Despre Sergio Barros și noua experiență din România

SCM Politehnica Timișoara intenționează în această săptămână să-i aducă în centrul atenției pe jucătorii nou veniți în această vară la echipă; aflăm cum s-au acomodat ei și ne spun gândurile și planurile lor în alb-violet.

Primul dintre ei e portughezul Sergio Barros, 28 ani, cu primii ani din carieră în tricoul lui Sporting Lisabona și apoi cu contracte în țări unde handbalul e foarte urmărit de suporteri: ”Am decis acum câțiva ani să joc dincolo de granițele țării mele, să acumulez experiențe noi ca jucător. Mă pot întoarce oricând să joc în Portugalia, dar pentru că după ce închei cariera de jucător voi dori să devin antrenor, cred că e benefic să mă familiarizez cu mai multe stiluri ale handbalului, care se joacă în Europa. Am câțiva cunoscuți care au fost ori sunt în prezent în handbalul românesc și toți mi-au povestit de campionatul de aici; de exemplu, am fost coleg de echipă cu Allahkaram Esteki în Spania, el venind acum la Buzău, selecționerul nostru Paulo Pereira, fost antrenor la CSM București, câțiva jucători de la Baia Mare cu prezențe în reprezentativele Portugaliei și Braziliei. Cu toții mi-au vorbit despre handbalul de aici, așa că am decis să vin” a spus Barros.

Lusitanul a încheiat abia prima săptămână de antrenamente, la SCM Politehnica, după ce, la sosirea în România, a trecut prin perioada de izolare impusă de condițiile actuale. S-a acomodat deja inclusiv cu limba română, pe care dorește să o învețe cât mai repede. Sergio Barros ne spune și ce așteptări are de la viitorul sezon oficial, care teoretic ar trebui să înceapă la mijlocul lunii viitoare: ”Nu știu cum va fi, pentru că e primul meu an în România, dar din poveștile prietenilor și din ce am văzut, cred că e un handbal cu totul diferit. De exemplu în Spania, era mai mult tactică, iar media de înălțime a jucătorilor nu era atât de mare. Aici, cred că handbalul e mult mai fizic și poate nu atât de tacticizat. Sper ca totuși colegii mei să-mi trimită cât mai multe mingi pe contraatac. Îmi place apărarea puternică și apoi jocul cu goluri rapide. Așa e handbalul modern, cu apărare dură și cu goluri pe contraatac” a mai spus handbalistul portughez.

Principala calitate a lui Sergio Barros este să fie viteza de reacție, o condiție esențială pentru un handbalist ce evoluează pe postul de extremă. De altfel, la două din cluburile anterioare – Eurofarm Rabotnik Bitola (Macedonia) și Bursa Nilufer (Turcia) – Barros a fost golgheter atât timp cât a evoluat.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Despre Sergio Barros și noua experiență din România

  1. mihai constantin spune:

    In sfirsit a fost adus un portughez!!!Bun venit si mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: