Dinamo Brașov și LPS Bistrița se califică din turneul I semifinal al juniorilor 3 de la Sânnicolau Mare

CS Unirea Sânnicolau Mare a găzduit de vineri până astăzi după prânz patrulaterul Grupei V în faza I semifinală a ediției 2016-2017 în Campionatul Național FRH de handbal masculin pentru juniori 3, turneu la finalul căruia, în urma a 3 etape a câte două meciuri zi de zi, CS Dinamo Brașov și LPS Bistrița au obținut calificarea în cea de-a doua fază semifinală a întrecerii, reunind 16 cluburi din țară, mergând mai departe de pe primele două poziții în cele opt serii.

Gazda CS Unirea a pierdut pe linie pe teren propriu, de la un gol diferență în reuniunea de vineri, la zece astăzi de la ora 13 în disputa cu liderul neînvins CS Dinamo Brașov, timișenii antrenați de Alin Kirsch încheind astfel pe locul 4, fără drept de calificare din faza semifinală în care au acces pe baza rezultatelor din seriile zonale, ca unici reprezentanți ai handbalului masculin timișean la acest nivel al juniorilor 3.

Unirea a fost învinsă vineri cu 23-24 de CSȘ Craiova iar ieri cu 26-30 (9-14) de LPS Bistrița, astăzi cedând cu 28-38 (12-17) primei clasate CS Dinamo Brașov.

Aliniind în general juniori 3 din generația 2002, cele patru cluburi din seria găzduită pe Aranca au oferit dispute încheiate la 4, 5 respectiv 6 goluri, dar și la unul diferență precum și de două ori la zece, cum se întâmpla și în prima etapă, în disputa celor care aveau în cele din urmă să obțină calificarea, CS Dinamo – LPS Bistrița 41-31. Bistrițenii și-au asigurat în primul joc duminical locul secund și biletele pentru continuarea parcursului într-o întâlnire directă cu CSȘ Craiova, 29-24 (14-9).

Mai apoi, cu lugojeanul din generația 2003 Alexandru Stoian principal marcator a 11 goluri, iar cu Vlad Matei a 7 goluri, CS Dinamo Brașov a trecut de timișenii Unirii, care au început ultima apariție în turneu în șaptele Blaj – Ghilencea, Cojic, Scîrdean, Morariu, Cleja, Groza.

Ghilencea a fost principalul marcator al sânmiclăușenilor, tot cu 11 reușite, urmat de Groza cu 6 goluri și Scîrdean respectiv Cojic cu câte 5, Morariu înscriind o dată.

La timișenii din generația 2002 au mai apărut Zancu, Bican și portarii Tîrziu și Ciobanu, ultimul din 2004.

Unirea privește acum în perspectivă spre turneul semifinal național la juniori 4, programat luna aceasta, respectiv spre cele de junioare 3, de peste 3 săptămâni, și junioare 2, care ar putea fi găzduit tot în sala ”Ioan Morar”, în ultimul weekend din aprilie. Până atunci, Sânnicolau Mare ar putea găzdui cel mai probabil și faza finală a Cupei de iarnă rezervată formațiilor masculine din Campionatul Județean Timiș.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: