Cu antrenor nou, CSU Politehnica începe returul cu al doilea cel mai categoric eșec al sezonului

Îndelungată a fost pauza competițională croită de FRH între tur și retur în Divizia A – Seria B de handbal masculin, de trei luni fără o săptămână, alb-violeții de la CS Universitar Politehnica Timișoara demarând astăzi de la ora 12 sezonul de primăvară tot printr-un meci în deplasare, așa cum și încheiau stagiunea de toamnă. Noutatea constă în schimbarea de pe banca tehnică, profesorul Luciean Vasilache preluând ștafeta din 1 februarie de la Cosmin Zgîrdea.

Tânăra garnitură timișoreană a demarat returul în Sala Polivalentă din Craiova, în compania unui club cândva campion național pe semicercul seniorilor, Universitatea, laureat pe țară în 1992, în sezonul imediat următor adjudecării titlului de către poliști, iar alb-albaștrii mai bine clasați din Oltenia au fructificat avantajul terenului propriu printr-un detașat 36-22, conturat în linii mari deja până la pauză: 22-10.

Handbaliștii de pe Bega pierdeau și mai categoric în chiar prima deplasare a turului, în cadrul etapei a II-a, 36-16 la Baia Mare cu CS Minaur II, astăzi copiind la indigo rezultatul de 36-22 cu care cedau afară tot în sezonul de toamnă și în fief-ul liderului cu punctaj maxim, CSM Oradea.

Cu Ciorogaru principal marcator, a 8 goluri, craiovenii s-au revanșat pentru înfrângerea din runda inaugurală, înregistrată cu 28-25 la Timișoara, în vreme ce Robert Furak, cu 7 reușite, și Levente Szentpeteri, cu 5, au înscris cele mai multe goluri ale bănățenilor.

Profesorul Vasilache a început jocul cu Mărușcă – Szentpeteri, Șimicu, Homneac, Gurănescu, Furak și Vuia, iar pe parcurs i-a mai introdus pe portarul Berbec și Drăgănescu, Niță, Wokan, Micle, Hotca și Predoi, în vreme ce Sonohat, accidentat, nu a efectuat deplasarea.

CS Universitar Politehnica, din această lună sub îndrumarea lui Luciean Vasilache, care la finele acestui an de învățământ se pensionează, a jucat și câteva meciuri amicale în cadrul pregătirilor de iarnă din această lună, acasă cu vecini cărășeni respectiv peste graniță, la Zrenjanin, pe teren propriu cu CSM Școlar Reșița respectiv la Mako.

În planurile alb-violeților secund-divizionari intră în vederea returului și cooptarea a 2 juniori de la LPS Banatul, cu dublă legitimare, printre care Răzvan Trif, un inter din generația 1999, aflat înaintea absolvirii.

Deplasarea de astăzi a reprezentat întâiul meci oficial în Divizia A – Seria B din 3 decembrie 2017 încoace, când timișorenii pierdeau cu 32-23 la HCM Sighișoara, respectiv a doua ieșire din acest campionat în Oltenia, după cea pierdută cu 41-29 la CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu. Iar apropo de gorjeni, tot astăzi de la aceeași oră în cadrul etapei a XII-a, CSM Școlar i-a întrecut la Reșița cu 28-26, la pauză 16-13, runda urmând a se încheia de la ora 17 în Sala ”Lascăr Pană”, unde CS Minaur II va primi vizita liderului cu punctaj maxim CSM Oradea.

CSU Politehnica va juca etapa viitoare acasă cu CS Minaur Baia Mare II iar apoi în deplasare la Satu Mare, cu ADEP. Rezultatele etapei și clasamentul actualizat, plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 9

 


Ultimele articole din categoria Handbal: