Junioarele I de la LPS Banatul ratează calificarea în top 16

Au ajuns între cele mai bune 24 din țară, dar n-au pătruns și între ultimele 16, care se vor duela în faza secundă a semifinalelor pentru intrarea în turneul final al Campionatului Național de junioare I la handbal. LPS Banatul Timișoara, cu 3 sportive aflate în pragul absolvirii din lotul de 16 perdant în faza semifinală I de la Sebeș, a făcut un pas înainte față de ultimii ani, dar insuficient.

Elevele lui Cornel Jude s-au impus abia sîmbătă, în fața lui CSȘ Mediaș, cu 37-33, în cel de-al patrulea meci disputat în turneul din Alba, și ar fi avut totuși șansa calificării de pe locul 4 în cazul unei a doua victorii, duminică, în fața celor de la Liceul Nagy Mozes Târgu Secuiesc, dar un meci care a stat mai mereu în balanță s-a încheiat cu un gol handicap pentru timișorence, 33-34, încasat în penultima secundă de joc. Echivalent cu eliminarea… ”Tristețea este foarte mare”, a oftat profesorul Jude.

Adelina Opriș, Timeea Kovacs și Ancuța Agape sunt cele 3 junioare I aflate la absolvire din lotul convocat de Jude pentru faza I semifinală, în vreme ce alte 13 sportive mai au un an de juniorat, antrenorul de la LPS Banatul amintindu-le pe Daira Ghiocel, Dana Mihajlovic, Sandra Țepurică și Loredana Kovacs drept jucătoarele cu cel mai bun potențial să prindă trenul handbalului divizionar feminin.

Unele dintre junioare se vor alinia și duminică în lotul secund-divizionarei Universitatea, pentru meciul de la ora 11, cu CSM Slatina, din etapa a 23-a a Diviziei A, Seria B. ”Puteam să ne impunem fără probleme în ultimul joc, cu cele din Târgu Secuiesc, dar fetele nu au mai putut să se monteze și pentru acel ultim hop”, a mai adăugat antrenorul Cornel Jude.

CSȘ Caracal, LPS Bistrița, CSȘ Mediaș și Liceul Nagy Mozes s-au calificat din grupa de la Sebeș în faza semifinală II a junioarelor I, în vreme ce LPS Banatul, cu 4 eșecuri și o victorie, și LPS Viitorul Cluj, au fost eliminate.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: