GALERIE FOTO. Turneu semifinal al euroregiunilor la minihandbal

Sala „Banu Sport” din Timișoara a găzduit vineri meciurile unei grupe din cadrul turneului semifinal național al euroregiunilor la minihandbal, pentru fete de 2004/2005.

LPS Banatul, gazda turneului, a încheiat grupa pe poziția a 3-a. HCVulcan și Chimia Râmnicu Vâlcea au ocupat primele două poziții și au obținut calificarea la turneul final. Sâmbătă aceeași sală va găzdui meciurile de clasament de la acest turneu, când formațiile care au jucat astăzi la Timișoara vor avea ca adversar formațiile clasate pe același loc la grupa de la Giarmata.

Primul meci al zilei a fost cel dintre HC Vulcan și LPS Banatul și a început cu întârziere pentru că au fost probleme cu legitimațiile celor de la Vulcan. Legitimațiile trebuie prezentate la acest nivel la turneele semifinale și finale. Cei de la club nu le-au putut prezenta și a fost nevoie de obținerea aprobării de la Federația Română de Handbal pentru ca fetele echipate astăzi în albastru să poată să evolueze pe bază de tabel. Partida dintre HC Vulcan și LPS Banatul s-a încheiat cu scorul de 12-8, la pauză 5-4. Al doilea meci al zilei în sala Banu Sport a fost unul sărac în goluri. Chimia Râmnicu Vâlcea conducea pe HC FEFS 2 Craiova cu 3-0 la pauză și s-a impus cu 6-3 la final.

Vâlcencele au rămas în sală pentru partida cu formația timișoreană. După primele 15 minute scorul dintre LPS Banatul și Chimia Râmnicu Vâlcea era 2-3, iar cel final a fost 5-11, astfel că prima formație care a obținut calificarea la turneul final a fost Chimia Râmnicu Vâlcea. A urmat duelul dintre HC Vulcan și HC FEFS 2 Craiova, pe care formația alb-albastră l-a început foarte bine, conducând cu 4-1. A urmat revenirea fetelor de la HC Vulcan, care au preluat conducerea la pauză cu 7-6. Însoțite de o mică galerie gălăgioasă, echipa în albastru complet și-a mărit ecartul de la jumătatea partidei și s-a impus cu 12-9 și a obținut al doilea bilet pentru turneul final din această grupă.

Ultimele două meciuri au mai contat doar pentru stabilirea ierarhiei finale a grupei de la Timișoara după ce se știau deja calificatele. LPS Banatul și HC FEFS 2 Craiova au jucat al 5-lea meci al zilei, cel decisiv pentru locul 3. Gazdele s-au desprins din debutul partidei la 3-0, după două goluri pe pătrundere și un contraatac reușit. Oltencele au redus ecartul cu un punct până la pauză, când tabela arăta 5-3 pentru LPS Banatul. Scorul final a fost 11-5 pentru timișorence. Meciul a avut câteva intrări destul de dure în apărarare, fiind câte o eliminată din ambele tabere în fiecare din cele două reprize de 15 minute. Andreea Palaghiuc, de la LPS Banatul, a ieșit accidentată, după două contacte destul de dure. Aceasta acuza dureri mari la cotul stâng și antrenorul său spera să nu fie vorba de o fractură.

Antrenorul fetelor de la LPS Banatul, Cosmin Zgârdea, proaspăt ales vicepreședinte al Asociației Județene de Handbal, a avut parte de două absențe, cu o fată având mâna ruptă și alta care este plecată din țară, astfel că au fost incluse în lotul de 14 și patru fete care nu sunt de la Liceul cu Program Sportiv, ci două de la liceul Grigore Moisil, una de la Colegiul Bănățean și una de la Liceul Gerhardinum. Cele patru nu au făcut foarte multe antrenamente cu noile colege de la acest turneu. Despre evoluția elevelor sale în prima zi a turneului, Cosmin Zgârdea a spus că au „jucat mai bine ca la turneul de zonă de acum 2 săptămâni, dar mai avem. Ne-am pregătit să jucăm pe teren mic tot anul”, ne-a spus antrenrul celor de la LSPS Banatul, Cosmin Zgârdea. După ce Federația anunța în toamnă că se joacă pe teren mic (jumătate), s-a revenit asupra deciziei, astfel că jocurile s-au disputat pe terenul mare, iar timișorencele au trecut la pregătirea pentru tot terenul de aproximativ o lună.

Meciul zilei a fost cel pentru prima poziție în grupa de la Timișoara, dintre Chimia Râmnicu Vâlcea și HC Vulcan. Ambele formații erau sigure de calificarea la turneul final și au jucat pentru prima poziție în grupă, care contează la repartizarea la turneul următor. Vulcanul a avut un start maibun de partidă și s-a desprins la 2-0, cu un portar în mare formă care a apărat două aruncări de la 7 metri. Jucătoarele echipate în roșu au revenit și au egalat la 2. Cele în albastru au trecut din nou la conducere, iar la pauză scorul era 6-4 pentru HC Vulcan. Chimia a început mai bine partea secundă și a egalat la 8, dar a alergat din nou după egalare după ce adversarele s-au distanțat din nou la două lungimi, 6-8. Roșiile au egalat la 8 și apoi la 9 cu mai puțin de un minut și jumătate până la final. Vâlcencele au rămas în inferioritate numerică cu 40 de secunde înainte de final și HC Vulcan a beneficiat de o aruncare de la 7 metri pe care albastrele au transformat-o. După alte 20 de secunde Chimia a dus mingea pe semicerc și a obținut 7 metri, dar acesta a fost ratat și HC Vulcan a obținut victoria cu 10-9 și locul 1 în grupă.

Iată rezultatele și clasamentul grupei de la Timișoara, iar la final vă oferim o galerie foto de la ultimele trei partide jucate vineri la sala Banu Sport. În albastru complet sunt fetele de la HC Vulcan, HC FEFS 2 Craiova are tricouri albe și pantaloni albaștri, LPS Banatul a evoluat în galben, iar Chimia Râmnicu Vâlcea, în roșu. Vă vom oferi cât de curând și informații despre rezultatele de la Giarmata, precum și despre programul meciurilor de clasament care se vor juca sâmbătă la sala Banu Sport.

HC Vulcan – LPS Banatul 12-8 (5-4)

HC FEFS 2 Craiova – Chimia Râmnicu Vâlcea 3-6 (0-3)

LPS Banatul – Chimia Râmnicu Vâlcea 5-11 (2-3)

HC Vulcan – HC FEFS 2 Craiova 12-9 (7-6)

HC FEFS 2 Craiova – LPS Banatul 5-11 (3-5)

Chimia Râmnicu Vâlcea – HC Vulcan 9-10 (4-6

Clasament:

  1. HC Vulcan: 3 victorii (34-26)
  2. Chimia Râmnicu Vâlcea: 2 victorii, o înfrângere (26-18)
  3. LPS Banatul: o victorie, 2 înfrângeri (24-28)
  4. HC FEFS 2 Craiova: 3 înfrângeri (17-29)

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: