CSU Politehnica revine de la 1-8 și conduce la limită dar ”mânjii” lui Narcis Cîtu sparg gheața în a treia deplasare în ultimele 4 zile: 29-31 CNE Sighișoara

CSU Politehnica a ratat startul jocului în devans de astăzi din liga secundă de handbal masculin, ajungând la un handicap de 1-8, după care însă a egalat și preluat conducerea la mijlocul reprizei secunde, echipa Centrului Național de Excelență din Sighișoara izbutind în cele din urmă să învingă cu avantajul avut la pauză: 29-31 (13-15). A fost prima victorie a ”Centrului” după exact 3 luni respectiv la a șasea încercare în 2017, fiind de notat că învingătorii din sala ”Constantin Jude” au jucat și în weekend în deplasare, pierzând în zile consecutive la Baia Mare, sâmbătă și duminică. Urmează miercuri de la ora 17 prim-divizionara SCM Politehnica Timișoara, cu ultimul ei meci acasă în retur, cu HC Odorhei, în etapa a 23-a a elitei, începută azi cu CSM Satu Mare – CSU Suceava 23-27.

Tinerii elevi ai antrenorului timișorean Narcis Cîtu s-au impus însă astăzi de la ora 11,30, pe malurile Begăi, în cel de-al treilea meci de campionat jucat în ultimele 72 de ore în Divizia A – Seria B, 29-31 (13-15) cu alb-violeții Politehnicii, care pierdeau și sâmbătă pe teren propriu, la un gol diferență, în fața Universității Craiova.

Dat fiind o apropiată acțiune de lot național juvenil, FRH a solicitat devansarea disputei de peste două etape, ce ar fi trebuit să aibă loc în mod normal la încheierea săptămânii viitoare, iar formația Centrului Național de Excelență a disputat astfel mai multe întâlniri în ultimele zile, începând cu cea de sâmbătă de la ora 11,30, pierdută în Sala ”Lascăr Pană” cu 25-22 în fața Academiei Minaur Baia Mare, și urmată duminică de cea cu liderul seriei, CS Minaur Baia Mare, care s-a impus tot în Maramureș, cu 37-25.

După ”dubla” din nordul țării, în cadrul căreia partida cu CS Minaur conta ca fiind pe teren propriu pentru CNE Sighișoara în cadrul rundei din 1 aprilie, dar a avut loc tot în devans, ”Centrul” din Ardeal a apărut și astăzi la Timișoara, unde a profitat de debutul foarte anevoios de meci al alb-violeților, care s-au văzut conduși cu 1-8 în minutul 10.

Timișorenii au păcătuit în prima parte prin expedierea unei suite de pase greșite, adeseori scăpând mingea, dar s-au apropiat totuși pe tabela de marcaj și prin 3 goluri la rând, așa încât handicapul consemnat la pauză devenise surmontabil: 13-15.

CSU Politehnica a insistat în cursa de urmărire și a egalat la 21 în minutul 43, după care a și condus la limită, cu câte un gol avans, 22-21, 23-22, 24-23 și 25-24.

Și se părea că ”mânjii” lui Cîtu vor rămâne și în continuare fără victorie în 2017, ultimele succese fiind consemnate în ultima lună a anului trecut, 40-34 în 10 decembrie la Arad, cu ACS Avram Iancu, între timp retrasă din competiție, respectiv 31-30 acasă în 14 decembrie cu HC Sibiu, însă continuarea a aparținut vizitatorilor, care mai întâi au egalat, 25-25, în minutul 49, după care a survenit și eliminarea temporară a polistului Predoi, ceea ce a concurat la mărirea diferenței de scor, la patru goluri.

CSU Politehnica a avut și ceva ghinion în partea secundă, ochind de 6 ori bara, iar astfel a înregistrat a patra înfrângere din tot atâtea apariții în noul an, din 16 februarie încoace, trei fiind acasă.

Pentru CNE Sighișoara a fost în schimb doar a doua victorie în deplasare din acest campionat, în rest cedând cu 39-33 la concitadina HCM, cu 39-28 la CSU CNOT Brașov, 36-29 la U Cluj, 41-23 în tur la CS Minaur și 44-34 la CSM Oradea, iar în noul an cu 34-26 la Târgu Jiu. ”Centrul” mai remiza în 2017 în revanșa considerată acasă cu concitadina HCM Sighișoara dar și ceda la 12 goluri pe teren propriu celor de la CSU CNOT Brașov.

Cosmin Zgîrdea a aliniat aceeași echipă de start precum sâmbătă cu craiovenii și a folosit pe parcurs tot efectivul convocat, aceiași componenți, admițând la final că ”linia de 9 metri nu ne-a ajutat azi și interii nu dau momentan satisfacție”.

Dascaliuc a fost principalul marcator al învinșilor, cu 10 goluri, urmat pe lista polistă de Vuia, cu 6 goluri, Vișan 4, Predoi 3, Sonohat 3, Jigovan 1, Micle 1 și Niță, cu un gol.

CNE Sighișoara, care se impunea și în tur, în Ardeal, cu 36-20, a dat golgheterul jocului de astăzi din etapa a 19-a, centrul Valentin Nicu, cu 11 reușite, dintre care mai multe din aruncări de la 7 metri, în lotul timișoreanului Narcis Cîtu aflându-se și doi tineri lansați de handbalul timișean, Andrei Pascari și Iosif Buzle, fiecare cu câte două goluri.

CSU Politehnica va juca în runda din week-end, a 18-a, în deplasare la secund clasata CSM Oradea, sâmbătă de la ora 16 în Sala ”Antonio Alexe”, pe când CNE Sighișoara va primi vizita lui CS Universitatea Cluj.

Arbitri: Ardelean (Bihor) – Botez (Arad).

Rezultatele și clasamentul la zi, plus programul rundei a 18-a din Divizia A – Seria B, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: