Echipa celui mai vestic oraș al României, eliminată în nord-estul țării din Cupa României și de ex-poliști, după o călătorie de peste 21 de ore

Mai sunt 59 de zile până în pragul anului 2020 și doar opt până la noi alegeri prezidențiale în România în care se vorbește obsedant de mult despre infrastructura de transport dar nu se face mai nimic, aspect constatat zilele acestea pe propria piele de o formație sportivă din cel mai vestic oraș al țării, căreia i-a luat aproape o zi să efectueze deplasarea în nord-estul țării, și aproape încă una la întoarcerea spre Banat, eliminată din faza inaugurală a noii ediții a Cupei României. Cu ex-poliști în componență, gazda CS Magnum Botoșani s-a calificat la matineu din 16-imile de finală, 34-29 (17-13) cu CS Unirea Sânnicolau Mare, într-un alt joc deja disputat în aceeași fază CSU Politehnica Timișoara cedând acasă cu 12-46 (6-24) prim-divizionarei CS HC Buzău 2012.  

Weekend de Cupa României pe semicercul băieților, la debutul unei noi ediții în competiția câștigată în sezonul trecut de SCM Politehnica Timișoara. Iar uvertura 16-imilor de finală s-a desfășurat în Sala Sporturilor ”Elisabeta Lipă” din Botoșani, într-un duel eliminatoriu astăzi la matineu al secund-divizionarelor din seria estică respectiv vestică. Pentru a descinde la fața locului, cei de pe Aranca au călătorit începând de joi după-amiază de la ora 17.20, din Timișoara, sosind la destinație vineri la ora 14:30, și revenirea în Banat fiind efectuată tot pe calea ferată, cu sosirea duminică la 9:30. 

Eliminare însă din cursă pentru elevii lui Joszef Roosz-Suba, în fața unei formații gazdă destul de solidă, în componență cu unii foști prim-divizionari, chiar și în alb-violetul Politehnicii Timișoara, de exemplu veteranul de pe extremă Ciubotariu înscriind de două ori pentru CS Magnum iar Adomnicăi 6 goluri, cu cap de listă pe convocatorul amfitrionilor Bidașcă și Lăzărucă – autori a câte 8 goluri, inclusiv pe contraatac, urmați și de Ciobanu, autor a 4 goluri, Șoldănescu 3, Lazoriac două și Stoian unul. 

Golgheter al întâlnirii a fost Drăgănescu, cu 11 goluri marcate pentru cei din Sânnicolau Mare, urmat la acest capitol din tabăra învinșilor de Ralph Roosz-Suba cu 6 reușite, Sonohat cu 4, Morar și Gabor cu câte 3, respectiv Pascari cu două goluri. 

Circa 200 de spectatori au asistat la acest duel eliminatoriu est-vest în Cupa României, un rar ”schimb de experiență” între componente ale Seriei A și Seriei D din eșalonul secund al handbalului masculin românesc, antrenorul bănățenilor estimând ca raport valoric al oponentelor prin prisma prestațiilor de astăzi că se situează aproximativ ”pe același calapod, însă nu pot să cred că gazdele noastre de astăzi ar putea avea vreo șansă reală la barajul de promovare în Ligă din primăvară. Aș spune, din contră, că la Sânnicolau Mare i-am fi depășit, având și publicul în spate…”

”A fost un meci bun făcut de băieții mei, mai ales în repriza a doua, când am revenit și am egalat, 24-24, 25-25, 26-26, am mers cap la cap. N-am profitat însă noi de o eliminare a gazdelor, iar apoi am apoi noi două eliminări la zece secunde una de alta, la Beker și Sonohat, ei profitând în schimb. Pot spune că dacă în minutul 49 treceam peste ei, am fi avut meciul în mână, dar am ratat două atacuri succesive la egalitate de scor, unul pe pivot, unul, ratat de Marius de pe 6 metri, pe când ei au profitat de eliminările noastre și s-au desprins la 2-3 goluri. Atunci s-a cam decis meciul… În partea a doua am fost chiar nesperat peste ei din toate punctele de vedere, dar după minutul 53 s-au desprins. Cei 3, Adomnicăi, Șoldănescu și Ciubotariu, și-au spus cuvântul la câștigarea meciului; mai aveau și jucători mai tineri, de exemplu de 1996, precum ai noștri, dar care nu neapărat au excelat cu ceva. În prima repriză am condus până în minutul 10, dar mai apoi ei, și tot acolo am fost, la egalitate sau una-două goluri avans pentru Botoșani. Însă la sfârșit, așa cum se întâmplă de obicei la noi, un pic picăm, am luat și un gol din 9 metri, și era 17-13 la pauză. Partea a doua a fost mai bună, dar nu până la capăt”, a mai spus antrenorul timișenilor.

Roosz-Suba a început partida cu Hegedus – Drăgănescu, Ralph Roosz-Suba, Morar, Sonohat, Pascari, Gabor (Beker), pe parcurs mai jucând și Vișan, Puie, Izvineanțu și Cleja, în vreme ce portarul de rezervă Kurucz nu a evoluat.

Un arbitraj foarte bun, corect, prestat de perechea nemțeană Murariu – Tăbăcariu.

Codașa seriei vestice în liga secundă, CS Universitar Politehnica, a fost eliminată de o manieră copleșitoare la Timișoara, 12-46 (6-24) de prim-divizionara CS HC Buzău 2012, gazdă a celor de la SCM Politehnica marți 12 noiembrie în etapa a X-a din Liga Zimbrilor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: