Fenici, câte două goluri în jocurile naționalei, România, pierzătoare a finalei Trofeului Carpați

La nici două săptămâni după ce a încheiat sezonul de toamnă prin calificarea la Botoșani în turneul Final4 al Cupei României, coordonatorul de joc al lui SCM Politehnica Timișoara, Cristian Stelian Fenici, s-a înscris în careul ”tricolorilor” cu goluri marcate în ambele meciuri disputate de România în zile consecutive la Trofeul Carpați, sâmbătă și duminică în sala Dinamo în fața unor naționale fără componenții cu care vor aborda din 9 ianuarie 2020 turneul final al Campionatului European de handbal masculin pentru seniori. Alături de Botea, ex-polistul Grigoraș și Bujor, căpitanul ”violeților” a punctat în primele partide cu selecționerul Rareș Fortuneanu la cârmă, românii depășind Olanda și pierzând apoi finala cu Macedonia de Nord.

Cristi Fenici și Marius Sadoveac, ambii de la SCM Politehnica, precum și interul timișorean Alexandru Viorel Șimicu, s-au numărat între cei 20 de convocați pentru ”dubla” amicală internațională de la București, verificare a României la debutul lui Fortuneanu pe banca tehnică înaintea întâlnirilor oficiale din 10-12 ianuarie 2020 din Italia, din Grupa 2 a fazei I a preliminariilor continentale pentru ”Mondialul” din 2021 din Egipt, serie patrulater peninsulară în care ”tricolorii” vor da piept pe rând cu Georgia, Kosovo și selecționata țării gazdă.   

Pe când Euro 2020 va începe în Austria, Norvegia și Suedia, reunind 24 de naționale de pe Bătrânul continent, România va juca peste nici două săptămâni în preliminariile din Italia ale Campionatului Mondial de la începutul anului 2021, în căutarea accederii în faza următoare a calificărilor.

”Tricolorii” s-au pregătit și prin jocuri, în compania unor naționale calificate la Euro 2020, descinse însă la București fără mai mulți componenți cheie din lotul turneului final.

România a trecut de olandezi după ce a fost condusă la pauză, cu 27-25 (11-13), dar a cedat duminică în finala cu Macedonia de Nord, cu 20-24, de astă dată după ce a condus cu 12-10 la încheierea reprizei I, în cursul căreia Negru s-a accidentat la spate, urmând cel mai probabil a rata partidele oficiale din Italia.

Macedonienii, cu un efectiv tânăr, lipsit de handbaliștii lor cheie, pe care îi vor testa înaintea turneului final în verificări amicale în Slovenia, treceau sâmbătă și de Algeria, cu 25-24, africanii fiind depășiți și duminică de olandezi în partida pentru locul 3.  

Mai puțini ”tricolori”, opt, au înscris mai multe goluri olandezilor, și anume Negru de 6 ori, Grigoraș și Bujor câte 5, Botea 4, Dumitriu 3, Fenici două și Căbuț respectiv Fotache câte unul fiecare, jumătate dintre aceștia punctând și duminică seară, în ultimul act pierdut, în care 9 români au semnat lista marcatorilor: Botea cu 5 goluri, Grigoraș și Thalmaier – câte 3, timișorenii Șimicu și Fenici respectiv Bujor – câte două fiecare, precum și Mocanu, Negru și Csog – câte un gol.

Ultimele rezultate pe 2019 de la startul returului în Liga Națională de handbal masculin și programul etapei a XV-a, prima din 2020, la fine de ianuarie, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Handbal: