Fenici cu 3 dar România zero: 3 eșecuri din 3, 31-34 cu Belarus

După ce în toamnă era răpusă la 8 goluri diferență în Islanda și remiza acasă cu Slovenia, Belarus a obținut în această seară primul succes în Grupa 6 a preliminariilor Campionatului European de handbal masculin, trecînd la Piatra Neamț de ”lanterna roșie” România, ajunsă fără punct câștigat la mijlocul fazei secunde de calificare a competiției: 31-34 (13-18).

Cristian Fenici, căpitanul polist, a marcat 3 goluri în meciul din această seară, în care a mai evoluat și colegul său de club, interul Andrei Grasu. Eșecul tricolor nu surprinde ci doar confirmă că lacunele nerezolvate de pe semicercul autohton și puse în repetate rînduri pe tapet de www.sporttim.ro nu sunt probleme oarecare, însă dosite sub preș, ignorate și amînate în a fi radical tranșate.

România rămîne pe locul 4 și ultimul în Grupa 6 de calificare, una dintre cele 7 cu cîte 4 combatante, cu linia de clasament 3 0 0 3 87-105 0 puncte, în vreme ce neînvinsele Slovenia, cu 3 puncte, și Islanda, cu punctaj maxim, patru, se înfruntă în cursul serii.

Românii, pregătiți de Eliodor Voica, mai au de jucat duminică, la Minsk, de la ora 15, respectiv pe 12 și 16 iunie, cu Slovenia și în Islanda.  Primele două clasate după cele 6 runde de meciuri vor avea drept de calificare la turneul final de anul viitor, din Danemarca.

Tricolorii, care cedau în octombrie în Slovenia cu 34-26 iar în noiembrie acasă cu islandezii cu 30-37, n-au mai ținut pasul după minutul 20, căzînd de la 10-11 la 13-18 la pauză, iar oaspeții distanțîndu-se apoi pînă la 16-24 în minutul 40. O revenire în ultimul sfert de oră al partidei, de la 18-27 în minutul 46 la 29-31 spre final, n-a fost însă suficientă pentru evitarea înfrîngerii.

Portarii naționalei au fost Popescu (4 intervenții) și Ciobanu (3 intervenții), iar marcatori Dospinescu, cu 6 goluri, Criciotoiu 5, Ramba 5, Mihalcea 3 (1 din 7 metri), Novanc 3, Rotaru 3, Fenici 3, Sadoveac 2 și Florea, cu un gol. Au mai evoluat: Grasu, Acatrinei și Asoltanei. Gazdele au avut 9 eliminări, și anume Dospinescu, Acatrinei, Novanc, respectiv Mihalcea, Iancu și Ramba, cîte două.

Siarhei Rutenka, 31 de ani, a marcat 11 goluri pentru Belarus, care a transformat toate cele 7 aruncări de la 7 metri acordate oaspetei de arbitrii maghiari.

Liga Națională va reveni în actualitate la finele săptămînii viitoare, când CS U Politehnica Timișoara va juca la București,cu Dinamo, în antepenultima etapă a campionatului, după care va mai evolua acasă cu U Transilvania Cluj, pe 27 aprilie, și la campioana HCM Constanța, în 11 mai.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 12

 


Ultimele articole din categoria Handbal: