Din nou în optimile Cupei României după 2 ani. Timișoara – Reșița, locurile 8 și 12 în Ligă la finalul lui 2016. Duel bănățean sâmbătă la 12 cu acțiune caritabilă de Crăciun

Cortina întrecerilor handbalistice interne la vârf din 2016 cade frumos sâmbătă și printr-un nou duel bănățean în Cupa României, punctat sâmbătă de la ora 12 în Sala ”Constantin Jude” printr-o completare a demersului caritabil de suflet ”Acțiunea de Crăciun”, pus în scenă și în acest an de fanii galeriei viola. Abia s-a consumat miercuri seară cea de-a 16-a și ultima etapă din 2016 a Ligii Naționale masculine, a treia din retur, în urma căreia ”bronzul” național la zi SCM Politehnica a pătruns la limită în zona play-off după o toamnă în care a avut cele mai multe meciuri de jucat dintre prim-divizionare cu excepția lui Dinamo, cu încă 6 în plus în EHF Cup, și iată că Timișoara se găsește în acest week-end pe harta optimilor de finală ale competiției eliminatorii.

Violeţii au încheiat jocul în aplauzele publicului: Poli Timişoara - CS Caraş Severin Reşiţa 27-19 (15-10)

Violeţii încheiau în aplauzele publicului un 34-25 cu reșițenii în optimile Cupei României din noiembrie 2014

Prilejul este dat de un nou episod al duelurilor bănățene, reeditând o confruntare din aceeași fază a Cupei României derulată în Sala ”Constantin Jude” joi 27 noiembrie 2014 și adjudecată clar pe-atunci de gazdele în alb-violet, 34-25 (17-16) cu CS HC Adrian Petrea Reșița, la vremea respectivă în cursa de revenire purtată cu succes în Divizia A – Seria B pentru promovarea în elită.

Din păcate, dacă la vremea respectivă cărășenii câștigători de cupe europene în acest mileniu tocmai depășiseră un mare moment de criză în vara lui 2014 prin relansarea sub numele CS HC Adrian Petrea, actualmente o nouă situație financiară extrem de delicată pe semicercul din capitala județului vecin întunecă finalul stagiunii de toamnă al prim-divizionarei ce s-a ales cu doar câte două victorii respectiv remize în totalul celor 16 etape din noul campionat.

În consecință, ultima reprezentație fără înfrângere a reșițenilor datează de exact o lună, din 16 noiembrie, și tocmai de la disputa bănățeană din penultima rundă a turului, 25-25 (13-14) în Caraș-Severin cu SCM Politehnica, remiză în urma căreia ocupanții antepenultimei poziții au tot pierdut, 25-23 după ce conduceau la pauză cu 9-15 la nou-promovata din Făgăraș, 26-16 (10-9) la Odorhei, 27-25 (10-15) la Suceava și 24-33 (11-12) miercuri acasă cu nou-promovații de la HC Dobrogea Sud Constanța.

”Poli” în schimb și-a revenit și a urcat în clasament după ce a avut parte de o toamnă extrem de încărcată, cu 6 apariții în plus în EHF Cup față de majoritatea celorlalte formații din Liga Națională, alb-violeții impunându-se miercuri acasă cu 30-25 în completarea unei serii de 6 partide fără eșec în campionat, contra vasluienilor. Iar timișorenii țin să treacă de astă dată de o fază a optimilor în care se înclinau în decembrie trecut la Odorhei, după ce tot în 2015, în urmă cu două ediții, pierdeau neverosimil calificarea în Final 4 al Cupei României chiar în revanșa acasă a sferturilor, în primăvară, cu constănțenii.

Tot atunci, în urmă cu două ediții, Poli era prim-divizionara care avea parte de o optime pe teren propriu cu o trupă din liga secundă, cea reșițeană, depășită cum era de așteptat la o diferență clară, Ghiță Irimescu, cândva un component al cărășenilor, marcând atunci de 7 ori, dintre care două goluri în prima parte și 5 la reluare, unul fiind din aruncare de la 7 metri. Pentru învingători mai înscriau în noiembrie 2014 și Grigoraș, de 6 ori (4/2), Halcă – 4 goluri (2/2), Leordean (2/1), Ciubotariu (1/2), Chikovani (2/1), fiecare de câte 3 ori, Kaftin (1/1; unul din 7 metri și o aruncare de la 7 metri ratată), Timofte (1/1) și Fenici (1/1) de câte două ori, iar Păiuș (1/0) și Santeiu (0/1), o dată. Bahan era principal marcator al învinșilor ieșiți din cursă, cu 7 goluri, dintre care 5 în prima parte, Rugaci contribuind cu 5 (1/4; 4 din 7 metri și unul ratat), Lela cu 5 (4/1), Vaidasigan cu 4 (4/0), Huta cu două (1/1), iar Steiner (1/0) și Rohozneanu (0/1), fiecare cu câte unul.

După optimea de sâmbătă de la ora 12, doi poliști, și anume centrul Fenici și pivotul Ștefan se vor alătura loturilor naționale combinate ale României, de seniori și tineret, într-un stagiu centralizat catalan, în care vor mai participa și alți recruți de la trupele implicate începând de astăzi în Cupa României.

Mai exact, CS Politehnica Iași – Dinamo, de la ora 17, și Potaissa Turda – HC Vaslui de la ora 18 inaugurează astăzi faza optimilor, completată mâine cu Dunărea – Minaur, Steaua – CSM Făgăraș, CSM Satu Mare – CSM București, HC Odorhei – CSM Focșani și CSU Suceava – HC Dobrogea Sud. Sunt așadar implicați și liderii celor două serii din eșalonul secund, ieșenii și băimărenii, cu mențiunea că deținători la zi ai trofeului sunt cei de la CSM București, grație unui 27-24 în finala din primăvară de la Brăila cu CSA Steaua, ”bronzul” aparținând lui HC Dobrogea Sud, câștigătoare în Final4 a partidei de consolare, 28-20 cu cei din Călărași.

Cât despre demersul caritabil de suflet, echipa de handbal SCM Politehnica Timişoara se alătură așadar şi ea fanilor alb-violeţi în campania intitulată “Acţiunea de Crăciun”. Cu prilejul meciului de sâmbătă, 17 decembrie, ora 12, din Cupa României, Politehnica – HC Petrea Reşiţa, iubitorii handbalului sunt invitaţi să vină cu o jucărie, o carte de poveşti sau de colorat pentru copiii nevoiaşi din judeţul Timiş. Cadourile vor fi strânse în pauza meciului. Iniţiativa Asociaţiei Suporterilor Druckeria este la a 8-a ediţie. Prin forțele sportivilor, ale suporterilor sau doar a oamenilor simpli, s-au strâns mii de jucării, haine, pachete cu alimente de bază, care au fost apoi împărţite în satele timişene.

Pentru conformitate, iată derularea precedentului duel Timișoara – Reșița pe malurile Begăi, în noiembrie 2014: http://sporttim.ro/handbal/live-text-din-optimile-cupei-romaniei-derby-al-banatului-poli-timisoara-%E2%80%9Dadrian-petrea-resita-joi-de-la-ora-17

Naționala feminină a României joacă în această după-amiază cu Germania pentru locul 5 în ierarhia finală la EHF Euro 2016, ce programează și semifinalele Danemarca – Olanda și Franța – Norvegia.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: