Dinamo le urmează în Final4 pe Potaissa, CSM București și HC Dobrogea Sud

Dinamo, campioană națională la zi și gazdă duminică de la ora 11 a celor de la SCM Politehnica în prima rundă de campionat a Ligii Naționale din 2017, a devenit în această seară a patra și ultima grupare calificată în turneul final al ediției în curs a Cupei României la handbal masculin.

După ce ieri au pătruns în Final4 cei de la Potaissa Turda, învingători în jocul eliminatoriu în manșă unică pe teren propriu cu 26-25 în fața alb-violeților Timișoarei, precum și CSM București, deținătoare la zi a trofeului Cupei României, grație aceluiași scor, 26-25, dar înregistrat în condiții de deplasare la prim-divizionara actualmente pe cea mai joasă poziție în clasamentul elitei dintre cele 8 sfert-finaliste, Dunărea Călărași, astăzi a venit rândul nou-promovatei HC Dobrogea Sud și a liderului primului eșalon, Dinamo, să completeze careul semifinalistelor în întrecerea knock-out.

Constănțenii s-au calificat grație unui 30-28 (13-12) acasă cu HC Odorhei, de la 26-27, Toma având 10 reușite, iar Dinamo tot pe teren propriu, 25-18 (12-12) în duelul local de la ora 18,45 cu CSA Steaua, împotriva căreia a înscris prin 12 marcatori, în frunte cu Pierre-Yves Ragot – autor a 4 goluri, urmat de Mocanu și Mousavi – cu câte 3, Bera, Cîmpan, Savenco, Șandru, Șania și Vrankovic – fiecare cu câte două, respectiv Asoltanei, Esteki și Mironescu – câte unul.

Dinamo – SCM Politehnica va opune în meciul de duminică al celei de-a patra etape a returului sezonului regular în Liga Națională dar prima din 2017 liderul ierarhiei elitei și ocupanta poziției a opta, jocul din runda a XVII-a fiind difuzat în direct de TVR2.

Poli va mai juca apoi în campionat, unică întrecere în care a rămas în cursă, sâmbătă 11 februarie de la ora 16, acasă cu CSM Focșani, într-un meci difuzat de TVR1, respectiv la Steaua în intermediara din jur de 15 februarie, acasă cu CSM Satu Mare (25.02), la Turda (1.03), acasă cu CSM București (11.03) dar și cu HC Odorhei, în intermediara din jur de 15 martie, la Făgăraș (18.03), pe teren propriu cu reșițenii, în jur de 25 martie, și la Suceava, la încheierea returului, în jur de 1 aprilie. Ulterior, fazele pe grupe valorice, 1-8 și 9-14.

Ultimele rezultate, ierarhia la zi și programul viitor în Liga Națională masculină, pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal, iar programul imediat acasă și în deplasare al formațiilor locale din sporturi pe echipe, în rubricile special destinate de pe coloana dreaptă a paginii 1.

Alte rezultate înregistrate astăzi în partide de campionat din primul eșalon în baschet respectiv futsal, pe coloanele din dreapta ale secțiunilor respective.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: