Două jocuri în 48 de ore după 25 de zile de pauză!?

Întortocheate şi bulversate trebuie că sunt procesele mentale ale diriguitorilor sportului pe semicerc în Carpaţi – şi nu-i de mirare că deznodământul turneului final mondial i-a lovit ca un TGV pe deţinătorii hăţurilor federale – din moment ce fără vreun prea clar motiv anume au fost programate două etape ale ligii secunde masculine în succesiunea miercuri – sâmbătă, asta după o pauză competiţională de 25 zile între al treilea şi ultimul sfert al întrecerii.

E drept, Seria C a Diviziei A este ca şi jucată, cu HCM Făgăraş calificată în barajul de promovare tur-retur cu câştigătoarea Seriei D, dar aceasta nu înseamnă că întrecerea în sine poate fi astfel batjocorită, mai ales în condiţiile în care nici o acţiune la nivelul loturilor reprezentative n-ar fi impus întreruperea. Mai mult, din contră, în acest weekend au fost programate atât etape ale ligii secunde cât şi turneele semifinale ale Campionatului Naţional de juniori I, suprapunere care a încurcat planurile antrenorilor, cel puţin în tabăra satelitului alb-violet.

Un alt aspect negativ care se răsfrânge asupra activităţii grupărilor secund divizionare este cel al arbitrajelor, ce a ieşit în evidenţă cu ocazia partidei de campionat din Seria C disputată vineri de la ora 17 la Arad, în etapa a XVII-a, între Handbal Club din localitate şi Universitatea Poli Municipal II Timişoara, când maniera nu atât tendenţioasă cât mai ales slabă a cuplului Dan – Iordache, din Hunedoara, i-a pus de acord pe adversari în teren că împărţitorii dreptăţii încurcă iţele jocului. Pe de-o parte, asemenea prestaţii periclitează ceea ce s-ar dori un spectacol sportiv în care jucătorii doresc să evolueze cât mai bine, într-o progresie către culmi mai însorite ale carierelor lor, iar pe de altă parte dă o notă proastă unei branşe în care sigur s-ar găsi dornici „fluieraşi” mai tineri, interesaţi în primul rând să-şi facă datoria cât mai bine la conducerea ostilităţilor, tot într-o ascensiune a carierelor lor, decât pentru un simplu barem şi ceva mâncare.

Micile amănunte disfuncţionale din handbalul nostru, fie şi la bazele sale, generează întregul nesatisfăcător, iar în Suedia s-a văzut cam cum aruncăm la poartă.

În fine, referindu-ne strict la Seria C, timişorenii, aliniaţi la Arad cu doar nouă jucători, dintre care Ioan Chipăruş încă trăgând şi după două luni de o entorsă iar Marius Cozma, extrema dreaptă, accidentat la rândul său, au cedat cu 31-24, la pauză 16-11, după ce, în avantaj fiind cu 10-6, n-au marcat măcar un gol vreme de opt minute, din motive incluzând maniera de arbitraj. Iar marele minus pentru lotul timişorean l-a constituit tocmai absenţa unor componenţi deja promovaţi dintre juniorii I ai LPS Banatul, aflaţi în acest weekend pe semicerc la turneul semifinal al Campionatului Naţional, în echipa Liceului, sub îndrumarea profesoarei Cornelia Maria Disici.

„N-am rezistat, deşi am condus la un moment dat, pentru că n-am avut bancă de rezerve şi componenţi pentru unele compartimente, noi marcând doar un gol de pe dreapta”, a explicat Dan Dumitru, antrenor al secund-divizionarei Poli şi rămas pe cont propriu la cârmă, după elevarea lui Uwe Bittenbinder la prim-divizionara polistă, ca şi consilier sportiv.

Dan Dumitru s-a bazat la Arad doar pe portarul Răzvan Vâlceanu, extremele stânga Levente Szentpeteri şi Andrei Olea, interul stânga Cristi Arseni, care a ochit de 5 ori barele, centrul Bogdan Ungureanu, care cu 7 goluri marcate a fost omul forte al oaspetei, Ionuţ Chipăruş, cu 5 goluri, Andrei Vasile Luca, pivotul cu 4 reuşite, şi Adrian Roşca, foarte bun pe faza de apărare şi cu un procentaj de 45% al reuşitelor, autor a 4 goluri.

„Este un obiectiv al nostru să învingem sâmbăta viitoare lidera HCM Făgăraş şi sperăm să fim mai întremaţi ca lot în vederea acelui joc”, a anticipat Dumitru runda viitoare, după eşecul de ieri de la Arad, 31-24 (16-11), similar celui din cel de-al doilea sfert al campaniei, 31-25 (16-13). Etapa era programată astăzi, sâmbătă 30 aprilie, cluburile devansând de comun acord disputa datorită aglomeraţiei competiţionale de astăzi în sala polivalentă arădeană, tot aşa cum şi jocul Unirea Sânnicolau Mare – U Poli Municipal II, altfel programat în etapa de miercuri 27 aprilie, după amintitele 25 de zile de pauză, a fost devansat de părţi miercurea precedentă, în 20 aprilie, când gazdele s-au impus cu 31-23 (17-10).

Cât despre arădeni, aceştia au jucat miercuri după-amiază la Lugoj, cu lanterna roşie CSM, de care au dispus cu 33-24, aliniindu-se apoi peste exact 48 de ore, vineri la ora 17, pentru a-i învinge şi pe alb-violeţii nouă de toţi.

Mai sunt trei runde din această glumă ce pare a deveni liga secundă masculină, în care satelitul polist mai joacă împotriva făgărăşenilor, la Craiova şi cu CSM Lugoj. Cât despre etapa de astăzi, conform www.frh.ro, jocurile U Craiova – Unirea şi HCM Făgăraş – CSM Lugoj figurează cu rezultatul 10-0 în favoarea gazdelor, cu specificaţia neprezentare.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Două jocuri în 48 de ore după 25 de zile de pauză!?

  1. Portar spune:

    Cu DINIASANCA a facut JIMBOLIA egal numai ca cel care a scris scorul era *******

  2. Portar spune:

    Cu DINIASANCA a facut JIMBOLIA egal numai ca cel care a scris scorul era ********

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: