Duel timișean de podium la început de retur și 2016: Unirea – LPS Banatul 18-20

Peste două luni și jumătate, foarte mult, a durat pauza între tur și retur în Seria G a Campionatului Național FRH de handbal feminin pentru juniori II, dar partea a doua a sezonului regular a început în cele din urmă în weekend, odată cu celelalte 7 grupe la nivel național la categoria 1999-2000 pe semicercul fetelor, iar runda a VI-a a adus în Timiș un duel județean, la Sânnicolau Mare, între gazda CS Unirea și LPS Banatul. Adjudecat, ca și în toamnă, de timișorence.

A reînceput așadar sezonul și pentru junioarele II, iar sportivele de pe Aranca, situate pe locul 3 în seria vestică de cinci echipe, în care CS Peciu Nou n-a mai concurat în cele din urmă, s-au înclinat cu 18-20 (6-11) în fața elevelor Floricăi Gallovits, care au condus în marea majoritate a timpului de joc, CS Unirea egalând totuși spre final, 17-17, fără a răsturna însă soarta întâlnirii din Sala ”Ioan Morar”.

Cu un lot majoritar din generația 1999, exceptând 4 junioare născute în anul 2000, LPS Banatul a repetat și la Sânnicolau Mare victoria din meciul tur, repurtată pe 12 septembrie în Sala ”Banu Sport” cu 33-27 (13-13). Junioarele Unirii, antrenate de Raul Ciolpan și reprezentând generația 2000 dar și 2001 respectiv 2002, n-au bisat în schimb succesul cu care puneau punct stagiunii de toamnă pe 7 noiembrie, 30-23 acasă cu ACS Victoria Nădlac, rămânând în urma ”Banatului”, urcată momentan prima în ierarhie, și a grupării cu punctaj maxim LPS Sebeș, care va începe returul miercuri, la CSȘ Hunedoara.

La gazde, Ciolpan a început jocul cu șaptele Rocar – Niță, Gabriela Balogh, Asaftei, Eremici (Roosz-Suba pe atac), Moldovan și Lupan, autoare ale golurilor Unirii fiind Eremici și Asaftei – fiecare cu câte 5 reușite, Lupan, Roosz-Suba și Mihaela Balogh – câte două fiecare, Gabriela Balogh și Moldovan – câte un gol.

Ana-Maria Boștină, nouarul Anda Mitan și Anda Stîncescu au fost principalele marcatoare ale învingătoarelor de pe Bega, cu 6, 5 respectiv 4 goluri, pentru LPS Banatul mai înscriind și Diana Ailoaiei – două goluri respectiv Bianca Creștin și Maria Bobu – câte un gol. La vizitatoare au mai jucat în acest meci al etapei a VI-a în Seria G și Agnes Collodo și Oana Ianculescu, din efectiv mai făcând parte Ramona Cărăbaș, Ana Maria Istrate, Daiana Rus, Andreea Iatan și Francesca Borbely, cu mențiunea că ultimele două sunt junioare de ”talie dublă”, pe când Ailoaiei, Stîncescu și Ianculescu se înscriu și ele la capitolul talie.

LPS Banatul va sta etapa viitoare, în care, sâmbătă, CS Unirea va juca tot pe teren propriu, cu CSȘ Hunedoara, de care trecea în deplasare în partida tur, iar peste două săptămâni va avea loc derby-ul primelor două clasate, LPS Sebeș primind în Alba vizita timișorencelor, pe care le învingeau în toamnă în ”Banu Sport” cu 21-19, la pauză 9-9.

Așadar mai 4 runde din returul Seriei G a junioarelor II, până în 20 februarie, după care cele 5 echipe se vor mai întrece în alte două turnee echivalând ca apariții, în total, cu încă un tur de campionat. Ulterior, faza semifinală, la nivel național.

Conform noilor prevederi la unele categorii juvenile, 4 dintre formațiile seriei, mai puțin ACS Victoria Nădlac, s-au ales pe parcurs în acest campionat cu puncte bonus pentru respectarea criteriilor de talie.

În weekend se anunță a fi un program și mai încărcat pentru garniturile juvenile din handbalul timișean, cu etape la toate categoriile de vârstă din întrecerile sub egida FRH, la juniori 1-3.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: