După euro-regionalul la juniori 4, Sânnicolau Mare ține și turneul semifinal I la juniori 3

Cele zece partide ale turneului euroregional de juniori 4 al băieților derulat zilele trecute la Sânnicolau Mare sub egida AJH Timiș în decurs de două zile au inaugurat o serie de reuniuni handbalistice dintr-o nouă fază a competițiilor din sezonul în curs, atât pe plan juvenil cât și la nivel județean.

Se umpleau tribunele la CS Unirea Sânnicolau Mare - HCM Făgăraş, în etapa a XV-a a Diviziei A Seria B, grupă vestică a ligii secunde: miercuri 20 martie 2013, în sala Ioan Morar

Sala ”Ioan Morar” din orașul de pe Aranca a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute turneul zonei vestice a juniorilor 4, pentru sortarea reprezentantelor calificate din această regiune în faza semifinală națională, în care exponentele Banatului își vor măsura forțele cu formații calificate din alte zone geografice.

LPS Banatul Timișoara, cu Cornelia Maria Craiu antrenoare, a câștigat toate cele 4 meciuri avute sâmbătă și duminică la Sânnicolau Mare, mergând mai departe de pe primul loc, însoțită în faza semifinală, în ordinea ierarhică, de juniorii reșițeni de la HC Adrian Petrea, echipa Școlii Generale numărul 7 din Calea Lipovei și gazda CS Unirea Sânnicolau Mare, în vreme ce Rapid Săcălaz, oferind golgheterul celor două zile, a încheiat turneul pe ultimul loc, fără a se califica în această întrecere a celor de 2004-2005 și mai mici.

Așadar 3 echipe calificate din handbalul juvenil timișean și una din Caraș-Severin, la capătul celor 6 meciuri de sâmbătă și alte 4 duminică. LPS Banatul a învins pe Aranca prin juniorii de 2004 Adrian Cotuna, Vlad Loghin, David Mihăilă, Filip Peia, Darius Petrescu, Cristian Prodaniuc, Cristian Gabără, Dinu Popescu, Roberto Voinescu și Ion Tudor, respectiv juniorii din generația 2005 Rareș Roșie, Andrei Miroiu, Carol Killian, Antonio Andreaș și Daniel Banu plus mezinul Sasha Disici, de 2006. Totodată, cel mai bun portar și jucător al turneului, cu o bună contribuție în duelul la vârf cu reșițenii, a fost din tabăra ”Banatului”.

Sala ”Ioan Morar” din Sânnicolau Mare va găzdui în curând și un turneu semifinal la nivel național tot în handbalul juvenil masculin, dar la o categorie superioară de vârstă, cea a juniorilor 3, programat în 31 martie – 2 aprilie cu participarea a patru cluburi.

CS Dinamo Brașov va descinde în cel mai vestic oraș al țării în calitate de lider învingător în Seria F, cu bilanțul 18 16 0 2, în vreme ce CSȘ Craiova a încheiat a doua tot  după 18 runde în Seria E a primei faze din competiția juniorilor 3, pe zone, iar LPS Bistrița a patra în Seria H, cu zece succese și 8 eșecuri, după Academia Minaur, Potaissa Turda și Extrem Baia Mare. Careul semifinal din Timiș al categoriei 2002-2003 va fi completat de gazda CS Unirea Sânnicolau Mare, a treia cu bilanțul 18 10 1 7 în seria vestică, după CS HC Adrian Petrea și CSȘ Hunedoara I, în schimb înaintea celor din Oradea și a colegilor din județ, de la LPS Banatul, CSȘ Lugoj și Școala Generală 7 Timișoara, pe pozițiile 5-7 la încheierea etapelor din grupă.

Prima fază semifinală din întrecerea federală a băieților juniori 3 urmează turneelor semifinale la juniori 1, demarate ieri în 4 localități din țară, cu meciuri zilnice până duminică, pentru alegerea celor 8 finaliste la cea mai mare categorie juvenilă de vârstă, 1998-1999.

Tot la încheierea săptămânii viitoare și tot în județul Timiș, în perioada 31 martie – 2 aprilie, la Giarmata și Dumbrăvița va avea loc turneul euroregional al junioarelor 4, reunind grupări ce reprezintă județe limitrofe, din orașele Petroșani, Vulcan, Hunedoara, dar și Reșița, Bocșa și Băile Herculane, precum și cele 4 calificate din întrecerea pe turnee a AJH Timiș, și anume Leu Giarmata, HC Jimbolia, CS Cîtu și LPS Banatul. Se speră în alinierea la start a tuturor vizitatoarelor din alte județe, după ce întrecerea similară a băieților juniori 4, de la Sânnicolau Mare, a consemnat o neprezentare, din handbalul hunedorean.

Până atunci însă, tot în organizarea AJH Timiș va avea loc duminică întâia etapă a turneului ”Cupei de Iarnă”, dintre cele două programate în sezonul în curs, ca o completare între tur și retur la Campionatul Județean Timiș de handbal masculin pentru seniori. Lugoj va găzdui această primă reuniune în grupa de dimineață, cu localnicii de la CSM, Unirea Sânnicolau Mare și Voința Biled, iar de la ora 14 la Periam, în triunghiularul cu HC Giroc, Phoenix Buziaș și gazda Avântul. Ulterior, în etapa a II-a, un turneu la Sânnicolau Mare, pentru stabilirea clasamentului.

Totodată, sâmbătă 25 martie va avea loc la Dumbrăvița și turneul de minihandbal al băieților juniori 5, tot în organizarea AJH Timiș.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: