CSU Politehnica Timișoara – CSM Școlar Reșița 30-30. Șimicu 10

O multitudine de răsturnări de scor a dus în cele din urmă la un rezultat de egalitate cu multe goluri în duelul bănățean secund divizionar pe semicercul masculin, astăzi de la ora 14, în sala ”Banu Sport”, cu ocazia ultimului meci acasă din tur și din 2017 pentru tinerii alb-violeți de la CSU Politehnica Timișoara, în contul cărora interul Claudiu Șimicu a înscris o treime din totalul reușitelor, deloc puțin, zece goluri.

Într-adevăr, după ce aseară, la Zagreb, fratele său mai mare, Alexandru Viorel Șimicu a adăugat alte 3 goluri într-un nou triumf la scor al lui Saint Raphael Var Handball în dubla manșă tur-retur cu RK Dubrava pentru accederea în faza grupelor din EHF Cup, 41-31 după 40-29 în Franța, Claudiu Șimicu a marcat astăzi de nu mai puțin de zece ori în partida din etapa a X-a a Diviziei A – Seria B de handbal masculin, penultimă rundă a sezonului de toamnă, în care CSU Politehnica și CSM Școlar Reșița au remizat 30-30 (13-15) la Timișoara.

N-a fost cel mai alert joc, ba mai degrabă lent și oarecum bătrânesc, însă a captivat prin răsturnările de situație pe fondul erorilor din ambele tabere dar și al eliminărilor de ambele părți, câte 4 din fiecare efectiv, dintre care încă din primele faze două în dreptul timișorenilor, Vuia în minutul 2 și Wokan în minutul 4, când era trimis pe margine și Heimbach, cel care avea să devină unul dintre principalii 2 autori ai reușitelor cărășene.

Începutul de meci a fost extrem de echilibrat, cu ”violeții” egalând de fiecare dată dar și preluând în premieră conducerea cu 6-5 în minutul 16, după care CSM Școlar a răsturnat scorul la 7-8 și și-a mărit avansul, 8-10 în minutul 20 și 9-11. Finalul primei părți a adus revirimentul timișorenilor până la 13-11 dar și revenirea reșițenilor, pe fondul eliminării lui Șimicu, până la 13-15, scor la pauză.

CSM Școlar a început mai bine și partea secundă, distanțându-se și mai mult inclusiv pe fondul eliminării lui Gurănescu din minutul 36, dar elevii lui Cosmin Zgîrdea au mai croit un come-back, la 20-19 în minutul 43. Mijlocul reprizei a II-a a fost defavorabil gazdelor, CSM Școlar întorcând din nou scorul la 21-23 în minutul 46, nu însă pentru mult timp: 24-23 pentru ”violeți” în minutul 48.

CSU Politehnica a luat din nou două goluri avans, 26-24 și 28-26 în minutul 55, însă finalul a fost din nou al reșițenilor, care au egalat în minutul 57 și au trecut la timonă cu 28-29 respectiv 29-30.

Ultimul gol al meciului le-a aparținut celor de pe Bega, 30-30, iar ultima fază reșițenilor, a căror aruncare a scuturat plasa după sunetul sirenei, fapt contrazis vehement de vizitatorii din Banatul montan printr-un protest fățiș însă în zadar.

CSM Școlar Reșița, aliniind un nou efectiv în actuala ediție a seriei vestice în liga a doua, a remizat astfel pentru a doua oară în deplasare în turul Diviziei A, după ce se înclina la debut cu 39-29 la Târgu Jiu și încheia la egalitate 31-31 la Craiova, ulterior cedând la două goluri diferență la Satu Mare respectiv cu 36-32 în ieșirea anterioară, la Cluj. Pe de altă parte, învinși fiind etapa trecută cu 28-34 acasă de liderul neînfrânt CSM Oradea, elevii lui Marcel Vulpe și Gabriel Lupan au pus punct la Timișoara unei serii de două eșecuri, urmând a primi duminica viitoaree vizita lui HC Sibiu.

Poliștii, care au beneficiat de unica aruncare de la 7 metri în minutul 57, fructificată, față de cele 3 din 6 tentative ale oaspeților, vor încheia turul weekend-ul viitor la HCM Sighișoara. Până atunci, și-au păstrat avansul de 4 puncte în fața reșițenilor, după un duel din jumătatea a doua a clasamentului.

Șimicu a înscris 10 goluri, Furak 6, Gurănescu și Wokan câte 5 iar Szentpeteri, Homneac, Drăgănescu și Niță fiecare câte unul, pe când de la CSM Școlar au marcat Heimbach și Vulpe de câte 7 ori, Radosavljevic 5, Ion 4, Daia și Grozăvescu câte două iar Gîrban, Drăgan și Pascari un gol.

Rezultatele etapei a X-a în Divizia A – Seria B, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Pe plan internațional, Potaissa Turda a intrat cu succese la scor în Kosovo în optimile Challenge Cup, 35-19 și 40-30 cu KH Trepca.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: