Deținătoare a Cupei României, Poli se califică în deplasare: 23-32

SCM Politehnica Timișoara și-a onorat în această seară blazonul, deținătoarea trofeului Cupei României debutând cu dreptul în noua ediție a competiției eliminatorii, prin a câștiga în deplasare la Odorheiu Secuiesc, 23-32 (11-17) cu secund-divizionara ACS Szejke. Handbaliștii alb-violeți au preluat conducerea în minutul 7 prin Marius Sadoveac, cu 3-4, și s-au desprins chiar și la 12 goluri diferență în minutul 48, pătrunzând în trombă în optimile de finală, bună repetiție înaintea restanței de marți din Liga Națională, la Vaslui, cu nou-promovata CSM, care nu s-a omorât cu firea în ultimul meci al serii din ziua inaugurală a 16-imilor, 35-27 (17-14) pentru gazda CSM Focșani.

Handbaliștii Timișoarei au confirmat din plin calculele hârtiei în deplasarea de la ora 18, izbutind în apărarea trofeului ceea ce n-au reușit în noul sezon pe alte trei fronturi, și anume să învingă ”afară”, depășiți fiind atât în Supercupa României, la Brașov, cât și în campionat, la Steaua și Turda, respectiv în cupele europene, în Grecia, unde erau și eliminați din cursă.

N-a fost cazul la Odorheiu Secuiesc, unde gazdele au marcat primele goluri ale partidei, prin Balazs și Komporaly, Marius Sadoveac înscriindu-l pe primul al bănățenilor iar pivotul Pribanic egalând în minutul 5. Komporaly a preluat și el conducerea pentru harghiteni, Neamțu restabilind egalitatea de pe extremă, după care același Sadoveac a răsturnat situația, 3-4.

Scor la care gazdele au rămas temporar fără Balazs, eliminat, ceea ce nu l-a împiedicat pe Jere să egaleze, Sadoveac și Dragas preluând apoi conducerea pentru timișoreni. Ultima egalare în contul amfitrionilor era semnată de Fekete în minutul 10, însă reușita lui Năstăsie a fost completată în minutul 14 de pivotul Baican, 5-7. Desprindere în premieră la două goluri pentru ”violeți”, în ciuda eliminării temporare a căpitanului Fenici.

”Poli” a înfrânt încet, încet rezistența îndârjită a secund-divizionarilor, Dragas mărind avantajul la 3 goluri în minutul 17, 6-9. ACS Szejke s-a mai apropiat apoi de două ori la două goluri handicap, însă tânărul Neamțu a majorat și mai mult diferența în minutul 20, 8-12. Năstăsie îl imita peste un minut iar Sadoveac ducea scorul chiar la 9-15 în minutul 23.

Avantaj consemnat și la pauză, 11-17, după ce Marjanovic înscria din lovitură de la 7 metri ultimul gol al favoriților în repriza I iar Komporaly pe ultimul al primei părți, tot de la 7 metri, Vuk Milosevic fiind eliminat temporar.

SCM Politehnica nu s-a culcat pe laurii victoriei și a marcat prima în repriza a II-a, prin interul sârb Milos Dragas, detașându-se ulterior copios spre mijlocul părții secunde prin 5 goluri fără replică, în ciuda eliminării aceluiași Dragas. Înscriau pe rând Năstăsie, Vuk Milosevic, Marjanovic din 7 metri, pivotul Baican și junele Trif, 14-25 în minutul 45 la care gazdele rămâneau și fără Pal iar calificarea era ca și tranșată.

Ultimul sfert de oră devenea fără istoric, prilej pentru bănățeni să se gândească deja la deplasarea de marți la Vaslui. Chiar și așa, au izbutit să atingă succesiv 12 goluri avans prin reușitele lui Neamțu și Irimescu, 16-28 în minutul 50, cu un ușor reviriment de orgoliu al gazdelor pe final.

SCM Politehnica s-a calificat în turul următor prin aportul a 10 marcatori în frunte cu Neamțu, Năstăsie și Dragas, autori a câte 4 goluri, primii doi cu câte 3 în repriza I iar interul sârb în ”porții” egale pe reprize, Sadoveac înscriind de 3 ori în prima parte, Baican tot 3 goluri, dintre care două în repriza I, Vuk Milosevic cu 3 dintre care două după pauză, iar Trif și Irimescu câte 3, numai în repriza secundă. Pribanic a înscris două în partea întâi, Marjanovic câte unul din aruncare de la 7 metri în fiecare repriză iar Păiuș unul după pauză. 

Câte 3 eliminări în fiecare tabără, Fenici, Vuk Milosevic și Dragas la oaspeți, care au fost sancționați cu o aruncare de la 7 metri, fructificată de învinși. 

Și urmează restanța din campionat opunând ocupantele locurilor 8 și 10, despărțite de un punct, în favoarea gazdelor din Vaslui. Clasamentul și programul viitor, al etapei a IX-a, în care SCM Politehnica va juca sâmbăta viitoare de la ora 15:30 la Constanța, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: