CSU Politehnica, victorii succesive în ”A” la Odorheiu Secuiesc

Returul seriei ardelene a Diviziei A de handbal masculin a început vineri sub rele auspicii identice debutului de campionat din urmă cu 3 luni, tot prin stoparea Academiei Minaur Baia Mare de a se alinia la start, așa cum pățea în turneul inaugural din 20-22 noiembrie 2020 de la Turda, pierzând atunci fără joc toate cele 3 meciuri cu 0-10 la ”masa verde”, iar drept urmare codașa maramureșeană fără punct n-a avut ocazia să le întâlnească nici în acest weekend la Odorheiu Secuiesc pe formațiile cu care nu-și măsura forțele în toamnă, printre care și CNOPJ Timișoara, dar în schimb ”violeții” de la CSU Politehnica au legat în premieră succese în zile consecutive în turneul harghitean. Și s-a mai jucat în această lună ca o noutate și la nivelul categoriilor juvenile din Campionatul Național al FRH, mai multe grupări timișene fiind implicate în primele partide din seriile zonale.

Handbalul în ”starea de alertă” a alarmei false nu este nici pe departe alert, din contră, căutând să rămână cât de cât pe poziții într-un atipic regim competițional de avarie, dar măcar dă la ora actuală ceva semne de viață în plus comparativ cu pulsul stins din majoritatea lunilor anului trecut, o dovadă a scuturării inerției fiind conferită de abordarea competițiilor de juniori pe mai multe categorii de vârstă, care de regulă se lansau aproximativ la începerea unui nou an școlar, de astă dată după începerea noului an calendaristic. O tentativă de căutare a normalității, atât de necesară, în condițiile în care, oricât ar fi menținute în viață sub formă de turnee campionatele divizionare de seniori ale primelor două eșaloane, acestea vor avea nevoie în timp peste ani a fi alimentate din ceea ce crește la nivel juvenil, sector care trebuie neapărat menținut ”în priză”, cu meciuri în mână.

Care au reapărut în sfârșit în program, după scurtcircuitarea sezonului trecut deja în martie 2020 dar și amânarea cu lunile a startului celui actual. Implicând și câteva cluburi timișene…

La cea mai fragedă categorie de vârstă cu competiții pe grupe geografice sub egida FRH, de juniori 3, debutul în Seria E exclusiv timișeană s-a dat zilele trecute, în perioada 12-14 februarie, cu turneul turului, constând în întâlniri fiecare cu fiecare ale celor 4 formații, câte două meciuri pe zi, meciuri organizate sub forma a 3 reprize, punctajul fiind întocmit nu doar pe baza victoriei la finele timpului regulamentar total de joc – clasic, ci și pe baza adjudecării reprizelor în parte.

Rezultatele? CS Giroc Chișoda – Școala Generală 7 Timișoara 7-8, 12-9, 18-6, rezultat final 37-23; CSC Moșnița Nouă – LPS Banatul 11-7, 13-12, 13-10, final 37-29; Școala Generală 7 Timișoara – LPS Banatul 11-11, 15-8, 6-7, final 32-26; CS Giroc Chișoda – CSC Moșnița Nouă 11-11, 14-10, 14-10, final 39-31; LPS Banatul – CS Giroc Chișoda 12-11, 10-14, 15-12, final 37-37; Școala Generală 7 Timișoara – CSC Moșnița Nouă 11-9, 13-12, 15-10, final 39-31. Returul, după exact o lună, pe 12-14 martie, până atunci CS Giroc Chișoda bucurându-se de cele 10,5 puncte, urmată cu 9,5p de Școala Generală 7 Timișoara și CSC Moșnița cu 5,5p.

La fetele junioare 3, trei formații timișorene între cele 5 ale Seriei K, cu mențiunea că numărul grupelor geografice este dublu la feminin în comparație cu cel de pe semicercul băieților la juniori 3, mai exact 12 față de 6. Turul seriei vestice a constituit un tur de forță cu meciuri fiecare cu fiecare în perioada 3-7 februarie, așadar 4 apariții pentru fiecare echipă, cu atât mai multe într-un timp atât de scurt în raport cu uriașa pauză competițională de până atunci. Și același regulament de desfășurare a partidelor, HC Sportiv Cîtu Timișoara câștigându-și-le mai mult sau mai puțin detașat, repriză de repriză, cu excepția ultimei reprize din a patra și ultima sa apariție, remizată 9-9 cu Școala Generală 7 în etapa a V-a. În consecință, HC Sportiv Cîtu Timișoara s-a detașat ca lider, cu 19,5 puncte, urmată pe podium de ”Generală 7” Timișoara cu 13 puncte și LPS Banatul cu 11,5p, ierarhie completată de CSM Mihai Viteazu Vulcan (HD), cu 6 puncte, CS Victoria Nădlac neavând niciunul.

AH CS Cîtu Timișoara a dominat și mai categoric primul turneu pe post de tur al Seriei F feminine cu 6 formații de junioare 2, câștigând în perioada 27-31 ianuarie toate cele 5 partide, dar și fiecare din cele două reprize ale întâlnirilor, ceea ce i-a asigurat punctajul maxim, 20, cu diferența de golaveraj +143. Elevele Mirelei Cîtu, urmate pe podium de CSM Făgăraș și ACS Băile Herculane, cu 4 respectiv 3 succese, două victorii obținând LPS Banatul, în fața celor din Ghimbav și Hunedoara. Însă doar 8 serii geografice la nivel național la feminin, tot șase la masculin – precum la juniori 3, grupa sud-vestică, ”E”, cu două echipe din Timișoara – SCM Politehnica și LPS Banatul, respectiv din Reșița, Târgu Jiu, Craiova și Corabia, fiind însă programată a începe abia săptămâna viitoare.

Câte 6 serii fiecare pe țară la masculin și feminin pe palierul celei mai mari categorii juvenile, LPS Banatul Timișoara pierzând la 18, 4 respectiv 12 goluri diferență jocurile din tur ale turneului din 15-17 ianuarie, în fața celor din Târgu Mureș, Drobeta Turnu Severin și Cluj, cu un prim pas cu stângul și vineri la startul turneului din retur, 31-25 pentru CS Arena Târgu Mureș, bănățencele fiind așadar din nou învinse. În schimb două echipe din Timișoara în Seria F vestică a juniorilor 1, liderul SCM Politehnica impunându-se clar pe linie în turneul tur din 5-7 februarie, 54-27 cu concitadina LPS Banatul, care avea să piardă toate întâlnirile, dar și 47-32 cu CSȘ Hunedoara și 31-26 (15-11) cu CSM Reșița, a doua în ierarhie.

SCM Politehnica, punctaj maxim înaintea turneului returului din 5-7 martie, cu golaverajul 132-85, semnificativ de subliniat fiind că la acest nivel al juniorilor 1 au fost promovați în ”pepiniera” clubului din Liga Zimbrilor juniorii care sunt rodați deja și într-un nou sezon între seniorii divizionari, în Seria C din liga a doua, sub denumirea CNOPJ Timișoara, implicată în acest weekend în primul dintre cele două turnee ale returului din Divizia A, de astă dată nu la Turda ci la Odorheiu Secuiesc.

Dar juniorii de la CNOPJ n-au avut ocazia vineri să dea piept cu Academia Minaur Baia Mare nici în retur, la fel cum se întâmpla și în turul din noiembrie 2020 la Turda, două confruntări risipite pe vecie între ”pepinierele” unor centre de tradiție, sport tras pe dreapta cu mai puține meciuri în mână, și totul din cauza ”stării de alertă” instituite ca alarmă falsă de către cei eufemistic denumiți ca fiind ”autorități”, cărora bineînțeles că FRH n-ar fi trebuit să le dea tot concursul, dar acest subiect a fost relevat deja, alte comentarii devenind absolut de prisos.

A fost evident încă de la cel de-al doilea și ultimul turneu al turului în Divizia A, din 22-24 ianuarie 2021, că FRH n-a întors foaia nici după Anul Nou, continuând să urmeze linia noului format competițional, așa încât nimic de mirare la startul returului, dat vineri, doar localitatea gazdă fiind modificată, de astă dată Odorheiu Secuiesc. Și tot în absența Academiei Minaur Baia Mare, deși prezentă luna trecută la Turda, unde lipsea din turneul inaugural, așa încât, în loc de 4 meciuri pe zi, numai trei în cele 3 etape în tot atâtea zile. Drept urmare, CNOPJ Timișoara n-a jucat vineri, juniorii debutând în turneu abia astăzi la ora 12:40, 36-33 (17-12) pentru CSM Sighișoara. Victorii în schimb pentru CSU Politehnica Timișoara, legând în premieră două succese, 31-27 (14-18) ieri cu CSM Oradea, 33-28 (13-12) astăzi la matineu cu garnitura a doua a prim-divizionarei AHC Potaissa Turda. Mâine dimineață, juniorii de la CNOPJ Timișoara în fața Universității Cluj, învingătoare ieri cu CSM Sighișoara dar depășită azi de gazde, CSU Politehnica Timișoara având de jucat de la 12:40 cu gazda fruntașă cu un singur eșec ACS Szejke. 

La feminin, la nivelul ligii secunde, CS UV Timișoara a pierdut de 4 ori în 4 zile în turneul Seriei B din Divizia A care a programat rundele încheierii turului și prima din retur, și care va mai programa alte două turnee, pe 5-7 martie și 9-11 aprilie. Băieții din Seria C a Diviziei A mai au în schimb un singur turneu, cu 4 etape în 18-21 martie, la final urmând a se întâlni și concitadinele CNOPJ și CSU Politehnica Timișoara.

Un eșalon mai sus, în elită, SCM Politehnica Timișoara a întrerupt antrenamentele în pregătirea etapei de sâmbăta viitoare, din data de 27 februarie, care urmează să se dispute la București împotriva celor de la ACS HC Buzău 2012, antrenați de fostul tehnician al bănățenilor, muntenegreanul Pero Milosevic, dat fiind că doi componenți ai alb-violeților sunt izolați la domiciliu, ceea ce i-a determinat pe prim-divizionari ca momentan să nu se mai întâlnească.

Ultimele rezultate din primele două eșaloane, Liga Zimbrilor și Divizia A, precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Handbal. 

 

 

 

 

     

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: