CSU Politehnica Timișoara – HC Sibiu 34-25

Handbaliștii alb-violeți de la CSU Politehnica au câștigat la scor în această după-amiază primul meci după o pauză de 3 săptămâni, 34-25 la pauză 18-13 în ”Banu Sport” în cadrul etapei a opta din Divizia A – Seria B contra unei întărite garnituri a lui HC Sibiu, egalată astfel de timișoreni la numărul de victorii, patru.

Secund divizionarii pregătiți de Cosmin Zgîrdea au izbutit al doilea cel mai detașat succes al turului în seria vestică, depășit ca diferență de scor doar de acel 34-22 conturat în 1 octombrie tot pe teren propriu cu ADEP Satu Mare, nu însă și ca număr de goluri marcate, capitol la care vârful a fost atins grație victoriei în deplasare din runda a patra, 31-37 la CNE Sighișoara.

În șaptele de start Mărușcă – Szentpeneri, Claudiu Șimicu, Wokan, Gurănescu, Furak, Homneac, în care pe parcurs au mai intrat Niță și Drăgănescu, alb-violeții au început mai greu partida de la ora 14, în minutul 10 fiind conduși cu 5-6, dar într-un interval de 4 minute au răsturnat scorul la 9-6 și n-au mai cedat apoi deloc avantajul, deși oaspeții de pe Cibin s-au apropiat la 9-8.

Încet, încet, poliștii și-au mărit avantajul, în minutul 20 la 13-10 iar în minutul 28 la 16-12, la vestiare intrând cu un avans chiar de 5 goluri, 18-13.

Sibienii, tot cu două înfrângeri în ultimele apariții, iar aidoma timișorenilor, care însă în runda anterioară au stat, și în fața acelorași echipe, la Cluj respectiv luni 6 noiembrie 29-35 acasă cu CSM Oradea, au început mai bine și repriza a II-a, ale cărei prime două goluri le-au înscris, 18-15, însă CSU Politehnica și-a dublat apoi avantajul până la 23-17 în minutul 41.

Încă un reviriment al celor de pe Cibin, până la 24-20, dar și eliminarea ex-polistului Radu David pentru o lovitură cu cotul, aplicată lui Homneac la mijlocul reprizei secunde, cartonaș roșu.

De fapt, cartonașul roșu a ajuns în minutul 50 și în contul antrenorului ardelenilor, Matei Damian, cu două minute de eliminare, pentru proteste la deciziile arbitrilor.

Timișorenii s-au desprins clar la 28-20 în minutul 49, după care și-au pierdut 5 minute busola, 28-24, relansându-se la 33-24 spre un triumf la 9 goluri diferență, al treilea acasă din acest campionat.

Pivotul Homneac a fost la un moment dat retras, accidentat fiind după două lovituri încasate în figură, astfel încât poliștii au încheiat partida cu Szentpeteri în rolul său și Drăgănescu pe extrema stângă.

Szentpeteri a fost principalul marcator al învingătorilor, cu 8 goluri, urmat de Claudiu Șimicu și Gurănescu cu câte 7, Furak, Drăgănescu și Wokan cu câte 3, Niță cu două respectiv Homneac cu un gol.

”Băieții s-au montat ca să joace! Scorul putea fi și mai mare, și mai mic, dar în orice caz astăzi au jucat altceva”, a spus antrenorul Zgîrdea după victoria repurtată în fața unor sibieni întăriți cu componenți trecuți în campania anterioară prin Liga Zimbrilor, ca Adrian Pasăre sau Darius Apolzan.

”Am jucat foarte bine, în condițiile în care și ei au o echipă mai bună, dar băieții au jucat chiar bine. Au și greșit mult, dar au jucat altceva. Mult mai exacți iar linia de 9 metri și-a făcut mult mai bine treaba, așa încât am putut dezvolta mai ușor jocul și pe extreme, plus cu o apărare bună. Am jucat cu mult mai multă dăruire și pe apărare dar mai ales pe atac. A crescut mult nivelul jocului dar ne și așteaptă o deplasare grea la Târgu Jiu”, a mai spus Zgîrdea.

Într-adevăr, luni 20 noiembrie de la ora 17, în fieful liderului aspirant la promovare CSU U Constantin Brâncuși, avându-l în efectiv pe ex-interul polist Ioan Stan.

Rezultatele etapei a 8-a în Divizia A – Seria B, programul rundei a 9-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: