Cu încă 3 succese la Timişoara, juniorii II ai Unirii Sânnicolau Mare merg primii la semifinale

CS Unirea Sânnicolau Mare a câştigat sâmbătă şi duminică toate cele 3 meciuri jucate în sala “Banu Sport” în cadrul celui de-al patrulea şi ultimul turneu al Seriei I în Campionatul Naţional FRH de juniori II.

Elevii lui Dani Morar au încheiat astfel primii, fără înfrângere, parcursul seriei vestice în competiţia handbaliştilor din categoria de vârstă 1998-1999, cu un total de 11 victorii şi o remiză, înregistrată în chiar prima zi a campionatului, în 18 octombrie 2014, 27-27 (14-10) cu LPS Banatul Timişoara.

Sâmbătă, în prima zi a acestui ultim turneu, găzduit de LPS Banatul, juniorii II de pe Aranca au trecut cu 24-13 (18-3) de CSŞ Drobeta Turnu Severin, iar după-amiaza cu 31-24 (8-12) de timişoreni.

Astăzi, CS Unirea a egalat diferenţa celei mai clare victorii pe malurile Begăi, reuşită ieri, dispunând cu 29-18 (14-7) de ASC Lugoj, succes semnat de marcatorii Buzle, cu 8 goluri, Talpoş 6, Botaş 6, Izvineanţu 4, Măduţă 2, Perdei 2 şi Mitron 1, de la învinşi înscriind în special Marius Pintilie, de 5 ori.

Cu bilanţul 12 11 1 0 320-208 34 de puncte şi 15 avans faţă de secund clasata LPS Banatul, formaţia din Sânnicolau Mare s-a calificat prima la faza I a turneelor semifinale ale Federaţiei Române de Handbal la juniori II – băieţi, devenind cap de serie în Grupa VI, în care va da piept, cel mai probabil nu pe teren propriu, cu echipele LPS Iolanda Balaş Soter Buzău, LPS Vaslui, LPS Târgu Jiu şi Colegiul Tehnic Media Bucureşti. „Sunt convins că vom face un turneu care să ne ducă în faza a II-a a semifinalelor”, a anticipat antrenorul Dani Morar. Faza I semifinală constă în 8 grupe a câte şase participante, dintre care primele câte două clasate vor avansa între cele mai bune 16 din ţară.

CS Unirea s-a impus în turneul de la Timişoara cu lotul format din Narcis Ciobanu, Marius Popescu, Bogdan Mermeze, Denis Mitron, Alexandru Botaş, Alexandru Niţeanu, Iosif Buzle, Sebastian Talpoş, Vasile Perdei, Ionuţ Măduţă şi Flavius Izvineanţu. Interul stâng Iosif Buzle s-a detaşat ca golgheter al sânmiclăuşenilor în „Banu Sport”.

Încheind turneul de pe teren propriu cu un succes categoric repurtat astăzi în dauna lui CSŞ Drobeta Turnu Severin, după ce ieri dispunea şi de ASC Lugoj cu 25-19, echipa de juniori II de la LPS Banatul Timişoara, pregătită de Adrian Panait, s-a calificat la faza I a turneelor semifinale cu un total de 6 victorii şi o remiză din 12 apariţii, urmând a întâlni în întrecerea din 1-5 aprilie şi grupări precum CSM Bucureşti, Academia Minaur I sau CSŞ Făgăraş B.

Atât ASC Lugoj cât şi severinenii s-au calificat la rândul lor în faza I a turneului semifinal, dat fiind sistemului de desfăşurare al întrecerii, ce stipula calificarea primelor 4 clasate din fiecare serie zonală în turul următor. La băieţi, faza grupelor preliminare a constat în 10 serii a câte 5 sau 6 cluburi, dar tocmai cea vestică s-a derulat cu numai 4 formaţii, datorită neînscrierilor sau retragerilor. Cinci serii au avut 6 grupări la start iar 4 grupe zonale au avut câte cinci echipe.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: