Diana Șamanț, cap de listă pentru CS Minaur Baia Mare și în returul de la Timișoara

Fără victorie în returul sezonului de toamnă din seria vestică a Diviziei A de handbal feminin, ba chiar depășită la scor în primele două runde ale acestui tronson, din precedentele două duminici, la 10 goluri diferență la Reșița și cu 8 acasă de liderul cu punctaj maxim CSM Târgu Mureș, garnitura de Divizia A de la CS Minaur Baia Mare a revenit în Banat și n-a ratat astăzi ocazia de a trece distanțat de ”lanterna roșie” fără punct CSU Universitatea de Vest, printre marcatoarele învingătoarelor numărându-se și tinere lansate de pe semicercul timișean, în frunte cu Diana Șamanț, cu cel mai mare număr de goluri.

Echipa de Divizia A a clubului prim-divizionar Minaur, club promovat anul acesta în elita Liga Florilor din seria vestică și readucând Baia Mare pe scena pe care nu demult cunoștea mari satisfacții, s-a desprins astăzi și mai mult în repriza a II-a a partidei din cea de-a opta etapă a Seriei D de gazda CSU Universitatea de Vest Timișoara, 26-33 la pauză 13-16.

O diferență egală celei din meciul tur, de la Baia Mare, din prima jumătate a sezonului de toamnă, 32-25 (13-16) pe 23 septembrie, pe-atunci în runda a III-a a seriei vestice, succes maramureșean care mai era urmat însă de doar unul singur, la limită la Arad, 31-32 cu ACS Crișul Chișineu Criș, în urmă cu 3 săptămâni, într-o perioadă cu 3 înfrângeri, dintre care două acasă.

Universitarele în galben-albastru au pierdut în schimb pe linie, așteptându-le acum deplasarea la Reșița, pe când pe maramureșence ieșirea la Oradea, duminica viitoare, înaintea unei pauze competiționale de peste o lună, urmată de unica rundă rămasă de disputat în 2018, la finele acestui al doilea tronson de 5 etape din totalul de patru. Etapa de astăzi a mai consemnat și întâia remiză a sezonului în Seria D, după-amiază, la Reșița, CSU – ACS Crișul 29-29 (12-16), prin care cărășencele au rămas pe locul 3, la 3 puncte în urma arădencelor, dar și o victorie a liderului detașat, cu penultima clasată: CSM Târgu Mureș – CSU Oradea 38-25 (17-10).

Pe lângă Diana Șamanț – autoare a 8 goluri, pentru CS Minaur au mai marcat în jocul de la ora 11:30 din Sala Universității și Maja Eremici – de 5 ori, Ștefania Surduc și Anita Marton câte 4 goluri, Crina Asaftei și Mădălina Horj câte 3 goluri, Daria Porohniuc și Alina Tovt câte două respectiv Adela Bochiș și Ștefania Roatiș – un gol.

Rezultatele etapei a 8-a în Seria D – Divizia A, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Un eșalon mai sus, în Liga Florilor, etapa a opta, începută marți cu CSU Cluj – CSM București 27-34, s-a încheiat astăzi cu CSM Slatina – HC Zalău 27-21 și SCM Gloria Buzău – CSM Craiova 27-17. Ieri, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud – CS Minaur 22-19 și ASC Corona 2010 Brașov – SCM Râmnicu Vâlcea 22-25. În ierarhie, vâlcencele au punctaj maxim, 24, urmate de CSM București cu 21 și CS Măgura Cisnădie, cu 17 puncte, 16 deținând brașovencele, 15 bistrițencele iar câte 13 echipele din Buzău și Baia Mare, urmate de cele din Craiova, Zalău și Slatina, primele 3 din a doua jumătate a clasamentului, cu 12, 11 respectiv zece puncte.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: