CSU Reșița câștigă la Timișoara derby-ul bănățean cu CSU de Vest

CSU Reșița a câștigat derby-ul bănățean din etapa a 5-a a Diviziei A, Seria B. Reșițencele au condus partida încă din primul minut și s-au impus cu 32-25, la pauză 15-13. CSU de Vest înregistrază prima înfrângere pe propriul teren în această ediție de campionat, după ce la precedentele două partide acasă se impunea clar. Timișorencele au făcut multe greșeli atât în apărare, cât și în atac. Formația din Reșița a câștigat prima partidă în deplasare. Adriana Voina a reușit 9 goluri pentru vizitatoare, iar Andreea Pintilie a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 8 goluri.

CSU de Vest Timișoara a început partida în formula: Puta, Șunei, Negrea, Istrate, Pintilie, Butulia, Apostolescu. CSU Reșița le-a avut în teren la start pe: Kovari, Voina, Cristea, Munteanu, Stamin, Baldovin, Dinu. Oaspetele au preluat conducerea încă din startul partidei cu două goluri reușite în primul minut de Munteanu, iar Pintilie a înscris primul gol al gazdelor. Au urmat alte două reușite ale oaspetelor care conduceau cu 4-1 după cinci minute. Timișorencele s-au apropiat la un gol (5-6), dar au urmat momente de inferioritate numerică pentru CSU de Vest, gazdele nu s-au regăsit în apărare, iar reșițencele s-au distanțat la 9-5 și 12-6. Ultimele cinci minute ale reprizei le-au aparținut elevelor lui Sorinel Voicu. Acestea au început să câștige mingi în apărare, a început să funcționeze și poarta, iar gazdele au încheiat repriza cu patru goluri la rând și s-au apropiat la 13-15 la pauză.

Diferența a scăzut la un gol după ce Alina Cioriciu a avut prima reușită a reprizei secunde. Munteanu a înscris primele două goluri ale echipei sale și în a doua parte, de această dată de la 7 metri. La a doua lovitură de penalitate gazdele au rămas și în inferioritate după ce Șunei a blocat neregulamentar contraatacul. Kovari a dus ecartul din nou la patru goluri, 14-18. Istrate și Șunei au redus diferența la 16-18, după ce reșițencele au avut două bare la două faze consecutive. Gazdele au avut ocazia să se apropie mai mult dar au fost blocate în două rânduri pe contraatac de portarul advers, urmând și o ratare de la 7 metri. Stamin a înscris pentru 20-17 după o fază când mingea a ajuns de la o extremă la cealaltă. Pintilie a înscris pentru 18-20, apoi gazdele au jucat din nou în inferioritate după a doua eliminare a golgheterei timișorene. Au urmat două contre reușuite de Voina și Munteanu și se restabilea diferența de cinci goluri. Pintilie a reușit două goluri la rând pentru 21-24, dar a urmat o nouă eliminare în tabăra gazdelor care au jucat în dublă inferioritate pentru câteva momente. Reșițencele au înscris și s-au dus la 27-22 când Dinu a primit o dublă eliminare. Fetele pregătite de Sorinel Voicu au încercat o nouă revenire și s-au apropiat la trei goluri, 24-27 când mai erau puțin sub șase minute. elevele lui Cristian Busuioc au marcat de patru ori la rând și au rezolvat problema câștigătoarei. Senciuc și Kovari au înscris în ultimul minut și au stabilit scorul final: CSU de Vest Timișoara – CSU Reșița 25-32.

Adriana Voina cu 9 goluri a fost cea mai bună marcatoare a reșițencelor la prima victorie externă în acest an. Au urmat-o Alexandra Dinu cu 8 goluri și Viorica Munteanu cu 5. Pentru echipa timișoreană au înscris: Andreea Pintilie 8 goluri, Mădălina Istrate 5, Carla Senciuc 3, Andra Butulia 2,  Alina Cioriciu 2, Mariana Șunei 2, Alina Marin 1, Carla Puta 1, Ioana Prundaru 1.

Reacții de la finalul partidei

Sorinel Voicu (antrenor CSU de Vest Timișoara):

„Cred că problema numărul unu este de concentrare și de mobilizare. În același timp lipsa asta de curaj, se inhibă și atunci pornim întotdeauna cu handicap. Dacă reușesc să le scot starea asta de apatie la un moment dat, care s-a văzut și la începutul reprizei a doua nu numai în prima, cădere inexplicabilă după un joc să zic bun, dar cu multe greșeli din partea noastră. Echipa care a greșit mai mult a pierdut și noi am fost cu greșeli atât în apărare cât și în atac. În atac niște ratări care nu trebuiau să fie plus alergările pe contraatac n-au fost făcute cu curaj. Ca dovadă, nu știu dacă am avut 3 sau 4 contraatacuri finalizate. Cred că ele ne-au dominat și la contraatacuri și la circulația în atac, ne-au surprins întotdeauna cu pătrunderi. Ale noastre n-au vrut să lovească, s-au dat la o parte, s-au menajat și atunci normal că culoarul a fost mai ușor, iar arbitrajul într-o notă normală, nu poți să spui nici de bine, nici de rău. Ei și-au făcut treaba și meciul a decurs normal, fără incidente”, a declarat Sorinel Voicu.

Acesta le-a avut la dispoziție în premieră într-un meci din acest sezon pe experimentatele Alina Marin și Alina Cioriciu. „În momentul de față noi nu avem omogenitatea care trebuie. Chiar dacă am dorit astăzi să mai aduc jucătoare mai vechi, care să le dea încredere și experiența lângă, s-a văzut că simbioza nu merge nici cu ele, nici cu cele care vin de patru luni și suntem în pregătiri. Se vede clar că Reșița cu un implant în teren au putut să se adapteze mai ușor. Omogenitatea echipei s-a văzut pentru că au luat o jucătoare care este de pătrundere, nu este o jucătoare de forță. Și atunci jocul lor a fost mult mai combinativ. Într-adevăr, ele prin disciplină au realizat mult mai multe decât prin valoarea individuală a jucătoarelor”, a concluzionat Sorinel Voicu.

Cristian Busuioc (antrenor CSU Reșița):

„Am controlat jocul în permanență, cu mici greșeli, mai ales pe finalul primei reprize când am pierdut acel avantaj de cinci goluri pe care ni l-am creat. În schimb, e bine că ne-am montat după pauză și am reușit să ne grupăm, în primul rând pe faza de apărare, și am reușit să ne distanțăm din nou pe tabela de marcaj. Cred că a fost un joc bun, mult mai bun decât ce însemnau derby-urile din trecut dintre Reșița și Timișoara. Echipa Timișoarei e o echipă schimbată în bine, dar care cred că are un dezavantaj față de noi și prin faptul că încă nu s-au creat bine relațiile de joc. Știm și noi, s-au unit două echipe și bineînțeles că noi am avut un avantaj pentru că suntem pe același nucleu. Fetele joacă de mult timp împreună. Cu excepția lui Irina Munteanu și a lui Raluca Buia practic am evoluat în formula asta de mai mulți ani. Sunt mulțumit de rezultat și îmi doresc să fim în continuare pe un trend ascendent și să obținem cât mai multe victorii în acest campionat”, a declarat antrenorul Cristian Busuioc. Tehnicianul a vorbit și despre obiectivele echipei sale în acest sezon. „La senioare trebuie răbdare. Ne dorim să obținem un rezultat mai bun decât cel pe care l-am obținut anul trecut și, sper eu că într-un viitor apropiat, bineînțeles și cu finanțare adecvată, la nucleul ăsta care s-a creat la Reșița să ne fixăm un obiectiv mai îndrăzneț”, a mai spus Cristian Busuioc.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: