Fără cantonament şi în iarnă, fără achiziţii şi fără “Turneul Banatul” dar cu un prim amical, vineri, cu Oroshaza, şi cu nădejdi: “Moşul darnic să suplimenteze bugetul şi să reuşim achiziţii de valoare”

În absenţa lui Irakli Chikovani, implicat în aceste zile cu selecţionata Georgiei în Grupa 1 preliminară a calificărilor pentru Campionatul Mondial de peste 12 luni, şi fără extrema dreaptă Stelian Irimiaş, în cîrje după intervenţia chirurgicală la ligamente, handbaliştii alb-violeţi au susţinut în această dimineaţă, la ora 10, testele de rezistenţă la efort, dublate după-amiază de cele de viteză, ca o reîncepere a antrenamentelor în vederea primului joc oficial, de peste nici 3 săptămâni, la Steaua, dar actuala iarnă se arată săracă în evenimente notabile pentru AS CH Politehnica Timişoara.

În primul rând, comparativ cu primele zile din an ale unor sezoane precedente, prim-divizionara de handbal masculin a sărit de această dată peste pregătirea centralizată de iarnă, derulată de regulă la Băile Herculane sau în Ungaria, reunindu-se în schimb pe 6 ianuarie în perspectiva unui prim meci de campionat anunţat în jurul datei de 26 ianuarie, această omisiune adăugându-se cantonamentului neefectuat în vară, când deplasarea pe tărâm maghiar a fost stopată cu titlu de amânare pe ultima sută de metri.

Rămâne de văzut dacă ratarea a două perioade de pregătire centralizată va influenţa negativ potenţialul lotului la ora disputelor dinspre finele stagiunii, din cadrul grupelor valorice, cel mai probabil play-out, dar s-ar putea specula că încheierea cu 6 înfrângeri a stagiunii de toamnă ar fi putut avea pe undeva de-a face şi cu renunţarea la cantonamentul de vară.

În consecinţă, lotul s-a reunit la sala de forţă a căminului UPT de la terenul “Ştiinţa”, unde jucătorii s-au prezentat “în limita normalului, fiind sportivi profesionişti, atenţi pentru a fi în parametrii optimi de performanţă”, după cum a menţionat Constantin Ştefan, manager sportiv al prim-divizionarei. “Au avut două săptămâni de pauză, dar activă, iar astăzi am apelat la teste de rezistenţă, după-amiază de viteză, pentru a observa exact cum stăm. Avem o perioadă destul de scurtă până la reluarea campionatului, pe care sperăm să îl abordăm la forma optimă. Pauza a priit fiecăruia pentru că ne aşteaptă un sezon lung, şi cu jocuri în play-off sau play-out plus cu cele de clasificare în ierarhia finală, şi trebuie să fim pregătiţi”, după cum a adăugat Ştefan, care a început prin a adresa iubitorilor handbalului timişorean tradiţionalele urări de an nou.

Apropo de timpul relativ scurt, comparativ cu iarna trecută, când alb-violeţii găzduiau în 25 şi 26 ianuarie tradiţionala întrecere amicală “Turneul Banatul”, câştigând cu Pandurii şi cedând Partizanului cu o săptămână înaintea reluării ostilităţilor în Liga Naţională, cu o victorie acasă cu CSM Bucureşti, de această dată AS CH Politehnica nu va mai organiza o competiţie internaţională dar va simula la Târgu Jiu condiţiile de deplasare din prima întâlnire oficială a anului, din etapa a 14-a, urmând a juca pe 16 şi 17 ianuarie cu localnica Energia Lignitul Pandurii respectiv Potaissa Turda, neînvinsă în toamnă.

Până atunci, “Poli” va găzdui vineri la ora 17 un joc de verificare deschis publicului, contra maghiarilor de la Oroshaza, cu revanşa programată sâmbătă la ora 13, iar în săptămâna dinaintea deplasării la Steaua îşi va mai intra în mână şi contra secund-divizionarei CSM Oradea.

Întrebat ce speranţe nutreşte de la 2014, Constantin Ştefan a enumerate după cum urmează, “să nu avem accidentări, să încercăm să ducem la bun sfârşit sezonul competiţional din acest an, să nu ne abatem de la proiectul enunţat în vară iar Moşul darnic să suplimenteze bugetul şi să reuşim achiziţii de valoare”.

Capitol la care Politehnica n-a mai plusat în iarnă, Ştefan explicând că “practic au fost doar 10 zile, timpul a fost foarte scurt pentru a transfera jucători de valoare liberi de contract, motiv pentru care nu am putut să facem nici o achiziţie”.

Alb-violeţii vor ataca aşadar cele 9 runde rămase din retur, începând cu deplasarea la Steaua şi jocul din etapa intermediară cu sucevenii, acasă, în componenţa din toamnă, minus extrema Irimiaş, indisponibil mai multe luni, Chikovani urmând a se realipi colectivului după încheierea, sâmbătă, a parcursului Georgiei în preliminariile europene ale Mondialului din ianuarie 2015 din Qatar.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: