Federația Română de Handbal, măsluire negru pe alb a măsurătorilor până la capăt și până în pânzele albe. Cu Gațu sau Dedu, aceeași Mărie cu altă pălărie

Post scriptum la neverosimilele demersuri de săptămâna trecută de la Reșița, în Seria a IV-a a primei faze a turneelor semifinale în cadrul Campionatului Național FRH de juniori 1, în cadrul căreia, în aceeași zi, doi portari care, conform măsurătorilor de la ședința tehnică a întrecerii, nu îndeplineau cerințele de talie stipulate de regulamentul federal, creșteau pe ascuns de la o oră la alta cât să fie ”scoși” la o remăsurare ilegitimă, ticluită pe ascuns, portalul oficial al Federației Române de Handbal se face că plouă.

În sensul că atât Marius Băniță cât și Dan Gabriel Vasile, portarii generației 1997 de la Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița și LPS Bistrița, adversari ai timișorenilor de la LPS Banatul în turneul din Caraș Severin, figurează în tabelele publicate de FRH deja pentru faza următoare a competiției, turneele semifinale cu numărul 2, din 11-13 aprilie, ca având, conform înregistrării de la prima fază semifinală, în cazul nostru, de la Reșița, înălțimea de 1,90 metri, deși la ora ședinței tehnice oficiale de miercurea trecută, din capitala Carașului, se consemna conform măsurătorilor înălțimea de 1,88, rotunjită apoi la o nouă remăsurare la 1,89 în cazul reșițeanului, negru pe alb în raport.

De prisos de spus că doar la respectivele măsurări, de 1,88 și 1,89, au asistat, conform protocolului, reprezentanții tuturor celor 6 cluburi de la turneu precum și arbitrii, ceea ce nu s-a mai întâmplat și la remăsurarea incognito, de 1,90, pusă în grabă pe roate de observatorul delegat și antrenorii celor două cluburi implicate, dar mult mai interesant este aspectul că, deși portalul oficial federal www.frh.ro a dat deja publicității și programul meciurilor în cele 4 grupe a câte 4 formații din faza secundă a turneelor semifinale, de peste aproape 3 săptămâni, cu tot cu componența grupelor și tabelele cu handbaliștii la care fac referire criteriile de talie, nu apare nicăieri, la aproape 70 de ore de la încheierea primei faze semifinale, nici urmă de rezultat și nici atât de clasament de la cele 4 serii a câte 6 echipe, desfășurate până duminică. Ce ciudat.

Poate că, vorba tot mai multora, FRH putea publica datele semifinalelor din aprilie, cu componența exactă a grupelor, încă dinaintea fazei preliminare, din martie…

Curat-murdar, caragialesc, printr-o mușamalizare completă, în înscrisuri, a unor evidențe factuale denaturate. Concluzie explicativă la faptul că antrenorilor celorlalte echipe nu li s-a înfățișat sau remis la fața locului nici urmă de raport cu înălțimile măsurate, iar când profesoarele de la cârma echipei LPS Banatul au avut curiozitatea firească de a arunca ochii spre înscrisuri, li s-a… închis rapid dosarul în nas. Ce curios.

Să fie însă Vasile și Băniță sănătoși și competitivi, fiind de notat că, într-o fază secundă semifinală reunind grupări de juniori 1 din 7 centre cu cluburi prim-divizionare de seniori, LTTV Reșița va evolua în Seria A, cu LPS Piatra Neamț, Grupul Școlar Petrol Moreni și LPS Cluj, iar bistrițenii în Seria C, cu Rom Cri Brașov, LPS Roman și CSȘ3 Steaua, primele câte două clasate avansând în turneul final.

N-ar mai fi multe de zis, Federația Română de Handbal dând un examen de corectitudine și consecvență la Reșița, și căzându-l lamentabil, ca o dovadă că ar fi vorba de aceeași Mărie cu altă pălărie, că e Gațu la cârmă, că e Dedu nou președinte, dar și ca o explicație a tot mai jalnicelor rezultate ale handbalului masculin românesc pe semicercul internațional. Cu asemenea măsluiri fățișe în întrecerile interne, cum să te mai miri că n-ajungi la aproape zece turnee finale la rând ale Campionatului European de seniori!? Degeaba atâtea consilii, comitete, comisii și departamente federale pe semicercul carpatin, dacă o simplă măsurătoare, faptică, a unui sportiv are în aceeași zi trei verdicte, 1,88, 1,89, 1,90.

”Scandalul taliilor”, un alt tipic românism cusut cu ață albă și cu mioritică nonșalanță într-o nație plină de păcălici impostori, cu burți mari, cefe late și obrazul ca armura tancului.

Juniorii I de la LPS Banatul se vor reaxa pe finele sezonului competițional pe participarea în Campionatul Județean de handbal masculin al județului Timiș, reprezentând Poli Timișoara, care s-a reînscris în iarnă în competiție, obținând deja primele victorii, cu antrenorul Attila Horvath la timonă.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Federația Română de Handbal, măsluire negru pe alb a măsurătorilor până la capăt și până în pânzele albe. Cu Gațu sau Dedu, aceeași Mărie cu altă pălărie

  1. popescu spune:

    Aceleasi probleme de talii au fost semnalate si la steaua si odorhei
    .taliile sunt o minciuna…..in faza a doua a semifinalelor sunt cel putin 3echipe fara talie.resita-steaua-bistrita. Timpul de joc este al taliilor este monitorizAt tot de reprezentantul frh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: