SCM Poli, nou eșec la un gol în campionat: 24-23 HC Odorhei

SCM Politehnica Timișoara a pierdut din nou la o diferență minimă în deplasare în Liga Națională. Alb-violeții au fost învinși la Odorhei, scor 24-23, după 10-10 la pauză. Bănățenii au condus cu două goluri înainte de pauză, au fost egalați și au terminat prima repriză în dublă inferioritate numerică. În partea secundă gazdele pregătite de timișoreanul Vlad Caba s-au distanțat la 5 lungimi, Poli a revenit pe finalul meciului, dar nu a putut să se apropie la mai puțin de un gol, ecart consemnat după ultima reușită a lui Milosevic de la 7 metri. Partida a avut și multe momente tensionate, cu proteste mai ales din partea timișorenilor, care s-au înclinat la limită pentru a patra oară în noul campionat, după meciurile acasă cu Dunărea și Dinamo respectiv cel de sâmbătă.

SCM Poli se afla în fața celei de-a doua deplasări consecutive după ce cu patru zile înainte a jucat cu CSM București și a pierdut la un gol diferență, cu alb-violeții acuzând neacordarea unui 7 metri la ultima fază. Pero Milosevic a putut să se bazeze din nou pe Lasica în campionat după ce acesta și-a ispășit suspendarea de două etape după cartonașul albastru de la Satu Mare. A revenit ca titular Daskaloski după ce Savic a profitat de accidentarea sa și la ultimele partide a început în formula de start. Alături de Daskaloski au mai intrat în 7-le inițial: Lasica, Simovic, Pejovic, Fenici, Lazarov și Marjanovic.

Vuk Milosevic, cel mai bun marcator a lui Poli în victoria de la returul cu norvegienii

 

Oaspeții au avut câteva ratări în debutul partidei, portarul Da Silva și-a făcut simțită prezența, iar Mihalcea a deschis scorul în minutul 3. În apărare a intrat Vuk Milosevic în locul lui Lazarov. După o primă intervenție reușită și a goalkeeper-ului timișorenilor Marjanovic a înscris primul gol al oaspeților în minutul patru, din extrema stângă. Tehnicianul alb-violeților a primit galben pentru proteste, iar Mihalcea, pe contraatac făcea 2-1. Dublă intervenție a lui Da Rosa la Fenici și Lazarov, alte două galbene pentru bănățeni care au cerut pași la adversari, iar Mihalcea transforma de la 7 metri pentru 3-1. Komogorov a fost primul eliminat temporar, în minutul 9, iar Marjanovic reducea diferența de la 7 metri. În inferioritate gazdele au scos portarul și Markez a tras tare de la distanță, printre picioarele lui Daskaloski, 4-2. A intrat și Ștefan în atac dar după ce a fost blocat de Da Rosa a fost ținut destul timp pe bancă. Primă eliminare și pentru Poli, Pejovic fiind cel trimis două minute pe margine, iar Mihalcea a transformat și a dus  ecartul la trei lungimi: 5-2.

În inferioritate Poli a înscris prin Lasica, după multă mișcare în atac și schimbare de poziții extrema dreaptă a ajuns liber pe semicerc, lateral stânga și a înscris. Fenici a fost blocat în primă fază de portarul advers, dar tot el a recuperat, Daskaloski a reușit și el o intervenție, iar Marjanovic egala de la 7 metri: 5-5 la jumătatea primei reprize. A intrat și Santeiu la formația timișoreană, folosit și în atac. Golul lui Komogorov a fost anulat pentru forțare, Da Rosa l-a blocat pe Lazarov, Mihalcea a punctat din nou de la 7 metri pentru 6-5, iar Kuzmanski a făcut 7-5 pe contră. 2 minute Kukoski.

După eliminarea temporară a lui Kukoski, Poli a înscris prin Marjanovic a de la 7 metri și Santeiu după o pasă foarte bună venită de la Fenici. Pejovic a stat din nou două minute, gazdele au primit și aruncare de pedeapsă, dar Daskaloski l-a blocat pe Peric. Da Rosa a parat șutul lui Fenici, Santeiu a prins ofensiv și a punctat dar golul a fost anulat pentru că arbitrii fluieraseră înainte și au dictat 2 minute pentru Markez. Fenici și-a dus echipa pentru prima dată în avantaj în minutul 22, iar Lazarov a înscris după o aeriană spectaculoasă cu Lasica și scorul devenea 7-9 în minutul 24. Peric a pătruns și a redus ecartul, Da Rosa din nou și Markez a primit a doua eliminare temporară în mai puțin de trei minute la faza în care Santeiu a marcat golul zece al oaspeților. A urmat timpul de odihnă cerut de Milosevic, portarii au fost din nou la post, iar Kuzmanoski a punctat pe contraatac.

Finalul reprizei a adus două faze care au încins spiritele. Onyejekwe a intrat la Milosevic și fiul antrenorului de la Poli a încercat să obțină mai mult decât un simplu fault, a părut că a fost o intrare foarte tare, iar jucătorul de la Odorhei a făcut un gest ca și cum l-ar filma pe „6-ul” alb-violet. Lasica a lovit bara și cu un minut înainte de finalul primei reprize a avut loc o fază care a stârnit protestele timișorene. Fenici a fost eliminat temporar după ce l-a secerat pe un adversar, iar banca oaspete a cerut fault în atac înainte. Pe lângă cele două minute încasate de căpitan, Poli a trebuit să mai scoată un jucător de pe teren după eliminarea primită la bancă. Time-out Odorhei și în dublă superioritate gazdele au restabilit egalitatea prin Peric: 10-10 la pauză după o repriză în care ambii portari au avut în jur de 10 intervenții reușite.

Poli a început cu doi oameni mai puțin partea secundă și când aceștia urmau să revină în teren alb-violeții au pierdut mingea în jumătatea adversă și Szasz i-a taxat pe contră, readucând gazdele în avantaj: 11-10. Alt pas greșit al oaspeților și o nouă fază controversată. Mihalcea a primit mingea pe semicerc, s-a auzit un fluier și timișorenii s-au oprit crezând că arbitrii au dat semicerc. Mihalcea a continuat faza și a dus scorul la 12-10 spre nemulțumirea oaspeților. A urmat o dublă inferioritate pentru Odorhei după ce Talas și Onyejekwe (pentru picior intenționat) au fost trimiși pe bancă. Milosevic a marcat primul gol a lui Poli în repriza secundă în momentele de superioritate, Komogorov a tras tare la vinclu, iar Simovic și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor: 13-12.

Szasz și Milosevic au fost trimiși câte două minute pe bancă pentru o fază la care s-au împins reciproc, peste limita regulamentului, iar Mihalcea, din extremă făcea 14-12. Fault în atacul polist, dar Daskaloski l-a blocat pe Mihalcea și i-a permis lui Fenici să reducă diferența la un punct. Căpitanul timișorean a scos și 2 minute pentru Onyejekwe. Egalitatea numerică s-a restabilit după ce și Santeiu a fost eliminat temporar. Caba a scos din nou portarul pe faza de atac. Au urmat trei goluri la rând pentru gazde: Mihalcea (7 metri), Komogorov și Ojleksi au dus scorul la 17-13 în minutul 43. Santeiu a redus din handicap, dar Markez și Ojleksi au dus diferența la cinci lungimi: 19-14.

Time-out Milosevic, iar antrenorul gazdelor le-a cerut elevilor săi să lungească atacurile. Milosevic a reușit să marcheze după o piruetă în zona centrală a semicercului, bară Mihalcea și din nou doi oameni în plus pentru Poli după ce Szasz și Ojleksi au primit două minute. Lasica a punctat din extremă, Mihalcea de la 7 metri, iar Da Rosa l-a blocat la a doua încercare pe muntenegreanul de pe extrema dreaptă. Intervenția lui Daskaloski a fost în zadar pentru că s-a dictat 7 metri și Mihalcea a transformat pentru 21-16.

Poli a revenit în joc după trei goluri consecutive: Fenici, Marjanovic (pe contră) și Ștefan strângeau scorul la 21-19. Time-out Odorhei, iar Pejovic a fost trimis în tribună după ce a primit a treia eliminare temporară cu cinci minute înainte de finalul partidei. Alb-violeții au reclamat în mai multe rânduri că sunt loviți cu cotul pe pătrunderile adversarilor. Mihalcea a scăpat singur pe semicerc și Lasica l-a faultat, fiind eliminat temporar. Markez a înscris de la 7 metri, iar Odorheiul a ieșit la o apărare avansată și l-a luat la om pe Fenici. Blocajul l-a ajutat pe portarul brazilian al gazdelor să-și treacă în cont o intervenție simplă, au fost momente de joc fragmentat cu multe faulturi, iar Komogorov pe contră făcea 23-19 cu puțin peste trei minute rămase din timpul regulamentar. Milosevic a tras tare de pe picioare pentru 23-20, Poli a ieșit la apărare om la om, iar gazdele au fost sancționate cu pasiv. Time-out Milosevic, iar Ștefan a înscris pentru 23-21. Oaspeții au încercat o apărare pe tot terenul, fault în atacul gazdelor, iar Fenici l-a angajat rapid pe Milosevic care a completat seria de trei goluri la rând a lui Poli și a dus scorul la 23-22. Time-out Caba iar elevii săi au plimbat mingea până l-au găsit pe Szasz liber pe semicerc și acesta a adus liniștea pentru gazde. Până la final Ojleksi a fost descalificat și a primit cartonașul albastru pentru un fault în ultimele 30 de secunde, iar oaspeții au primit 7 metri, spre deosebire de meciul trecut. Vuk Milosevic a transformat și meciul s-a încheiat 24-23 iar alb-violeții au pierdut o nouă partidă la un singur gol diferență, a patra în acest sezon. Patru au fost și cele adjudecate la limită, dintre care două în deplasări din campionat, la Constanța și Satu Mare, iar două cu norvegienii.

Andrei Mihalcea a fost golgheterul partidei cu 10 goluri (5 în prima repriză/5 în a doua). Acesta a transformat 6 aruncări de la 7 metri. Pentru gazde au mai înscris: Markez 3 goluri (1/2, un 7  metri), Komogorov 3 (0/3), Kuzmanoski 2 (2/0), Peric 2 (2/0), Szasz 2 (0/2) și Ojleski 2 (0/2). De partea cealaltă doi jucători au încheiat partida cu 5 reușite: Filip Marjanovic (4/1, 3 de la 7 metri) și Vuk Milosevic (0/5, un 7 metri). Pentru Poli au mai înscris: Fenici 4 goluri (2/2), Santeiu 3 (2/1), Lasica 2 (1/1), Ștefan 2 (0/2), Simovic 1 (0/1) și Lazarov 1 (1/0). După ce portarii s-au remarcat în prima parte, în partea secundă au reușit să apere mai puține mingi și au încheiat partida cu 14 intervenții Da Rosa și 11 Daskaloski.

SCM Poli ocupă în acest moment locul 9 cu 11 puncte, la patru de ultimul loc de play-off. HC Odorhei are dublul punctelor alb-violeților, 22, ocupând locul patru 4 la egalitate cu Potaissa Turda, formația ce încheie podiumul provizoriu. În Liga Națională urmează o pauză cauzată de acțiunea naționalei. Partidele din campionat se reiau pe 12 noiembrie cu etapa a 11-a. Poli întâlnește atunci acasă pe CSM Făgăraș, ultima clasată.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: