Cupa Poli 70 propune două turnee, de seniori și juniori, vineri și sâmbătă la sala Constantin Jude

SCM Politehnica Timișoara organizează în acest final de săptămână Cupa Poli 70, sărbătorind 70 de ani de handbal cu Politehnica Timișoara. În acest an se va disputa și un patrulater al juniorilor, la care iau parte LPS Banatul Timișoara, CSM CSS Reșița, sârbii de la Adda și maghiarii de la KC Mako. Formația lui Demis Grigoraș, KC Grundfos Tatabanya, Steaua Roșie Belgrad și CS Minaur Baia Mare se alătură gazdelor de la SCM în patrulaterul seniorilor. Alb-violeții au jucat deja patru duble amicale, cu partide în zile consecutive, dar doar în această săptămână au mers la vizita medicală. După Cupa Poli, handbaliștii mai au o săptămână până la debutul în Liga Națională, în primul week-end din septembrie.

Turneul aniversar începe cu meciurile juniorilor. Vineri 25 august, de la ora 13:30 este programat primul joc al juniorilor, urmat de cel al secund-divizionarei CSU Politehnica Timișoara cu KC Mako (Ungaria) , apoi a doua semifinială a celor mici. De la 17 se va juca prima partidă a seniorilor. Iată programul complet al celor două turnee:

Cupa Poli 70 Junior

Vineri: ora 13:30 CSM CSS Reșița – Adda (Serbia);

ora15:30 LPS Banatul Timișoara – KC Mako (Ungaria)

Sâmbătă: ora 13 Finala mică; 14:30 Finala mare

Cupa Poli 70

Vineri: Ora 17 KC Grundfos Tatabanya (Ungaria) – CS Minaur Baia Mare;

ora 19 SCM Politehnica Timișoara – Steaua Roșie Belgrad (Serbia)

Sâmbătă: ora 17 Finala mică; ora 19 Finala mare

SCM Politehnica a disputat deja 8 partide amicale în această vară. Începând din 28 iulie a jucat câte două meciuri, vineri și sâmbătă, la fiecare final de săptămână. Ultima dublă a fost la Făgăraș, la finalul săptămânii trecute (18-19 august). Timișorenii au făcut egal cu gazda CSM, 30-30, după 17-17 la pauză. Filip Marjanovic a fost cel mai bun marcator a lui Poli cu 8 goluri, urmat de Orbovic și V. Milosevic cu 5, Fenici 4, Cîmpan 3, K. Milosevic 3 și Hrimiuc 2. Santeiu, Lasica și Uruianu au fost menajați din cauza problemelor medicale. În al doilea amical de la Făgăraș, elevii lui Pero Milosevic au întâlnit Politehnica Iași. SCM  Poli s-a impus cu 29-22 (17-12), remarcați: Cîmpan cu 8 goluri, Orbovic (5), V. Milosevic (3), Marjanovic (3), Fenici (3) și Neamțu (3).

Va fi al 5-lea final de săptămână când alb-violeții dispută două partide în zile consecutive, vineri și sâmbătă. Conform paginii de facebook a clubului, jucătorii au efectuat vizita medicală marți 22 august, după ce au jucat deja 8 partide de pregătire. De obicei, vizita medicală se face înainte de începutul pregătirilor, unul din scopuri fiind și prevenția. De menționat că cei de la secția de baschet de la SCM, colegii de club, au efectuat vizita medicală imediat după reunire, înainte să plece în cantonamentul de o săptămână de la Buziaș. Lucrările la parchetul sălii Constantin Jude s-au întins mult mai mult decât era prevăzut inițial, iar handbaliștii au avut o perioadă mai mare de pregătire în care nu au putut folosi bătrâna sală timișoreană. Conducerea de la SCM Poli a optat pentru deplasări de două ori pe zi la sala din Buziaș, cu antrenorul Milosevic vorbind despre oboseala acumulată pe drum.

Meciurile de la Cupa Poli 70 sunt primele disputate de SCM Poli în sala Constantin Jude, după ce precedentele duble amicale acasă le-a jucat la Buziaș. Au fost patru victorii pentru violeți în casa provizorie: de două ori 28-20 cu CSM Făgăraș (în 28-29 iulie), 32-25 și 37-22 cu Dinamo Pancevo (11-12 august). În deplasări, timișorenii au două victorii (33-30 la Minaur Baia Mare în primul meci, pe 4 august) și victoria cu Poli Iași de sâmbăta trecută, respectiv două egaluri (21-21 în al doilea meci de la Baia Mare și 30-30 la a treia partidă cu CSM Făgăraș, cea din deplasare).

„Am revenit în această săptămână în propria sală, ceea ce pentru noi înseamnă foarte mult. Cupa Politehnica este un motiv de bucurie, dar și un ultim prilej de a pune la punct sistemul nostru de joc. Sunt, în general, mulțumit de modul cum ne-am prezentat în cele opt amicale jucate până acum. Nu va fi ușor, cu jucătorii noi în echipa de bază, dar sper să creștem în continuare. Din primele meciuri s-a văzut că suntem pe un drum bun. Mai avem de pus la punct relațiile din apărare, dar am încredere că lucrurile se vor rezolva”, a declarat antrenorul timișorenilor, Pero  Milosevic.

SCM Poli începe campionatul în primul week-end din septembrie cu o deplasare la AHC Dunărea Călărași. Pe site-ul federației, toate partidele din prima etapă sunt trecute în 3 septembrie, fără oră de disputare, momentan. Alb-violeții joacă primul meci oficial acasă în etapa a doua, cu HC Vaslui. Clubul a pus în vânzare abonamentele pentru acest sezon. Detalii găsiți AICI.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: