Demis Grigoraș: ”Am demonstrat că Poli, în această sală, nu se dă bătută!” Într-adevăr, ca și de neînvins. Urmează ”un obiectiv personal, al nostru, al jucătorilor, nu al clubului”

Sala ”Constantin Jude” a devenit în acest sezon o mică fortăreață tare greu de cucerit, doar Dinamo impunându-se la Timișoara în sezonul 2015/6 și doar cu o aruncare după ultima sirenă, iar înfățișarea finală a bănățenilor înaintea intrării în play-off i-a întărit și mai mult meterezele, fapt reliefat la conferința de presă și de unul dintre cei 9 marcatori ai ”violeților” în 28-21 cu HC Odorhei, Demis Grigoraș. Proaspăt reconvocat la națională pentru ”dubla” de baraj din aprilie Israel – România, spre Euro 2018, interul de mână stângă a intrat azi în minutul 26:10 și a punctat după pauză, completând apetitul ofensiv al elevilor lui Milosevic, ce s-a adăugat titlului de cea mai ermetică grupare în sezonul regular, cu cele mai puține goluri primite, 9 în minus și față de CSM București. Dar iată lista marcatorilor și spusele internaționalului…

Într-adevăr, doar cu CSM București a pierdut Poli acasă în acest campionat, tocmai în etapa inaugurală, dar la Jimbolia, iar apoi cu Dinamo, 26-27 după… ultima secundă, în apariția finală pe teren propriu din turul stagiunii, în rest dispunând de 11 dintre vizitatoarele sălii ”Constantin Jude”, iar în unele cazuri cât se poate de concludent, cum a fost cazul și astăzi, cu o trupă de podium: 28-21 (15-10) cu HC Odorhei.

DSCF2755

 

Pentru învingători au marcat Chikovani – 5 goluri (4 în repriza I + 1 în repriza a II-a), Halcă 5 (3+2), Fenici 5 (1+4), Lasica 4 (3+1), Timofte 3 (2+1), Ștefan 2 (1+1), Grigoraș 2 (0+2), Pejovic 1 (1+0) și Wokan 1 (0+1). De la HC Odorhei, Mihalcea 7 goluri (4+3), Talas 6 (1+5), Rusia 3 (3+0), Kuzmanoski 3 (1+2), Markez 1 (1+0) și Majnov 1 (0+1), numai 6 marcatori.

În consecință, Poli a încheiat cu cea mai mică medie a golurilor primite în Liga Națională, sub 25 pe meci, iar ca principali marcatori, cu Timofte totalizând 125 de goluri, Chikovani 121, Fenici 91, Lasica 79 și Grigoraș 76. Total al interului dreapta ce ar fi fost mai mare în cazul în care nu s-ar fi accidentat în precedenta campanie preliminară cu România, din ianuarie, după care a prins mai puține minute, dar în revenire la toate capitolele…

”Am demonstrat tot timpul că acasă suntem buni, jucăm un handbal curat. Am demonstrat că Poli, în această sală, nu se dă bătută, cu toate situațiile ce au fost la echipă. Urmează play-off-ul după ce am trecut cu bine printr-o perioadă grea dar am încheiat acolo unde cred eu că mulți nu se așteptau să fim! Băieții au demonstrat că unitatea grupului e mai presus de orice și doar împreună câștigăm și putem să ajungem acolo unde ne dorim…”, a spus Demis Grigoraș, care, împreună cu Cristian Fenici, răspunde deja de-acum convocării lui Aihan Omer pentru România, în vederea barajului cu Israel din 6 și 10 aprilie, la Tel Aviv și Călărași, ținta fiind intrarea în faza a II-a și ultima a preliminariilor pentru Euro 2018. Altor convocări le răspund tot în această pauză tocmai demarată și tinerii Leonard Ștefan, bătăiosul pivot, și Denis Neamțu, extrema, la selecționata de tineret.

Demis Grigoraș a mai remarcat după victoria din jocul de la ora 15,45 că ”obiectivul a fost îndeplinit și așteptăm play-off-ul, să fim cât mai sus, să o ducem pe Poli acolo unde trebuie să fie”.

”Nici un meci nu se aseamănă cu altul iar cea care va fi mai în formă, va câștiga. Bineînțeles că nu o să ne dăm bătuți dar jucăm primul meci la ei și o să fie greu dar avem următorul acasă și sigur va fi foarte strâns. Pentru mine a fost o perioadă foarte grea, în schimb a venit Halcă și a suplinit foarte bine, băieții s-au descurcat fără mine. Halcă a revenit cu forțe proaspete și sper ca de-acum încolo să-mi ajut echipa să-și îndeplinească următorul obiectiv”.

Care ar fi? ”Următorul obiectiv este să fim cât mai sus, este un obiectiv personal, al nostru, al jucătorilor, nu al clubului. Ca jucător îți dorești să fii cât mai sus, să închei sezonul în primul rând sănătos și cu o medalie”.

Programul fazei I din play-off e anunțat pentru 24 și 29 aprilie plus 4 mai, prevăzând sistemul “două victorii din trei jocuri”, cu primul ales a se disputa la echipa mai bine clasată după tur-retur, al doilea la formația mai slab clasată, iar al treilea, dacă va mai fi necesar, din nou la gruparea mai bine poziționată după sezonul regular, cu mențiunea că în caz de egalitate după 60 de minute s-ar trece la executarea aruncărilor de la 7 metri.

Mai apoi, în faza a II-a, semifinală, din 8, 12 și 15 mai, se va păstra identic sistemul ”două din trei”, fiind puse față în față învingătoarele din disputele 1 cu 8 și 4-5 respectiv câștigătoarele înfruntărilor lui 2 cu 7 și 3 cu 6, cu primul meci în fief-ul clubului triumfător din perechile având la start formațiile inițial mai bine plasate, din 1-4.

Cu alte cuvinte, dacă ar trece de steliști, cei de la SCM CH CSU Politehnica ar da în semifinale de triumfătoarea încleștărilor Dinamo – Dinamo Călărași. Iar ulterior, faza a III-a, finală, din 20, 25 și 29 mai, pentru titlul național. Pe lângă Steaua – Poli, tot cu avantajul de a juca un al doilea meci acasă, în sferturi și Dinamo cu cei din Călărași, CSM București – CS HC Adrian Petrea și HC Odorhei – Potaissa Turda.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: