor și din Divizia A în seria vestică la fete respectiv băieți, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = treizeci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: