După 5 zile de jocuri, LPS Banatul Timişoara, juniori I, calificată în faza următoare a turneelor semifinale

Pas înainte, din aproape în aproape, pentru juniorii mari de la LPS Banatul Timişoara, care, deşi au obţinut doar locul 4 din 6 echipe, cu două victorii din 5 jocuri, s-au calificat practic încă de ieri din faza I în cea secundă a turneelor semifinale ale Campionatului Naţional, la capătul unei întreceri de 5 zile în sala „Lascăr Pană” din Baia Mare.

Juniorul I Claudiu Şimicu, principal marcator în fiecare din cele 5 jocuri ale LPS Banatul Timişoara în turneul semifinal I de la Baia Mare

Mult mai dificil va fi în faza următoare, ce va avea loc în 19-21 aprilie într-o locaţie ce urmează a fi stabilită, şi la finele căreia se vor califica în turneul final naţional doar primele două clasate din 4 formaţii în grupă, dar pînă una alta LPS Banatul se regăseşte astăzi între cele mai bune 16 garnituri din ţară. Iar dacă veştile de la Turda se adeveresc, reuşita timişorenilor e cu atît mai meritorie, în turneul din judeţul Cluj informaţiile parvenite avînd de-a face cu eliminarea fostelor adversare din zonă ale „liceenilor”, Liceul Teoretic Traian Vuia Reşiţa şi CSŞ Sibiu, clasate pe ultimele două locuri.

Aseară, într-un meci decisiv, de care pe care, cu CSŞ Dinamo Braşov, timişorenii au muncit din răsputeri pentru victorie şi calificare, după cum le-a caracterizat evoluţia profesorul Luciean Vasilache, antrenor al handbaliştilor, şi au cîştigat cu 34-31 (16-15), Claudiu Şimicu fiind din nou golgeterul echipei, ca inter stînga.

Pe lîngă Şimicu, Năstăsie a evoluat bine atît ieri cît şi azi-dimineaţă, într-o notă general bună prezentîndu-se şi cei 2 recruţi ai Centrului Naţional Olimpic de Excelenţă Marian Cozma Sighişoara, şi anume Beşliu şi portarul Măruşcă.

Din păcate, Mînzatu, aflat printre jucătorii de primă linie ai echipei, se află deja cu genunchiul în ghips, la piciorul de bătaie, suferind ieri o entorsă, în jocul cu Braşovul.

Astăzi, deja cu calificarea în buzunar şi stoarsă după jocul de aseară, LPS Banatul a pierdut la 12 goluri diferenţă duelul etapei a cincea, cu gazda turneului, CS Marta Baia Mare, de care era condusă deja la pauză cu 13-20. De remarcat că timişorenii încheiau aseară partida cu braşovenii la ora 19,30 şi erau nevoiţi să ia din nou startul în această dimineaţă la 9, timpul de recuperare fiind complet insuficient.

Gazda Extrem şi CSŞ Făgăraş s-au calificat detaşat, urmate de CS Marta Baia Mare şi LPS Banatul, în vreme ce cei din Alba Iulia şi Braşov s-au întors acasă eliminaţi.

Turneul II semifinal va avea loc în perioada 19-21 aprilie, în formatul competiţional a patru grupe a cîte 4 echipe, cu primele două clasate urmînd a accede în turneul final.

Pînă la semifinalul II, LPS Banatul mai are în program şi participările la fazele locale şi zonale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la Timişoara respectiv Alba Iulia, dar, după cum bine a punctat profesorul Vasilache, s-ar preta ca juniori mai mici să onoreze cu participarea, juniorii I fiind aproape de absolvire şi cu şansa de a accede luna viitoare în finalele Campionatului Naţional al Federaţiei Române de Handbal, ca o ultimă experienţă înaintea pasului spre tineret-seniorat.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: