Fotbalul ajută handbalul. Liceenele ”Banatului” se califică la finalele ONSȘ pe semicerc cu un antrenor din sportul rege pe bancă

Consemnam zilele trecute reușita junioarelor 1 și 2 de la LPS Banatul Timișoara de a duce mai departe tradiția anuală a calificărilor la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pentru handbaliste de liceu, dar particularitatea actualei ediții a fost dată de prezența pe banca sportivelor cu mingea mică a unui antrenor din secția de fotbal a grupării de pe Bega.

1934727_1037216259690109_7406439952568438124_n

 

În week-end, s-a potrivit ca LPS Banatul să fie angrenată atât în turneul de sală al Seriei E din Campionatul Național FRH de handbal feminin pentru junioare 1, de la Făgăraș, cât și în turneul semifinal național școlar de la Drobeta Turnu Severin, iar dacă lotul a putut fi împărțit în două garnituri, în schimb antrenorul Cosmin Zgîrdea n-ar fi putut fi prezent în același timp atât la Dunăre cât și în județul Brașov.

Salvarea a venit într-un caz de urgență pentru secția de handbal a celor de la LPS Banatul din partea unui destoinic și priceput pilon de rezistență în secția de fotbal a liceului timișorean dar în general în întreaga suflare sportivă de pe Aleea Ripensia, nimeni altul decât Wiliam Harasim, care a luat loc cu succes pe banca jucătoarelor cu minge mică din anii 1997, 1998, 1999 și 2000, pe care le-a purtat spre calificarea în turneul final național.

Un excelent exemplu pozitiv despre întrajutorarea colegială, antrenorul de fotbal care în 28 aprilie va împlini 35 de ani sărind în sprijinul celor cu care împărtășește slujirea acelorași culori.

Cu Alexandra Roșu golgheter al turneului semifinal școlar de la Drobeta Turnu Severin, LPS Banatul a pătruns între cele 8 finaliste ale turneului de la Râmnicu Vâlcea, pe când și colegele lor implicate în turneul seriei vestice în Campionatul Național propriu-zis, la poalele Făgărașilor, și-au luat biletele pentru semifinalele pe țară.

La Dunăre, cu Harasim pe bancă, timișorencele au câștigat finala înainte de limită, prosopul fiind aruncat la 20-7 (15-6) contra celor de la Liceul Mihai Eminescu din Petroșani, decisiv în care Diana Ailoaiei a marcat de 5 ori, Roșu 4 goluri, Teșan 3, Cărăbaș 2, Surduc 2, Boștină, Florea, Bobu și Creștin – fiecare câte un gol.

Pentru a ajunge în ultimul act, cele 12 timișorence au mai trecut în prealabil în Mehedinți de LPS Sebeș, cu 22-15 (10-8), prin reușitele lui Roșu, de 6 ori, Surduc, cu 4 goluri, Bobu 3, Boștină, Moloca, Florea și Teșan – fiecare cu câte două goluri, și Creștin – cu un gol, dar și de gazdele de la Liceul Gheorghe Țițeica, răsturnând scorul la reluare: 25-23 (9-13).

Roșu a înscris 10 goluri, Teșan de 6 ori, Florea 4, Ailoaiei 3 iar Surduc și Bobu – câte un gol. Lotul câștigător la Dunăre s-a mai bazat pe portarii Collodo și Chira.

Așadar un raid handbalistic de succes purtat cu un antrenor de fotbal la cârmă, spre cinstea lui Harasim dar și ca un semn al activității la foc intens a secției de handbal, care, în ciuda existenței în efectiv a numeroși profesori, i-a avut în cea mai mare măsură angrenați la aceeași oră în întreceri cu grupele lor.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: