Fără Fenici, Poli se înclină în fortăreața Turda: 27-24, cel mai mare deficit violet din tur. Urmează Odorheiul net desprins de CSM București și tragerea la sorți

Deplasarea la Turda constituie una dintre cele mai grele pietre de încercare pentru alb-violeți, care prin tradiție n-au izbutit să iasă zâmbitori în acești ani din sala ”Gheorghe Barițiu”, cu fericita excepție din primăvara lui 2016, atunci cu ”bronzul” național la purtător, iar când o confruntare pe teritoriul Potaissei e abordată și fără căpitan, provocarea este cu atât mai mare. Poliștii i-au făcut față sâmbătă seară, însă doar până spre final, când galben-albaștrii lui Horațiu Gal s-au redesprins la 3 goluri și s-au culcat în fruntea Ligii Zimbrilor, măcar până diseară, când la Chiajna se duce duelul de podium CSA Steaua – Dinamo.

A fost o sâmbătă în care ambele formații ale secției de handbal din gruparea SCM au evoluat în Ardeal, secund clasatele nou înființate în Divizia A – Seria B pe semicercul feminin impunându-se cu 27-38 (11-19) la Târgu Mureș în fața junioarelor de pe locul 9 în întrecerea vestică, ACS Olimpic, iar ”violeții” poliști pe terenul nimeni alteia decât finalista ultimei ediții a Cupei Challenge, în fața căreia au cedat cu 27-24, la pauză 13-12. În întrecerea secund divizionară a fetelor s-a punctat etapa a noua din 13 ale turului, programând tot de la ora 11 și un meci în Timișoara, pierdut de CSU de Vest cu 32-35 (16-14) cu a treia clasată Național Râmnicu Vâlcea, ajunsă astfel la al treilea succes consecutiv în deplasare după ce prima ieșire o pierdea pe Bega cu 35-28 la SCM, iar în elita masculină Liga Zimbrilor este în curs până astăzi runda a zecea, derulată pe parcursul a 4 zile.

SCM Politehnica a revenit așadar sâmbătă de la ora 18 la Turda pentru întâia confruntare cu Potaissa de la jocul decisiv derulat în primăvară în sferturile play-off-ului ediției trecute tot în ”Gheorghe Barițiu”, iar tot ardelenii au avut câștig de cauză, atunci după un final pe muchie de cuțit și cu cântec, de astă dată printr-o redesprindere în ultimele zece minute, după o încleștare echilibrată, tipică, de mare luptă.

Ceva mai puțin testată în precedentele două-trei partide acasă, în care și-a arătat forța, după ce începea campionatul prin două grele partide la rând pe teren propriu dintre care prima surprinzător cedată, 21-22 cu Steaua și 34-28 după 9-1 la start cu HC Odorhei, iar ulterior 27-23 cu CS Minaur, 33-20 cu HC Vaslui și 33-28 Suceava, Potaissa s-a văzut inițial prinsă pe picior greșit de apărarea agresivă a elevilor lui Pero Milosevic, trecuți în avantaj cu două goluri diferență.

Fără Cristian Fenici, SCM Politehnica s-a menținut în față în primele două treimi ale reprizei I, fiind însă egalată la șapte, după care s-a mers cap la cap în ultimele zece minute ale primei părți, încheiată cu un minim avantaj de turdeni: 13-12.

Un gol despărțea oponentele la mijlocul întâlnirii, așa cum un punct le separa în ierarhie, în prima sa treime, cochetând cu podiumul, și normal pe fondul recentei serii bune a poliștilor, cu victorii acasă precum și o remiză la CSA Steaua și chiar un triumf la Dinamo, în vreme ce Potaissa tocmai se răzbunase pentru pierderea semifinalei din ediția trecută prin a câștiga duminica anterioară în Sala Rapid cu 26-27 (13-14) la vicecampioana CSM București.

Gazdele, la rândul lor fără o piesă cheie, ”tunarul” Pavel, au început mai bine repriza a II-a însă timișorenii nu le-au lăsat să le scape, revenind și egalând la 15-15, după care echilibrul s-a menținut până spre final, când Varo a izbutit să repete intervențiile și de la București, făcând din nou diferența, în acest caz 23-20 în minutul 51.

Cu toate strădaniile lor, ”violeții” n-au mai comprimat handicapul, pierzând astfel pentru a treia oară în acest campionat dar și cel mai detașat, deși doar cu 27-24, după eșecuri pe drumuri la un gol diferență, în runda inaugurală, la Călărași, respectiv cu 23-21 la finalul lui septembrie, la CSM București.

Un rezultat totuși în canoanele celor precedente din sezonul regular la Turda, în returul ediției anterioare consemnându-se un mai detașat 31-25 pentru ardeleni, care, nu trebuie uitat, încheiau după Dinamo și pe 2 parcursul tur-retur al campaniei 2016/7, cu nu mai puțin de 18 puncte avans față de timișoreni, aceștia din urmă ce-i drept întinși și de cele 6 apariții în preliminariile EHF Cup. Potaissa fără doar și poate s-a tot consolidat prin omogenitate, urcând de la an la an în ierarhiile sezonului regular, de pe 8 în 2015 pe 6 în 2016 și 2 în 2017, reușind apoi mereu să pătrundă în semifinale.

Dacă pe turdeni îi așteaptă în următorul meci acasă sosirea campioanei Dinamo iar foarte puțin mai apoi, peste două săptămâni, dubla de debut în noua ediție a Challenge Cup, pe care o abordează ca finaliști la zi prin confruntări la Mitrovica cu gruparea kosovară HK Trepka, contând pentru intrarea în optimile cupei europene, în schimb SCM Politehnica pare a fi nevoită să ia la rând proaspetele învingătoare ale vicecampioanei CSM București.

Astfel, joi de la ora 17:30, în ”Constantin Jude”, în ultima zi a antepenultimei runde a turului, etapa a XI-a, SCM Politehnica va primi vizita celor de la HC Odorhei, triumfători aseară acasă cu 32-23 (17-12) după ce i-au condus pe cei din capitală și cu zece goluri diferență, într-un amarnic come-back al timișoreanului Vlad Caba cu CSM București în sala în care a avut sezoane de succes în acest deceniu, inclusiv pe plan continental. Kovacevic, cu 6 goluri, și Mihalcea, cu 5, s-au numărat printre cei nu mai puțin de 12 marcatori ai gazdelor. Poliștii au rămas astfel la 3 puncte în urma roșu-alb-negrilor lui Dragan Djukic și Marko Sesum, urcați la rândul lor pe podium, la un punct de Potaissa și Dinamo, pe când bănățenii au alunecat pe 6.

O zi mai apoi, vineri va avea loc la FRH tragerea la sorți a optimilor Cupei României, în care se va stabili și programul sferturilor, totul pentru desemnarea ”careului de ași” din Final Four, din 2018, așa încât finalul de an este comprimat, după sosirea celor din Odorheiu Secuiesc poliștii încheind turul cu ieșirea la Făgăraș și primirea lui Minaur pe 3 decembrie, cu completări luna viitoare sub forma optimii Cupei României în 7 decembrie, reînceperea returului pe 10 decembrie acasă cu Dunărea Călărași și deplasarea la Vaslui miercuri 13 decembrie, iar dacă va mai fi cazul, sferturile de finală în întrecerea eliminatorie, pe 16 ale lunii viitoare.

Potaissa s-a impus prin 9 marcatori, Cîntec, Iancu și Savic fiecare cu câte 4 goluri, Adomnicăi, Lazăr, Asoltanei și Arsenic cu câte 3 iar Ignat cu două și Thalmaier cu unul, pe când SCM Politehnica Timișoara a avut 8 marcatori la Turda, în frunte cu, o raritate, interul Krsto Milosevic, cu 5 goluri, Vuk Milosevic și Marjanovic cu câte 4, interii Șania și Orbovic cu câte 3, Cîmpan și Hrimiuc cu câte două iar Lasica cu unul.

Ultimele rezultate în primele două ligi, clasamentele și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Reintră pe teren și CSU Politehnica Timișoara, astăzi de la ora 14, cu ocazia etapei a opta în grupa vestică a eșalonului 2, Divizia A – Seria B, contra vecinei de clasament de pe 4, HC Sibiu, acesta fiind primul meci al violeților din 19 octombrie încoace.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: