CSU Politehnica revine după pauză dar insuficient. U Cluj, al treilea succes în deplasare. Rezultate + program în handbalul juvenil

CSU Politehnica evita înfrângerea în ultimele două apariții acasă din turul de campionat al sezonului de toamnă, impunându-se în premieră cu 31-30 cu CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu și remizând 27-27 cu Academia de Handbal Minaur, dar nu s-a putut opune astăzi după prânz vizitatorilor de la CS Universitatea Cluj, în fața cărora timișorenii au revenit parțial în repriza secundă a jocului inaugural din returul Diviziei A – Seria B la handbal masculin. Câteva detalii, plus ultimele rezultate și programul din week-end în handbalul juvenil timișean…

Secund-divizionarii de la CSU Politehnica au revenit în partea a doua a partidei găzduite astăzi de la ora 13 în Sala ”Constantin Jude” dar n-au putut împiedica un nou triumf în deplasare al universitarilor clujeni, cu 28-33 (8-17), după ce handbaliștii de sub Feleac mai învingeau în tur pe alte terenuri și la Sibiu, cu 30-25, în noiembrie, respectiv ceva mai apoi la Târgu Jiu, cu 30-28.

Ocupanta locului 5, ultima din grupul primelor 5 formații desprinse în ierarhia seriei vestice, pornea ca favorită în meciul ridicare de cortină al etapei a 14-a și a returului în campionatul zonei vestice din eșalonul secund, statut pe care l-a confirmat la capătul unui meci cu foarte multe ratări, semn că echipele abia își intră în ritmul competițional, dar și pe fondul pripelii în joc a tinerilor sportivi.

Violeții poliști au pierdut așadar primul meci oficial din 2017, așteptându-i acum, după o etapă de pauză, examene împotriva tuturor celor 3 fruntașe de pe podium, la Baia Mare, cu liderul Minaur, acasă cu craiovenii respectiv la Oradea.

Ca primă încercare, timișorenii au păcătuit în prima parte printr-o sumedenie de ratări pe contraatac, unele din situații cât se poate de clare, singuri cu portarul, la fel de multe oportunități irosite consemnându-se și din atacurile poziționale. De încasat, au primit multe goluri pe faza a doua: 8-17 la pauză.

Apărându-se mai bine, gazdele au câștigat partea secundă, înscriind nu mai puțin de 20 de goluri, dar n-au putut răsturna handicapul de pe tabela de marcaj, și normal în condițiile în care au totalizat 29 de acțiuni ratate, completate de o serie de pase greșite, comparativ cu cele 17 acțiuni eșuate ale ardelenilor.

Negrii antrenați de Radu Marc și Emil Cipcigan au înscris în special prin centrul apărut și ca inter stânga Alexandru Draia, handbalist din generația 1994 autor a 7 goluri, respectiv Coman, Iova și Fodorean, cu câte 4 reușite.

Timișorenii, care își începeau pregătirile pe 16 ianuarie și s-au antrenat pe plan local, inclusiv printr-un joc amical acasă cu Unirea Sânnicolau Mare, au început returul în șaptele Mărușcă – Szilagyi, Jigovan, Vuia, Niță, Sonohat, Dascaliuc, ultimul fiind golgheter al întâlnirii, cu 10 reușite dintre care 5 din aruncări de la 7 metri – toate transformate. Au mai punctat pentru învinși și Homneac – de 6 ori, Niță 5, Predoi 3, iar Szilagyi și Vișan de câte două ori, de pe bancă mai intrând Berbec – Inișconi, Homneac, Vișan, Predoi, Hotca și Micle, adică întreg efectivul.

La meci au asistat circa 30 de spectatori, printre care și componenți ai staff-ului polist prim-divizionar, revenit azi-dimineață la primele ore de la Chiajna, cu 3 puncte în cont din fief-ul Stelei.

Au arbitrat cu scăpări defavorabile gazdelor codașe Ardelean (Bihor) și Botez (Arad).

Apropo de handbalul arădean, din păcate secund divizionara relansată ACS Avram Iancu pare a fi aruncat prosopul înaintea returului, parte dintre foștii componenți alipindu-se în pregătiri alb-violeților din Seria B, strict pentru antrenamente.

CSU Politehnica va sta așadar etapa viitoare iar apoi va apărea la Minaur în 4 martie, acasă cu U Craiova în 11 martie, după care la Oradea. Programul acestei etape a 14-a și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă. Minaur – Academia de Handbal Minaur se joacă mâine și alte 3 meciuri sâmbătă.

*

Iată totodată și programul din week-end al formațiilor juvenile din Timiș

CSȘ Sibiu nu se prezintă la jocul cu LPS Banatul din sala Banu Sport, programat sâmbătă în etapa a 9-a din Seria E la juniori 1 – feminin.

Sâmbătă 18 februarie

Ora 11 – Juniori 3 Seria K, feminin: Școala Generală 7 – Diniășanca Diniaș, la Dumbrăvița

Ora 11 – Juniori 3 Seria K, feminin: Unirea – ACS Leu Giarmata, la Sânnicolau Mare

Ora 12 – Juniori 2 Seria G, masculin: LPS Banatul – CSȘ Hunedoara – etapa a 9-a (Banu Sport)

Ora 18,30 – Juniori 3 Seria K, feminin: HC Jimbolia – LT TV Reșița.

Duminică 19.02.

Ora 10 – Juniori 2 Seria G, feminin: LPS Banatul – Unirea, etapa a 9-a (Banu Sport)

Ora 12 – Juniori 3 Seria G, masculin: LPS Banatul – ACS Alpha Oradea – etapa a 11-a (Banu Sport)

Ora 13, în aceeași întrecere: Unirea Sânnicolau Mare – CSȘ Hunedoara 1

Ora 13, în aceeași întrecere: Școala Generală 7 – CS HC Adrian Petrea Reșița, la Dumbrăvița.

La nivel juvenil, în ultimul week-end, s-au consemnat următoarele rezultate

În etapa a 7-a a Seriei D din Campionatul Național FRH de handbal masculin pentru juniori 1, la Lugoj, duminică de la ora 14, în Sala ”Lavinia Milosovici”, a fost CSȘ – LPS Târgu Jiu 32-45.

La juniori 2, tot la băieți, în runda a opta a Seriei G, HCS Cîtu – LPS Banatul 1 23-34 (10-23) duminică de la ora 11 în sala de sport a Dumbrăviței, pe când la fete LPS Banatul a învins cu 32-24 (15-9) la Drobeta Turnu Severin iar Unirea Sânnicolau Mare – CSȘ Petroșani s-a încheiat 22-21 (11-11), în Sala ”Ioan Morar”.

La juniori 3, LPS Banatul – CS Unirea Sânnicolau Mare 23-17 (10-8), în etapa a zecea a Seriei G în întrecerea băieților, meci jucat duminică de la ora 9 în Sala ”Constantin Jude”, în deschiderea partidei divizionare feminine dintre timișorence și reșițence, în care s-a impus CSU de Vest.

În fine, la handbal feminin, junioarele 3 au avut programate trei întâlniri în etapa a opta a Seriei K, vineri de la ora 17 în sala Liceului din Peciu Nou, între Diniășanca Diniaș și Unirea Sânnicolau Mare, scor 19-22 (9-12), respectiv sâmbătă de la 10, ACS Leu – HC Jimbolia la Giarmata, scor 21-23 (13-12), și de la ora 11 LPS Banatul – Școala Generală 7 34-29 (16-12) în sala Banu Sport.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: