Două jocuri în 24 de ore și o… noapte mai scurtă: ASC Lugoj – LPS Banatul Timișoara 38-36 (19-20)

Punct final în retur și implicit în sezonul regular al Seriei E în Campionatul Național FRH de handbal masculin pentru juniori 1, duminică la amiază, la Lugoj, cu un rezultat surprinzător dar nu neapărat, ținând cont de circumstanțe și contextul general al disputei: ASC Lugoj – LPS Banatul Timișoara 38-36 (19-20) în etapa a XIV-a și ultima a fazei tur-retur a grupelor zonale la juniori de 1996/97.

220px-Handball_the_ball

Un rar triumf pentru juniorii de pe malurile Timișului și totodată un prețios scalp de palmares, ”Banatul” fiind de ceva vreme calificată de pe locul 3 al seriei în turneul semifinal pe care speră să-l găzduiască luna viitoare pe malurile Begăi. LPS Banatul ține cu acest prilej să câștige licitația de organizare a competiției reunind 6 cluburi care se vor lupta pentru două locuri de calificare, iar prim-divizionara de seniori CH CSU Politehnica Timișoara a fost solicitată în ideea sprijinirii acestui demers. În orice caz, turneul de la mijlocul lunii aprilie va constitui un veritabil test pentru această garnitură apropiindu-se de absolvire și care a fost încercată deja în cursul actualei stagiuni și în handbalul divizionar, la nivelul eșalonului secund, în Divizia A – Seria B, unii exponenți ai generației fiind totodată cooptați în lotul Centrului Național de Excelență ”Marian Cozma” din Sighișoara.

Urmează așadar săptămâni de mare încărcătură pentru juniorii 1 ai ”Banatului”, cu un turneu semifinal la orizont dar și cu rundele finale din competiția seniorilor, pe care o abordează sub culorile alb-violet ale ”satelitului” Politehnicii, iar în unele cazuri și cu provocări în plus pe băncile liceului, înaintea unor examene de absolvire.

Mai exact, unul dintre componenții lotului, un destoinic titular, Jigovan, va reprezenta instituția de învățământ timișoreană la Olimpiadă Națională a Sportului Școlar în domeniul pregătirii sportive teoretice, ce va avea loc la Onești, în 8 aprilie. Este un premiant cu mențiune la ediția din 2014…

Până atunci, weekend-ul care tocmai se încheie a fost din nou mai mult decât plin pentru juniorii 1 timișoreni, aflați la a treia apariție pe teren de joi încoace. Astfel, ieri au apărat cu succes culorile lui ”Poli II” în seria vestică a ligii secunde, 29-24 contra Naționalului Sighișoara, incluzând 3 colegi de lot, Vokan, Inișconi și Neamțu, convocați la ”Centrul” din Ardeal, iar astăzi la amiază au evoluat în deplasare la Lugoj, în ultima rundă a sezonului regular.

Cu calificarea demult în buzunar, timișorenii s-au văzut învinși în absența marcatorului Furak, menajat după ce sâmbătă se accidenta la mână, la rampă ieșind de această dată Dascaliuc, autor a 15 goluri, în urma unei prezențe continue pe teren la partida divizionară de ieri de la ora 13. Așadar două întâlniri în 24 de ore și o… noapte mai scurtă, dat fiind schimbarea orei.

Pentru timișoreni au mai punctat astăzi și Niță, de 6 ori, Vișan – 6 goluri, Micle 5, Jigovan 2, Crișan 1, Predoi 1, în vreme ce pentru ASC Lugoj au excelat frații Roland și Albert Miclăuș, cu 13 respectiv 7 goluri, și Goleț, autor a 7 reușite.

Următoarea apariție a juniorilor 1 înaintea turneului semifinal, miercuri în Divizia A – Seria B, în deplasare cu ”Poli II” la Făgăraș.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 16

 


Ultimele articole din categoria Handbal: