CSU Politehnica iese din malaxorul șocurilor la rând cu primele 3 clasate

CSU Politehnica Timișoara a încheiat sâmbătă după-amiază seria întâlnirilor cu fruntașele de pe podiumul Diviziei A – Seria B de handbal masculin, prin a ceda acasă de la ora 14,30 primei formații care a ajuns la 5 victorii din tot atâtea apariții în noua ediție, CSM Oradea, nimeni alta decât a treia clasată în grupa vestică din eșalonul secund în 2013, 2015 și 2016, între care se strecura adjudecarea în 2014 a primului loc, bihorenii declinând însă atunci dreptul de a continua în elită.

Cu o formație net mai experimentată și sudată, din care s-au detașat marcatorii a câte 10 goluri Georgel Haiduc și Angelo Szoboda respectiv Ionuț Acsinia cu 8, CSM Oradea s-a impus la Timișoara cu 27-43 (15-21), elevii lui Sebastian Tudor obținând astfel un triumf și mai clar decât în precedenta deplasare, câștigată cu 32-22 la Academia Minaur, la Baia Mare.

header-e1399396479239-150x125

CSU Politehnica, învinsă recent în tripla de foc la 19 goluri handicap acasă de ex-prim-divizionara Minaur Baia Mare și cu 12 diferență sâmbăta trecută la Craiova, olteni care au capotat în premieră vineri cu 39-19 la neînvinsa din Maramureș, a rezistat la egalitate pe tabela de marcaj până în minutul 10, când a survenit întâia eliminare în tabăra lui Cosmin Zgîrdea, de la care bihorenii s-au desprins la 4 goluri.

Violeții au rămas în urmă la 3-4 goluri până în minutul 25, când, profitând de o nouă eliminare în tabăra gazdă, orădenii s-au desprins și mai mult, la 6 avans, 12-18, conservat până la pauză.

Timișorenii au început ceva mai bine și partea secundă, rezistând la 5-6 goluri handicap până în minutul 40, după care au cedat pasul prin 5 atacuri ratate și 7 minute oarbe, răstimp în care CSM Oradea a semnat un parțial de 2-8.

În cele din urmă, un succes clar, logic și meritat al favoritei, despre timișoreni antrenorul Zgîrdea semnalând că ”avem în continuare probleme la încrederea în forțele proprii și la asumarea aruncării la poartă, iar propria poartă n-a ajutat acum chiar deloc – amândoi dacă au avut 10 intervenții”.     

CSU Politehnica a început sâmbătă acasă cu Mărușca – Homneac, Niță, Predoi, Inișconi, Dascaliuc, Vuia pe apărare și Jigovan pe atac, apelând pe parcurs și la Vișan și Hotca – extremele stânga, Micle în rol de centru, Sonohat inter dreapta și Szilagyi – extremă dreapta, Berbec intrând în poartă.

Niță a întâmpinat oarecare dificultăți după accidentarea la gleznă la Craiova, la fel și Micle, la umărul de aruncare, marcatori ai învinșilor fiind Predoi – cu 6 goluri, Jigovan 4, Micle 4, Homneac 3, Vuia 2, Vișan 2, Niță 2, Szilagyi, Dascaliuc, Hotca și Sonohat – fiecare câte unul.

Ultima clasată, cu 4 eșecuri și o etapă în așteptare pe margine, va juca în runda a 6-a, sâmbătă, la CNE Sighișoara. Rezultatele etapei a cincea, clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: