Cu talie, juniorii LPS revin într-o sală în care luau aur în 2010

Va fi care pe care, va fi încleştarea a trei cîştigătoare de serii, va fi un duel pe muchie, tehnico-tactic, fizic şi mental, fără menajamente şi pentru doar două locuri calificante la turneul final. Astfel se anunţă Grupa a 3-a a fazei semifinale a Campionatului Naţional de juniori II, ce reuneşte de vineri pînă duminică în Şcoala 11 din Braşov cinci grupări din interiorul curburii carpatice, printre care şi una dintre cele mai promiţătoare generaţii timişorene ale ultimilor ani, cea de 1995 a LPS Banatul, pregătită de profesoara Cornelia Maria Disici.

Este o echipă frumoasă, coagulînd nu mai puţin decît 9 jucători de talie, dintre care trei deja cooptaţi în cadrul Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă „Marian Cosma” Sighişoara. Lotul convocat pentru turneul de sub Tîmpa îi cuprinde pe portarii Mădălin Maruşca şi Gabriel Iancu respectiv jucătorii de cîmp Eusebiu Daniel Beşliu, Alex Zamfor, Sorin Homneac, ultimii doi experimentînd recent şi cele două turnee ale fazei semifinale a juniorilor I, Andrei Vuia, Daniel Dicu, Ciprian Chivari, Cosmin Mureşan, Alex Mînzatu, cooptat la rîndul său şi la juniori I, Iasmin Burac, Vlad Baciu şi Alin Constantinescu, cărora li se adaugă „recruţi” ai generaţiei de 1996, şi anume Daniel Micle, Wilhelm Wokan şi Vlad Inişconi, din grupa profesoarei Daniela Ionescu-Tomanyicska.

Dintre aceştia, portarul Maruşca, măsurînd 1,92 metri, precum şi interii Beşliu, de 1,96 metri, un stîngaci cooptat la Sighişoara deja din sezonul 2010-´11, şi Inişconi, de 1,94 metri şi tot un stîngaci ca inter dreapta, sunt deja componenţi ai Centrului Naţional Olimpic şi în vederile unor grupări de seniori din ţară.

De partea acestui lot cu 9 jucători de talie, dintre care 5 peste 1,90 metri, stă şi ascendentul moral al titlului naţional obţinut ca juniori III la nivel gimnazial, „aur” tocmai în aceeaşi locaţie braşoveană la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, în acelaşi an 2010 clasîndu-se totodată şi pe locul 4 la turneul final al Campionatului Naţional FRH. „Trebuie să confirmăm şi la juniori II reuşitele de la precedenta categorie, cu două dintre adversare întîlnindu-ne şi la turneele semifinale de juniori III”, a punctat profesoara Disici, subliniind că atît Extrem Baia Mare, pe care LPS Banatul o întîlneşte în cel de-al doilea său joc vineri de la ora 17, cît şi gazda HC Rom Cri Braşov, care aşteaptă după colţ sîmbătă la ora 10, şi-au adjudecat seriile din care s-au calificat la semifinal.

Bănăţenii vor debuta în semifinal vineri la ora 11,45, contra lui LPS Bistriţa, şi vor încheia meciurile deja sîmbătă la ora 18,45, cu LPS Mihai Viteazu Alba Iulia. Din păcate, LPS Banatul este unica grupare din cvintet care nu stă între jocuri, privind de pe margine abia cea de-a cincea şi ultima rundă, de duminică dimineaţă.

Celelalte 3 grupe semifinale se derulează la Târgovişte, Bucureşti respectiv Baia Mare, primele două clasate din fiecare serie urmînd a accede la turneul final de 8 echipe.

LPS a ajuns la Braşov cîştigînd 29 dintre cele 30 de jocuri ale Seriei H, zonală vestică, reunind 6 echipe, cu 915 goluri marcate.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 0

 


Ultimele articole din categoria Handbal: