Cu 4 succese la rând și neînvinsă de 55 de zile, CSU de Vest Timișoara primește duminică la 11 în sala ”Constantin Jude” vizita lui Sepsi

Tot ce pot spera handbalistele Timișoarei este ca pauza competițională de peste 3 săptămâni să nu le fi alterat foarte bunul obicei al victoriilor pe linie de la începerea returului în Divizia A – Seria B, serie pozitivă pe care ar putea-o extinde la 5 succese duminică de la ora 11, cu ocazia primului dintre cele 3 jocuri ale zilei în grupa vestică, în Sala ”Constantin Jude”, cu ACS Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe.

17474684_1638055022890479_1255009163_n

Aproape întreaga lună martie a rămas în așteptare această rundă a 19-a din seria vestică a eșalonului secund, ce demarează vineri la ora 17 cu un duel de podium la Baia Mare, CS Minaur – CSU Reșița, și în care elevele lui Sorinel Voicu se vor alinia pe teren propriu după cea mai bună secvență de rezultate de la relansarea formației pe vechea albie, sub culorile Universității de Vest Timișoara.

Inițiată de mai puțin scontatul 33-29 în duelul bănățean din ”Constantin Jude” cu CSU Reșița, din 12 februarie, urmat de deplasarea de succes la Arad, 39-30 în 19 februarie cu ACS Crișul Chișineu-Criș, o altă victorie acasă, 31-26 în 26 februarie cu CS Dacia Mioveni, și încă una în deplasare, 26-25 (11-10) în vinerea de 3 martie, în sala Dumitru Popescu Colibași din Brașov, cu Național.

Gruparea oaspete, din județul Covasna, n-a mai învins în schimb din 12 februarie, ca unică reușită în retur, după ce demara în jumătatea a doua a campionatului printr-un sever eșec în Banat, 35-22 pentru CSU Reșița pe 2 februarie, și pierdea mai apoi la scor și la Mioveni respectiv la limită pe teren propriu, cu Național Brașov, ultimă partidă în 26 februarie după care n-a mai jucat deloc, stând runda trecută.

Duminică se va împlini așadar o lună de la ultima reprezentație a handbalistelor din Sfântu Gheorghe, care este de presupus că vor descinde pe malurile Begăi cu poftă de joc. Timișorencele au însă de luat la rândul lor o mică revanșă, după ce ACS Sepsi SIC se impunea în tur în Covasna cu 35-34 (19-17), și în sezonul trecut trupa din curbura Carpaților câștigând acasă partida din toamnă, cu 32-30, fără a putea evita însă apoi înfrângerea în returul din ”Constantin Jude”: 29-26 la încheierea lunii februarie, în 2016, în sezonul revenirii lui Sepsi în ”A”, după o pauză de o campanie.

Interesant este că ambele grupări au înscris câte 412 goluri în 14 partide, diferențele fiind însă favorabile timișorencelor, cu 5 puncte în plus și două locuri mai sus în cea de-a doua jumătate a ierarhiei. În care CSU de Vest și-a ameliorat mult poziția după ce înregistra trei eșecuri în primele apariții din 2017, în ianuarie, la încheierea turului, pe 15 ale lunii la CS Minaur Baia Mare, în 22 acasă cu cele din Slatina și în 29 la Oradea. De-atunci au trecut însă deja 55 de zile fără gustul amar al eșecului.

UVT

UVT

 

Fiind un weekend fără apariții ale alb-violeților din primele două divizii masculine, oferta handbalistică pe Bega se reduce la disputa feminină CSU de Vest – ACS Sepsi-SIC, arbitrată de Hora și Judea, din Bihor, meci la care sportivele Timișoarei îi invită pe amatorii jocului cu mingea mică să le fie aproape, în tribună, accesul în incintă fiind liber.

Ulterior, divizionara de pe Bega va sta în etapa a XX-a, de joi 6 aprilie, jucând la Târgu Mureș duminică 9 aprilie, după care vor apărea meciurile acasă din 23 aprilie și 4 mai, cu Extrem și Minaur, ambele din Baia Mare, dar și ieșirea la Slatina din 7 mai și căderea de cortină, acasă cu CSU Oradea, în 14 mai.

Ultimele rezultate, ce vor fi afișate până sâmbătă seară la ora 23:59pm, programul noii runde și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă, iar de duminică și programul etapei viitoare.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: