Foşti elevi ai lui Heel, Asoltanei, Cîmpan şi Popescu, au făcut jocul Minaurului

CSU Politehnica Municipal Timişoara a început sâmbătă la Baia Mare cu Vass – Galan, Şimicu, Fenici, Stan, Cotinghiu, Marius Ignat, respectiv cu Sabin Ignat pe faza de apărare în locul lui Stan, incluzându-i aşadar în primul şapte pe Fenici şi Stan, incluşi în lot în săptămâna redebutului în Liga Naţională.

Spahic printre jaloane, în fruntea altor 6 polişti

„Au fost utilizaţi în prima parte a ultimului meci de verificare, miercuri la Arad, şi într-adevăr jocul n-a mers aşa de bine, în repriza a doua, cu vechea formulă, fiind mai legat”, a explicat Eugen Bota, antrenor secund.

„Spectatorii băimăreni remarcau că nu i-au mai văzut demult atât de determinaţi pe cei de la Minaur, că ar fi fost cel mai bun joc al lor de vreo doi ani”, a spus Eugen Bota, interesant fiind faptul că tocmai trei foşti elevi ai antrenorului Otto Heel timp de 3 ani la Sighişoara, şi anume Asoltanei, Andrei Popescu şi Cîmpan au făcut jocul gazdelor, marcând câte 9, 7 respectiv cinci goluri, adică aproape două treimi din totalul reuşitelor maramureşenilor.

„Vorbeam legat de evoluţia învingătorilor că pe elevii noştri i-am învăţat foarte multe lucruri dar nu am reuşit încă să le insuflăm acest spirit de triumfători. Ne spuneam că am vrea să vedem în jucătorii noştri ceea ce au arătat cei 3 pentru Minaur!”, a explicat Eugen Bota, care a repetat că tânăra garnitură polistă are nevoie de timp.

Pentru timişoreni, cărora le-a scăpat rapid meciul din mînă, de la 3-2 la 8-2 pentru Minaur, într-o primă repriză în care alb-violeţii au marcat doar în 7 atacuri din 30 de aruncări la poartă, de fapt cel mai modest procentaj din acest sezon, au marcat Marius Ignat, 6 goluri, Stan – 4, dintre care două din 7 metri, Spahic – 3, dintre care două din 7 metri, „mundialiştii” Fenici şi Şimicu câte două, Nagy, Vaidasigan, Cristescu şi Galan, câte unul, în vreme ce portarii Vass şi Tcaciuc au apărat fiecare câte o aruncare de la 7 metri.

Se pare că Minaur a fost montată pozitiv în plan psihologic de refuzul federal de a amâna jocul cu poliştii, cererea băimărenilor fiind legată de accidentarea a patru jucători din lot, în plus aproape o jumătate dintre componenţi fiind în convalescenţă, cu viroză, ceea ce i-a pus pe Popescu, Asoltanei şi Cîmpan în postura de a apela la perfuzii pentru a fi capabili să evolueze.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: