CSU Universitatea de Vest Timișoara, învinsă în sala ”Lascăr Pană”: 37-22

Handbalistele Timișoarei au suferit astăzi cea mai severă înfrângere din actualul sezon în seria nord-vestică a ligii secunde, administrată de formația secundă a nou-promovatei în elită CS Minaur Baia Mare. Dacă în turul campionatului, la prima deplasare a ”universitarelor” în Maramureș, echipa de Divizia A din nordul țării se impunea cu 32-25 după ce bănățencele conduceau cu 3 goluri avans la pauza meciului din urmă cu peste 4 luni, de astă dată gazdele s-au detașat la 37-22 (20-11).

Învinsă în urmă cu două săptămâni cu 40-26 pe terenul liderului cu punctaj maxim al Seriei D din eșalonul secund, CSM Târgu Mureș, CSU Universitatea de Vest Timișoara s-a înclinat astăzi și mai clar în cea de-a doua deplasare pe 2019 din returul Diviziei A.

Meciul de handbal feminin CS Minaur II – CSU de Vest Timisoara din Divizia A – Seria D, in Sala Sporturilor Lascar Pana din Baia Mare, duminica, 23 septembrie 2018. © FOTO: Paul Ursachi / www.upfoto.ro

Tânăra garnitură de Divizia A din componența Clubului Sportiv Minaur s-a reabilitat astfel după o și mai drastică înfrângere, pe care o suferea duminica trecută tot la Târgu Mureș, cu 39-22, maramureșencele semnând al doilea succes acasă din returul din 2019, după un 28-23 la reluarea campionatului, în urmă cu două săptămâni, cu CSU Reșița.

Ocupantă a locului 4 dintre cele 6 echipe din Seria D a Diviziei A, CS Minaur va juca și duminica viitoare tot pe teren propriu, cu penultima clasată CSU Oradea, gazdele având astfel oportunitatea să egaleze numărul victoriilor cu cel al înfrângerilor, după ce astăzi cu începere de la ora 11 s-au desprins clar în fața ”lanternei roșii”, împotriva căreia, din efectivul cu handbaliste cu vârste de 18-19 ani cea mai prolifică realizatoare a fost Raluca Bîscă, autoare a 8 goluri.

Garnitura băimărencelor din Divizia A nu atrage multă lume în tribunele sălii sporturilor ”Lascăr Pană”, atenția maramureșenilor fiind captată de formațiile prim-divizionare de fete și băieți ale clubului, dintre care cea din Liga Florilor abordează astăzi returul campionatului de pe locul 4 din 14 participante, după ce turul îl încheia pe scut, 30-21 pentru campioana CSM București în sala ”Rapid”, pe 18 ianuarie. Elevele lui Costică Buceschi vor juca de la ora 17 la penultima clasată, CSM Galați, echipa din Baia Mare fiind una dintre cele șase de fete din elită din interiorul curburii Carpaților, a doua în ordinea ierarhică la zi, după cele din Cisnădie dar înaintea lui HC Zalău, ASC Corona 2010 Brașov, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și antepenultima clasată CSU Cluj.

CS Minaur este clasată momentan în Liga Florilor după CSM București, care a egalat la 36 de puncte, grație unui 44-36 acasă în devans luni cu HC Zalău, pe liderul cu punctaj maxim și un meci mai puțin jucat SCM Râmnicu Vâlcea, pe 3 fiind CS Măgura Cisnădie, cu 23 de puncte după un 22-19 miercuri cu CSM Slatina. Băimărencele dețin 19 puncte și sunt urmate pe 5 de SCM Craiova, cu 18 puncte.

Legat de aceste fruntașe din Liga Florilor, CSM București va începe sâmbătă 2 februarie returul în grupa de șase echipe din Champions League, serie premergătoare sferturilor, printr-un meci acasă cu RK Krim Mercator, duel al locurilor 3 și 4, cu 6 respectiv 3 puncte, după fruntașele Gyori Audi Eto KC și Vipers Kristansand, în vreme ce CS Măgura Cisnădie, fără niciun punct din 4 apariții, și SCM Craiova, cu două puncte din 8 posibile, sunt pe ultimul loc în Grupa A respectiv D din EHF Cup înaintea ultimelor două etape.

Închizând paranteza și revenind la meciul de astăzi de la ora 11 din etapa a XIII-a, a treia din cele 10 ale returului în Seria D din Divizia A de handbal feminin, timișorencele n-au mai contat și la Baia Mare pe 3 jucătoare mai rutinate și de mare rutină care erau implicate în partida acasă de duminica trecută, și anume Puta, Calu și Marin, profesorul Sorinel Voicu abordând în schimb deplasarea cu șaptele Brînzan – Șunei, Juravle, Senciuc, Biro, Istrate, Sîngiorzan.

Carla Senciuc a marcat tot de 8 ori pentru timișorence, iar Istrate și Sîrbu câte 4 goluri, Șunei 3, respectiv Juravle, Popan și Voicu, câte un gol. Au mai jucat așadar și Sîrbu, Bobu, Popan, Voicu și portarii Țurlea și Răcar, în vreme ce Dobre a rămas pe banca de rezerve.

Restul etapei din Seria D se derulează în această după-amiază, clasamentul actualizat și programul viitor fiind enumerate pe coloana rezultatelor și datelor tehnice. Timișorencele vor juca duminica viitoare acasă cu CSU Reșița, cel mai probabil de la ora 11:30 în sala UVT, iar apoi la Oradea, la finele celui de-al treilea sfert al campionatului, pe 10 februarie.

*În această seară se joacă finala Campionatului Mondial de handbal masculin, un duel scandinav Danemarca – Norvegia pe terenul primeia, la Herning, după ce danezii treceau vineri în semifinale cu 38-30 de francezi iar ”vikingii” cu 31-25 de gazda Germania. Suedia a cucerit locul 5 după 34-28 în jocul direct cu Croația, Spania clasându-se pe 7 iar Egipt, prima dintre selecționatele non-europene, pe opt.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: