CSU Universitatea de Vest – CSU Reșița 25-26 (12-13)

A venit și ora primului dintre cele 4 dueluri directe din noul sezon între reprezentantele Banatului în liga secundă de handbal feminin, astăzi la 12:30, tranșat la limită de vizitatoarele reșițence în noua sală de sport a UVT din zona Popa Șapcă: 25-26 (12-13). Deznodământ prin care s-a respectat ordinea ierarhică, formația din Caraș-Severin bisând la Timișoara succesul din jocul direct din ediția trecută, 23-27 la fine de octombrie 2017, meci spre deosebire de care fetele de pe Bega s-ar fi putut alege cu ceva în această rundă a IV-a.

Mereu învinse pe primul tronson al noului campionat, la 12 goluri diferență la Târgu Mureș, cu 5 handicap acasă cu CS Crișul Chișineu-Criș și la 7 diferență în urmă cu două săptămâni la Baia Mare, timișorencele au izbutit astăzi cel mai strâns meci al lor din actuala campanie, însă fără a evita și cea de-a patra înfrângere.

De partea cealaltă, cu excepția partidei de debut, pierdută cu 6 goluri diferență la Baia Mare, CSU Reșița a fost implicată strict în meciuri decise la limită, victorioasă cu 21-20 (12-9) acasă cu CSU Oradea dar și pierzătoare în precedenta deplasare, 30-29 (15-14) pentru Crișul Chișineu-Criș.

Așadar încă un succes la limită pentru ”universitarele” Reșiței, care s-au desprins la câteva goluri diferență pe mijlocul primei reprize, de la 2-3 și 3-4 la 4-7 și 5-9, însă au intrat la vestiare cu un avantaj minim, 12-13.

CSU Universitatea de Vest și-a continuat și la startul reprizei secunde revenirea dinaintea pauzei și chiar a preluat în premieră conducerea, 15-14, dar avea să fie și pentru ultima oară, moment psihologic neexploatat de elevele lui Sorinel Voicu, care au irosit atacul și s-au văzut apoi destul de rapid rămase din nou de căruță, 15-17.

Fără a mai izbuti până la final egalarea, rămânând la două-trei goluri în umbra vizitatoarelor, pentru care Simina Vezențan, Rebeca Vlădășel și Iulia Bledea au înscris câte 5 goluri, Maria Ilea 4, Claudia Baldovin și Cătălina Dumitrescu câte 3 iar Denisa Ion, unul.

Timișorencele, care au început meciul într-un șapte cu Brînzan – Șunei, Puta, Calu, Senciuc, Istrate, Sîngiorzan, au avut șansa lor să exploateze și absențele din efectivul îndrumat de Cristian Busuioc, Gianina Vulpe fiind suspendată iar Larisa Șerban accidentată, indisponibile fiind și Adriana Voina și Alina Cristea, însă au încheiat în cel mai greu digerabil mod cu putință, înfrânte la limită acasă.

Puta și Istrate au fost principalele marcatoare ale Universității de Vest, cu câte 6 goluri, Șunei înscriind de 4 ori, Calu 3 goluri, Sîrbu două iar Marin, Voicu, Biro și Juravle câte unul, cu mențiunea că la gazde au mai intrat așadar pe parcurs și Marin, Voicu, Manole, Sîrbu, Bobu, Biro, Juravle și Răcar, în vreme ce Popan și Donci au rămas pe bancă.

”Am ratat și astăzi foarte mult! Din punctul meu de vedere, prin prisma acestui joc, nu trebuia să ne bată, valoric eram peste, dar am comis foarte multe greșeli, întreaga gamă, scăparea mingii în aut… Am trecut în față la 15-14 iar dacă dădeam gol, însă parcă tocmai atunci am ajuns să facem și cele mai mari prostii… Am ratat cu toate jucătoarele, și Puta, chit că a marcat șase, dar a și ratat adesea, iar dacă mai faci și greșeli în apărare… Și-au mai fost și câteva greșeli de arbitraj, au făcut pe neștiutorii, anumite faze în care ne-au ciuntit, și uite-așa se scrie istoria, dar toate acestea pe fondul ratărilor noastre. Și nu se poate să nu te coste! Și portarii au avut intervenții bune însă și foarte proaste, iar aceasta este nota generală, fluctuantă, de la bine la rău, dar nu și la foarte bine”, a spus după meci profesorul Sorinel Voicu, antrenor al timișorencelor.

Care duminica viitoare vor încheia primul tur dintre cele patru a câte 5 runde din sezonul în curs al Seriei D în Divizia A, în deplasare la CSU Oradea, peste două săptămâni urmând a avea revanșa acasă cu CSM Târgu Mureș. Rezultatele zilei în Divizia A – Seria D, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice din secțiunea Handbal.

Au arbitrat mehedințenii Cruceru și Rădulescu.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: