Cum vă sună? Caracal bate clar „U”, o ex-finalistă europeană

Universitatea Timişoara s-a bătut sîmbătă dimineaţă cît a putut, revenind în joc într-o cursă de urmărire de la 10-17 la 14-18 şi chiar egalînd şi preluînd conducerea la reluare, 24-24 în minutul 40 respectiv 27-26 şi 28-27, prin principalele sale marcatoare, Curtuiuş şi Pester, însă o nouă cădere, pînă la 29-35, a confirmat diferenţa dintre “lanterna roşie” şi liderul CSS Caracal, care s-a impus cu 33-38 (17-20), într-un meci din a cincea etapă a returului Diviziei A, Seria B – liga a doua.

Aşadar cum vă sună, domnilor „păstori” ai sportului timişorean, faptul că un club fost finalist în Cupa Campionilor Europeni pierde în faţa micuţului Caracal, lider aliniind exclusiv junioare din generaţia 1994 şi finanţat parţial tot din resurse bugetare, ca şi „U”? După 39 de goluri primite în Olt, 38 acasă… 

Cu tot efortul lor, codaşele s-au văzut răpuse de propria inconstanţă pe parcursul unei partide în care au căzut de fiecare dată în jurul jumătăţii fiecărei părţi, precum şi de ratările uneori din postura de unu la unu cu portarul. Şi apropo de portari, tînăra Florentina Grigore a fost aruncată în focuri, deşi accidentată fiind la genunchi, într-o criză de efectiv pe acest post ce a implicat reactivarea lui Karin Klein, în teren mai evoluînd la start Pester, Biro, Negrea, Curtuiuş, Dinga şi Cobzariu. De cealaltă parte, titulare la start portarul Sincu şi Anca Stoica, extrema dreaptă de lot naţional de juniori, Rădoi, pivotul Neagoe, Mircescu, Constantinescu, un inter stînga prezent în acelaşi lot reprezentativ, şi Gărăcel.

Doar 30 de spectatori au spus prezent în sala “Constantin Jude” la matineul de la ora 9,30, iar duelul inegal dintre gazdele pe 8 şi liderul din Olt a pornit somnoros dar a crescut în intensitate odată ce “U” a arătat că nu-i neapărat doar o victimă sigură. Pester şi Dinga, marcatoare ale primelor 4 goluri pentru timişorence, au întors iniţial scorul la 4-2, dar odată ce Mexina Gărăcel a redus la 6-5 şi Clubul Sportiv Şcolar a răsturnat situaţia pînă la 6-8, în minutul 14. Decisiv în economia primei părţi…

Timişorencelor, învinse în tur cu 39-20, părcă li s-au înecat corăbiile, şi deşi s-au mai reapropiat în două rînduri la un gol, inclusiv la 8-9 în inferioritate numerică pentru ambele echipe, au căzut pînă la 8-11 şi 10-14.

Jocul la intercepţie al oaspetelor a taxat, 3 goluri la rînd fiind marcate pe contraatac iar scorul ajungînd la 10-17. Moment în care şi-a intrat în sfîrşit în rol Florina Biro, cu două goluri la rînd, imitată fiind de Ana Maria Pester, care a excelat chiar cu patru: şi 16-19.

Repriza s-ar fi putut încheia mai strîns dar “U” a ratat un al doilea contraatac din postura de unu la unu cu portarul. 17-20 la pauză…

Spre cinstea ei, “U” s-a îndîrjit şi mai mult imediat după pauză, revenind pînă la 19-20 şi apoi, de la 20-23, izbutind egalarea în minutul 40, prin Gabi Curtuiuş, care a reuşit o a doua parte în crescendo, împreună cu colega sa Ana Maria Pester.

Au fost minutele Timişoarei, care egala în superioritate numerică, prin aceeaşi Pester, şi chiar prelua imediat mai apoi conducerea, 27-26 în minutul 45, graţie Gabrielei Curtuiuş. Însă odată ce Pester a marcat pentru 28-27, “U” fiind pentru a treia şi ultima oară în frunte, a urmat căderea decisivă, pînă la 29-35. Fără cale de întoarcere… 33-38, scor final al jocului din runda a 16-a.

Au marcat cîte 7 handbaliste, pentru Universitatea Pester – 10 goluri, Curtuiuş – 8, Dinga – 6, Biro şi Cobzariu, cîte 3, Ghilea – două şi Agape, unul, iar pentru CSS Caracal: Cicic şi Constantinescu – cîte 8, Gărăcel – 7, Stoica şi Mircescu – cite 5, Neagoe – 4, Costea, un gol.

Universitatea rămîne ultima, pe locul 12, cu un singur punct.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: