Duble emoții, dar și satisfacție! Unirea Sânnicolau Mare, la două turnee finale naționale în același timp, pe 12-16 iunie

Miercuri, cînd reprezentativa masculină a României va juca penultimul său meci în preliminariile Campionatului European, acasă cu Slovenia, în agenda Federației Române de Handbal mai figurează startul a două turnee finale din întrecerile naționale juvenile, și anume la junioare II, în București, respectiv la juniori III, la Bacău, CS Unirea Sânnicolau Mare obținînd calificarea în ambele, ca unice performanțe stagionale de acest gen pe semicercul Timișoarei și Timișului.

Înainte de a prezenta programul meciurilor, ca o remarcă în aceste două cazuri, clubul timișean se va regăsi din handbalul din interiorul curburii arcului carpatic doar în compania a două formații din Baia Mare și a uneia din Reșița la junioare respectiv a cîte unuia din Baia Mare și Cluj-Napoca la băieți.

Competițiile se vor derula în perioada 12-16 iunie, și vor avea același sistem de desfășurare, cele 8 echipe calificate la turneul final fiind repartizate în două serii a cîte 4 echipe și doar primele două clasate în serii, intrate în ”careurile de ași”, se vor duela pentru pozițiile de pe podium duminica viitoare.

La junioare II, elevele lui Cristian Bălăoi, portar al second-divizionarei CS Unirea Sânnicolau Mare, vor da în grupă de Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, LPS Roman și CSS 2 Baia Mare, adică pepiniere din orașe cu cluburi de prim-divizionare de senioare, în vreme ce în Seria a II-a vor juca LPS Brăila, ACS Școala 181 SPP București, CS Marta Baia Mare și bănățeanca Universitatea Reșița.

Primele două clasate după meciurile din grupă, ce vor avea loc de miercuri pînă vineri, vor juca sîmbătă ”în cruciș” pentru un loc în finala de duminică.

Dacă junioarele Unirii vor evolua în sala Lucian Grigorescu din București, într-o întrecere în organizarea ACS Școala 181 SSP, în schimb, după același tipic, juniorii III sânmiclăușeni, din generațiile 1998-1999, vor evolua la Bacău, unde, într-o grupă se regăsesc LPS Suceava, LPS Vaslui, Academia Minaur Baia Mare și HC Argeș Pitești, iar în Seria a II-a, CSȘ Galați, CSM Bacău 2010, Unirea Sânnicolau Mare și CS Universitatea Transilvania Cluj.

Care vor fi clasările finaliștilor timișeni, rămîne de văzut, dar cert este că pătrunderea pînă între cele mai bune 8 formații din țară la două categorii distincte de vîrstă este o reușită mai mult decît meritorie, mai ales în restriștea de dată recentă de pe semicercul local.

Dar iată programul din grupe pentru cele două garnituri juvenile ale Unirii, ambele intrînd în focuri miercuri după prînz:

(juniori III)

Etapa I (miercuri 12 iunie):

CSS GALATI – CS UNIV. TRANS. CLUJ, CSM BACĂU 2010 – UNIREA SÂNNICOLAU MARE (ora 17,30);

Etapa II (joi):

CS UNIV. TRANS. CLUJ – UNIREA SÂNNICOLAU MARE ( ora 16), CSS GALATI – CSM BACĂU

Etapa III (vineri):

CSM BACĂU 2010 – CS UNIV. TRANS. CLUJ, UNIREA SÂNNICOLAU MARE – CSS GALAȚI (ora 17,30).

+

(junioare II)

Etapa I-a (miercuri 12 iunie):

GR ȘC ENERGETIC RM. VÂLCEA – CSS 2 BAIA MARE, LPS ROMAN – UNIREA SÂNNICOLAU MARE (ora 13,00);

Etapa a II-a (miercuri 13 iunie):

CSS 2 BAIA MARE – UNIREA SÂNNICOLAU MARE, GR ȘC ENERGETIC RM. VÂLCEA – LPS ROMAN;

Etapa a III-a (joi 14 iunie):

LPS ROMAN – CSŞ 2 BAIA MARE, UNIREA SÂNNICOLAU MARE – GR. ŞC. ENERGETIC RM. VÂLCEA.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: