Final: cvadrupla campioană mondială România, unică naţională din 28 fără punct cucerit în preliminariile Campionatului European! 4 din calificatele la turneul final sunt din ex-Yugoslavia

România a rămas în această seară codaşa absolută a preliminariilor Campionatului European de handbal băieţi, pierzînd şi cel de-al şaselea joc din 6, 37-27 (14-15) în Islanda, şi încheind fără măcar un punct Grupa 6 de calificare la turneul final din Danemarca, din luna decembrie. Pînă şi Bosnia şi Herţegovina a smuls în cele din urmă un prim punct de orgoliu, 28-28 cu Austria, dar alte 4 ţări ex-iugoslave se vor afla vineri în urna de la Herning a tragerii la sorţi a grupelor Europeanului, nu însă şi Slovenia, depăşită de Belarus tocmai din seria României.

Croaţia şi Serbia au cîştigat grupele din care făceau parte, Muntenegru şi Macedonia croindu-şi şi ele drum spre peninsula scandinavă.

România în schimb a încheiat aşadar cu linia de clasament 6 0 0 6 161-204 0 puncte, după Islanda, cu 10 puncte, Belarus, cu 9, respectiv Slovenia, cu cinci. Slovenii, care aveau nevoie de victorie, după ce în tur remizau în Belarus, 32-32, au fost depăşiţi pe propriul teren de ex-sovietici, care se alătură astfel Danemarcei, gazdă şi campioană en-titre, precum şi reprezentativelor Spaniei, Macedoniei, Cehiei, Muntenegru, Franţa, Norvegia, Croaţia, Ungaria, Suedia, Polonia, Islanda, Belarus, Serbia, Austria şi Rusia, naţională de pe locul 3 în grupele preliminare cu cel mai bun punctaj.

Conducătorii Federaţiei Române de Handbal ar trebui să demisioneze în bloc, măcar de ruşine, dacă nu dintr-un sentiment de neputinţă, dar de fapt doar vor analiza şi dezbate „ce n-a mers bine”.

Acatrinei, Asoltanei şi Florea au marcat astăzi în Islanda cîte 5 goluri, mai înscriind Iancu şi Şimicu, de cîte 3 ori, precum şi Cîmpan şi Mihalcea, de cîte două ori, cu cîte un gol contribuind Ramba şi Cristescu. Grigoraş şi Grasu n-au marcat, din cîte 3 respectiv două aruncări.

De menţionat că România a condus şi cu 20-21, după care favorita Islanda a întors în forţă la 30-22, într-un joc în care eficienţa atacurilor elevilor lui Eliodor Voica a fost de 36%.

România a reuşit astfel să piardă şi la 10 goluri handicap, după ce miercuri ceda la nouă Sloveniei, cu care a mai sfeclit-o în tur şi la opt diferenţă. Islandezii ne învingeau şi în tur, cu 37-30, la Piatra Neamţ.

Ruşinos dezastru, reliefînd decăderea dramatică a handbalului nostru masculin pe semicercul internaţional. Dar minimul absolut n-a fost încă atins iar incompetenţii nu se vor lăsa pînă nu vor desăvîrşi crahul…

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Handbal: