SCM Poli, dublu 28-20 cu CSM Făgăraș, în amicale la Buziaș

SCM Politehnica Timișoara a susținut primele două meciuri de verificare din această vară. Alb-violeții au întâlnit pe CSM Făgăraș la Buziaș pentru că se lucrează la parchetul sălii Constantin Jude. Gazdele conduceau cu 14-9 la pauza primei partide, în timp ce la jumătatea meciului doi scorul era 15-11. Filip Marjanovic, în primul, respectiv Milos Orbovic, în al doilea, au fost cei mai buni marcatori. Pero Milosevic a fost mulțumit de felul cum s-au comportat elevii săi de la reunirea din 20 iulie, în ciuda greșelilor de la aceste partide. Muntenegreanul are așteptări mai mari de la portari.

După opt zile de la reunire, elevii lui Pero Milosevic au disputat primul amical al verii. Acesta a avut loc la sala din Buziaș, locul de pregătire ales de alb-violeți cât timp durează lucrările de la parchetul sălii Constantin Jude. CSM Făgăraș a fost adversarul ales pentru această dublă. Prima partidă s-a jucat vineri seara și gazdele s-au impus cu 28-20 după ce la pauză conduceau cu 14-9. Golgheterul din sezonul trecut, Filip Marjanovic, a fost cel mai bun marcator al partidei cu 5 goluri. Nou-venitul Flavius Cîmpan a contribuit cu 4 goluri de pe extrema cealaltă, iar Neamțu a înscris tot de 4 ori. Fenici și Lasica au marcat câte 3 goluri, la fel ca și noul inter alb-violet, Krsto Milosevic. Celălalt Milosevic din teren, Vuk, au reușit 2 goluri. Și ceilalți trei jucători transferați în această vară și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Alin Șania a înscris de două ori, iar Milos Orbovic și Didi Hrimiuc au înscris câte un gol. Daskaloski a jucat în prima repriză, iar Savic în a doua, ambii cu câte 6 intervenții. La CSM Făgăraș, Filip și Constantinescu au fost cei mai buni marcatori cu câte 3 reușite. Pentru oaspeți au jucat și doi foști alb-violeți: Leordean (2 goluri) și Ilie Vaidasigan (1 gol), plecat în această vară de pe Bega după împrumutul de la Reșița.

Orbovic a fost golgheterul celei de-a doua partide. Sursa foto: facebook.com/scmpolitehnica

Sâmbătă dimineață s-a disputat al doilea meci de verificare dintre cele două formații. Scorul a fost același, 28-20, după 15-11 la pauză. În al doilea meci au intrat și Vîlceanu și Uruianu. La prima partidă portarul a fost pe foaie, dar n-a intrat, în timp ce Uruianu a stat în tribună din motive medicale. Singurul polist care nu a evoluat deloc în această dublă a fost Santeiu, cu dureri la spate. Milos Orbovic a fost golgheterul partidei secunde cu 7 goluri, urmat de Marjanovic cu 5 reușite. Pentru Poli au mai înscris: Cîmpan 3 goluri, K. Milosevic 3, Lasica 2, Hrimiuc 2, Fenici 2, V. Milosevic 1, Neamțu 1, Ștefan 1 și Șania 1 gol. Pentru CSM Făgăraș s-au remarcat Constantinescu și Filip cu câte 4 goluri, urmați de Leordean și Frățilă cu 3.

Antrenorul Pero Milosevic a fost mulțumit de cum s-au mișcat elevii săi la primele meciuri din această perioadă de pregătire. „Sunt foarte mulțumit de cum răspund și cum lucrează jucătorii. Au fost 8 zile intense de pregătire, din momentul reunirii și până acum am făcut 13 antrenamente puternice și un amical. E foarte bine pentru un grup de jucători care nu a mai fost împreună. Ne-am exprimat bine și în apărare și în atac, chiar dacă au fost greșeli. În apărare, Șania și Orbovic au jucat prima dată cu Vuk Milosevic sau cu Cristi Fenici în tripleta din centrul defensivei. Avem nevoie de mult timp și multă muncă. Dar, per ansamblu, avem mai multe opțiuni de joc, pentru că a venit Cîmpan pe extrema dreapta (arată bine și în atac și în apărare) și creează o concurență pentru Lasica. Dincolo, pe stânga, Marjanovic și Neamțu se completează bine. În inter stânga îi avem pe Șania și Krsto Milosevic, apoi Vuk Milosevic și Cristi Fenici sunt de meserie coordonatori dar îi pot folosi unde doresc și unde am nevoie. Pe poziția de pivot, Didi Hrimiuc se mișcă bine, e un pic obosit pentru că nu era obișnuit cu o astfel de intensitate de lucru. La fel se întâmplă și la Milos Orbovic, care a trebuit să și piardă câteva kilograme”, a declarat Pero Milosevic pentru site-ul oficial al clubului.

Muntenegreanul așteaptă mai multe de la portari. „Un aspect la care mai trebuie să lucrăm este postul de portar. Au perioade oscilante, sunt valoroși dar e nepermis ca în unele faze să primească goluri din joc pasiv al adversarilor, de la mare distanță sau de pe extreme din unghi foarte mic. Sunt sigur că anul acesta nu se va mai întâmpla ca sezonul trecut; Savic e la un nivel bun, dar aștept mai mult de la Daskaloski în acest an”, a concluzionat Milosevic.

Timișorenii vor avea o nouă dublă amicală la finalul săptămânii următoare, pe 4 și 5 august vor înâlni Minaur la Baia Mare. La finalul următoarei săptămâni vor avea alte două amicale, cu formații din Serbia, iar pe 18 și 19 august alb-violeții vor juca o dublă la Novi Sad cu Vojvodina. Pe 25 și 26 august este programată Cupa Politehnica. SCM Poli începe campionatul pe 3 septembrie, în deplasare la Dunărea Călărași.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: