FRH nu se dezminte: anunţă după start modificarea prin comprimare, cu 4 etape în 15 zile, în urma a peste 4 luni şi jumătate de pauză. Şi apoi… retractează! La al doilea hop, CSU de Vest pierde la Piteşti. Şi al 13-lea joc la rând cu Timişoara fără succes contra argeşencelor

Abia a reînceput campionatul ligii secunde de handbal feminin, după mai bine de 4 luni şi jumătate din îndepărtatul 3 mai, ditamai pauza, iar FRH a revenit deja la prostul obicei de a anunţa ieri, aşadar deja în plin campionat şi cu o zi înaintea celei de-a doua etape din Divizia A, în care timişorencele de la CSU de Vest au cedat la amiază în Trivale, schimbarea programului oricum defectuos creionat al rundelor turului.

CSU de Vest Timişoara, pe scut la prima ieşire, 33-26 la Piteşti

CSU de Vest Timişoara, pe scut la prima ieşire, 33-26 la Piteşti

 

Într-adevăr, ţintarul iniţial prevedea două runde în decurs de 4 zile, sâmbătă şi astăzi, după nu mai puţin de peste 4 luni şi jumătate fără etape în Divizia A – Seria B, şi alte două reuniuni miercurea viitoare, pe 30 septembrie, respectiv hăt departe pe 17 octombrie, aşadar după alte două săptămâni şi jumătate de pauză.

Nici o urmă de continuitate, nici o cadenţă.

Ei bine,  motivând prin necesitatea acţiunilor la nivelul selecţionatelor de juniori şi tineret, FRH a anunţat ieri schimbarea ţintarului turului în liga secundă feminină dar şi în întrecerile de junioare I şi II, devansând runda a treia, de miercurea viitoare pentru sâmbătă 26 septembrie, iar etapa a IV-a din 17 pe 3 octombrie. Cu alte cuvinte, o mai mare cadenţă dar în ritm intens, cu 4 meciuri în 15 zile, după sus amintitele 4 luni şi ceva de pauză.

Cât se poate de neprielnic şi fără a fi aşadar schimbată placa programărilor după ureche şi a modificărilor de pe o zi pe alta, testate sezon de sezon în eşalonul secund.

Totuşi, schimbarea pe ultima sută de metri şi deja după start a unui program suficient de defectuos a fost cât de grabnic şi retractată de Federaţia Română de Handbal, într-o întorsătură de situaţie dovedind incertitudinea în care se operează pe semicercul carpatin.

Perplexe la modificarea anunţată ieri, mai multe cluburi secund-divizionare au luat pe bună dreptate forul federal la întrebări, iar FRH a revenit asupra deciziei, conservând în mare măsură ţintarul iniţial, aşa găunos cum era conceput. Şi anunţul modificărilor a dispărut pur şi simplu din fruntea ştirilor de pe portalul oficial federal, evaporat în neantul www…

O schimbare în bine a survenit totuşi prin menţinerea modificării în ce priveşte data de disputare a rundei a patra, devansată pentru 3 septembrie şi astupând astfel ciudatul gol competiţional de două săptămâni şi jumătate, în schimb renunţându-se la devansarea etapei a treia, ce urma să aibă loc deja sâmbătă.

Schimbarea modificării a survenit pe fondul renunţării lui Octavian Roşca la selecţionată şi implicit la perioadele de pregătire pentru care s-ar fi efectuat perturbările de program competiţional, tinerele jucătoare revenind în schimb la cluburile lor.

Cam în această incertitudine s-a făcut trecerea pe semicercul inferior şi juvenil al fetelor de la un anotimp la altul, iar apropo de acest prag, CSU de Vest Timişoara a jucat în prima sa deplasare din noua ediţie tocmai la ora echinocţiului de toamnă de la ora 11,20, aliniindu-se în Trivale, în etapa a II-a din Seria B, dimineaţa la 11, în faţa lui SCM Piteşti.

Unice învingătoare în deplasare în etapa inaugurală, din weekend, cu 33-32 la Sfântu Gheorghe, argeşencele aveau astăzi de partea lor un extrem de favorabil palmares direct cu secund-divizionarele de pe Bega în acest deceniu, constând într-un cumul de 11 victorii, plus o remiză, consemnate în dauna lui CS Timişoara şi CSU Politehnica în precedentele 3 campanii.

Pentru bănăţence în schimb, aflate la ora relansării în matca vechiului club „mamă”, CS Universitatea de Vest, aceasta era prima ieşire oficială de la părăsirea scenei de către vechea CSU Politehnica, pe 3 mai, la Bistriţa, cu un dureros 46-17.

Învingătoare sâmbătă la redebut, 41-19 cu nou sosita grupare din Arad, aşadar cu cel mai mare număr de goluri administrate în etapa I, gruparea pregătită de Sorinel Voicu s-a înclinat astăzi în Argeş cu 33-26, după ce la pauză handicapul era minim, 14-13.

S-a păstrat aşadar tradiţia, care le dădea favorite pe piteştence, învingătoare pe linie şi de 4 ori în dauna bănăţencelor în ediţia 2012/3, şi cu 42-24 în Argeş în dauna „Universităţii”, pe 8 mai 2013, iar apoi tot de 4 ori şi în sezonul 2013/4, pe care îl încheiau pe locul 4, duelul din Trivale cu „U” fiind tranşat cu 34-23 pe 2 noiembrie 2013, iar cel din retur cu 27-39, doar campania precedentă consemnând o remiză pe Bega cu CST, însă triumfuri la câte 14 goluri diferenţă cu CSU „Poli”, 40-26 pe 26 octombrie 2014, în Regat, şi 20-34 în retur, în Banat.

A şaptea la finele sezonului trecut, SCM Piteşti n-a pierdut însă şi acum primul meci jucat acasă, cum era cazul în toamna trecută, 25-28 cu CSM Bistriţa, tot în etapa a II-a, revenind acum de la 6-9 la 11-9 şi apoi păstrând în mare măsură iniţiativa.

Vizitatoarele au mai avut două reveniri după pauză pe tabela de marcaj, dar cel mult până la 20-18 pentru SCM Piteşti, care s-a desprins apoi pe final, când a înregistrat şi cel mai mare avantaj: 33-26. Pentru a 13-a oară în jocurile directe Timişoara – Piteşti din acest deceniu în care, fără victorie, handbalistele din Banat n-au putut răsturna calculele hârtiei.

Sorinel Voicu a abordat astăzi deplasarea cu şaptele Rus – Şunei, Puta, Negrea, Istrate, Pintilie, Butulia, introducând pe parcurs pe rând toate handbalistele convocate, şi anume Prundaru, Sîngeorzan, Senciuc, portarul Ţurlea, Martin, Popan şi Apostolescu.

Golgheter al timişorencelor dar şi al întâlnirii a fost Butulia, cu 10 goluri şi în general cea mai dezgheţată componentă a oaspetelor pe parcursul întâlnirii, în ciuda unor erori defensive. Butulia a fost urmată pe lista marcatoarelor de Pintilie, cu 6 reuşite, Puta – cu 4 goluri, Istrate – două respectiv Şunei, Senciuc, Negrea şi Martin – fiecare cu câte un gol.

De la gazde, care nu s-au evidenţiat la rândul lor printr-un joc prea coerent al liniei de 9 metri, Popescu a semnat cele mai multe goluri, 9, de pe inter şi centru.

„Sunt mulţumit în general pentru jocul din prima repriză, în care la 9-6 am ratat de două ori şi, într-un moment favorabil, în loc să ne ducem la 11, s-a ajuns la 11-9 pentru adversar”, a explicat la final antrenorul Voicu.

Cifre mai mari în contul gazdelor atât la eliminări, 4 faţă de cele 3 ale bănăţencelor, cât şi la aruncările de la 7 metri: 6 pentru SCM, dintre care două transformate, respectiv două pentru CSU de Vest, dintre care un gol şi una expediată în bară.

Programat iniţial miercuri 30 septembrie iar apoi devansat prin decizia federală pentru sâmbătă 26 septembrie, hotărâre asupra căreia FRH a revenit după puţin timp, mutând înapoi etapa a III-a pe 30 ale lunii, meciul acasă cu ex-prim-divizionara SC Mureşul Târgu Mureş va avea loc aşadar cândva zilele viitoare. Nu doar FRH a aruncat programul în ceaţă dar şi CSU de Vest n-are certitudini în privinţa orelor în care s-ar putea „strecura” în Sala „Constantin Jude”, aşa încât data şi ora de disputare nu sunt la ora actuală ecuaţii rezolvate. Cert este că timişorencele vor juca în etapa a IV-a cu două săptămâni mai devreme decât programarea iniţială, aşadar deja sâmbătă 3 octombrie, la Slatina, cu CSM.

Rezultate din etapa a II-a, programul rundei viitoare şi ierarhia provizorie, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: